Kuopio |

Varpaisjärven Op ja Koillis-Savon Op yhdistyvät

Varpaisjärven Osuuspankki yhdistyy osaksi Koillis-Savon Osuuspankkia. Molempien pankkien hallintoneuvostot ovat hyväksyneet yhdistymisjärjestelyn.

Karttakuva Koillis-Savon osuuspankin alueesta
Kuva: YLE Savo
Juankoski / Kaavi / Nilsiä / Varpaisjärvi

Yhdistyminen käsitellään Koillis-Savon ja Varpaisjärven Osuuspankkien ylimääräisissä osuuskuntakokouksissa tammi-helmikuussa.

Uuden pankin nimeksi tulee Koillis-Savon Osuuspankki ja pääkonttoriksi Nilsiän konttori. Muut konttorit sijaitsevat Varpaisjärvellä, Juankoskella ja Kaavilla. Pankin kotipaikka on Juankoski. Molempien pankkien asiakkaiden tilinumerot, kortit ja muut nykyiset palvelut eivät yhdistymisessä muutu.

Uuden pankin tase on syyskuun lopun tiedoilla mitattuna noin 360 miljoonaa euroa. Jäseniä uudella pankilla on vajaat 11 000.

Varpaisjärven Osuuspankin yhdeksän työntekijää ja Koillis-Savon Osuuspankin 43 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä. Koillis-Savon Op:n nykyinen toimitusjohtaja Seppo Pääkkö jatkaa toimitusjohtajana.

Yhdistymisellä pankit pyrkivät toteuttamaan kasvua kilpailukykyisesti sekä turvaamaan ja parantamaan toimintaedellytyksiä. Yhdistymisen kautta pankilla on myös mahdollisuus myöntää aiempaa suurempia lainoja yritys- ja maatila-asiakkaille, koska pankin oma pääoma ja tase ovat aiempaa suurempia.

Yhdistyminen tuo Varpaisjärvelle myös OP-kiinteistökeskuksen palvelut. Koillis-Savon Osuuspankki on perustanut elokuussa kiinteistönvälitykseen tytäryhtiön, Koillis-Savon kiinteistökeskus Oy:n.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kuopio

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä