Vaalit 2011 |

Vasemmistoliitto hallitukseen - Arhinmäestä kulttuuriministeri

Vasemmistoliitto on päättänyt osallistua tulevaan hallitukseen. Päätös syntyi eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa lopulta äänin 40 - 23. Kolme äänistä oli tyhjiä. Puolueen puheenjohtajasta Paavo Arhinmäestä tulee kulttuuri- ja urheiluministeri. Liikenneministeriksi nousee Merja Kyllönen.

Video: Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen
Video
Puheenjohtaja Paavo Arhinmäestä tulee kulttuuri- ja urheiluministeri, eduskuntaryhmän varapuheenjohtajasta Merja Kyllösestä liikenneministeri.

Kaikkea muuta kuin yksimielinen päätös kertoo puolueen ristiriitaisesta suhtautumisesta hallitusohjelmaan.

Myös eduskuntaryhmän sisällä on syntynyt kolmen edustajan rintama, joka vastustaa hallitukseen osallistumista. Eduskuntaryhmä hajoaminen onkin vielä mahdollista.

Puoluehallitus ja eduskuntaryhmä joutuivat äänestämään

Vasemmistoliiton puoluehallitus esitti hallitukseen osallistumisesta äänin asiasta 11 - 2. Aiemmin vasemmistoliiton eduskuntaryhmä puolsi puolueen menoa hallitukseen. Eduskuntaryhmäkin joutui silti äänestämään asiasta.

Eduskuntaryhmän äänestys päättyi luvuin 11 - 3 hallitukseen menon puolesta. Hallitukseen osallistumista vastustivat kansanedustajat Anna Kontula, Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho.

Koko hallitus selvillä maanantaina

Lopullisesti hallituksen kokoonpano selviää vasta maanantaina, kun myös vihreät ja kristillisdemokraatit kertovat ministerivalinnoistaan. Kokoomus, SDP ja RKP ovat jo kertoneet ministerivalintansa.

Uusi hallitus hyväksytään eduskunnassa ensi viikolla ja jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, kokoomuksen puheenjohtajasta Jyrki Kataisesta tulee pääministeri ensi torstaina.

Kommentoi aihetta (120 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • valtiovarainministeri hallituksen ykkösvirka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kulttuuriministeri... no ehkä sitä saa enemmän tietoa kun on hallituksessa. Suomen hallituksen ykkösvirka, valtiovarainministerin virka, se on onneksi paljon paremmissa käsissä kuin viime vaalikaudella. Entisen valtiovarainministerin takia valtiobudjetti on 6 miljardia miinuksella. Jakeli isotuloisille 3 vuotena peräkkäin 2 miljardia veronalennuksia. Kataisen uusliberalistitoveri Vanhanen tajusi lähteä enemmän osaamista vastaaviin tehtäviin, joten 4:ttä veronalennusta ei tullut.

 • pohjanakka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No kyllä se Merja siinä hoitaa homman kun muutkin. Ei Arhinmäellä ole mitään loppututkintoa ja oli siellä muitakin ministereitä ilman yliopistollista loppututkintoa. Eikä ammattikorkeakoulu ole mikään kirjeopisto, niinkuin joku luulee. Sitäpaitsi me täällä pohjoisessa olisimme kyllä nostaneet aika älämölön, jos koko pohjois- ja itä-suomi olisi jäänyt pelkän kulttuuriministerin varaan. Siis tsemppiä Merja.

 • pettynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ihan fiksu veto Arhinmäeltä. Albanialaistiestö ja rohistuva raideliikenne ei selittelemällä parane, varsinkaan kun määrärahoista leikataan taas lisää. Muualla sen sijaan rakennetaan lisää. Säälittävää ja surullista, mutta totta. Toivottomasta tilanteesta huolimatta toivotan menestystä Kyllöselle.

 • Sillälailla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä jalkapalloilija nyt varmaan saa köyhien asiat kuntoon. Itsevarmuus ei ole sama asia kuin ammattitaito.

 • Pallo hukassa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arhinmäen vallanjano on hirvittävä. Takinkäännöstä hän syytti Soinia, mutta teki sen häikäilemättömästi itse.

  Ei mitään uutta. Joku vuosi sitten hän mellakoi itsenäisyyspäivänä pressanlinnan edessä, mutta kun pääsi itse sisään, loppuivat mellakat siihen. Osaa hyödyntää tehokkaasti tyhmien massaa.

 • anton75

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitenhän Arhinmäeltä, joka ei kuulu kirkkoon, onnistuu kirkon ja seurakuntien asioiden hoitaminen (nehän kuuluvat kulttuuriministerin rooteliin) ja vaikka liturgioiden lukeminen valtiollisissa juhlajumalanpalveluksissa?

  No eiköhän hän pysty tältäkin osin vakaumuksestaan tinkimään, niin kuin kaikista muustakin periaatteista ja puolueen arvoista näköjään jo tähän mennessä.

  Ehkä se on se ministerin 120 000 €/vuosi liksa + muut edut, eli raha joka saa näillä joillakin mielipiteet muuttumaan ihan toisiksi kuin vaaleissa. Mitään vasemmistolaista tuollaisessa ahneudessa ei ole. Sietäisi hävetä Arhinmäen, puolueelleen tekemää kuprua, joka johtaa pahimmillaan koko puolueen kuolemaan.

 • JKK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hävetkää ihmiset, että vasemmisto olisi kokoomuksen juoksupoikia. Kyllä SDP on enempi Kataisen juoksupoikia, kun ei Heinäluomakaan ole ministeri.

  Toisaalta nostan hattuua Paavolle kovasta vedosta, jossa on lähellä puolue hajota. Uskon Paavon pystyvän pitään vasemmistoliiton kasassa, vaikka oikeita kommonisteja Mustajärvi, Kontula ja Yrttiaho ovatkin.

 • ajattelematonta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arhinmäki puhui TVssä miten tärkeä on kulttuuriministerin virka, m.m. koska ihmisillä on nyt enemmän varallisuutta kulttuurin kuluttamiseen. - Ymmärtääkö Vasemmistoliitto köyhyyttä?

 • jacob

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  USKOMATONTA!

  Vasemmistoliitto siis myy perusperiaatteensa aivan pilkkahintaan! Eli Arhinmäki, kunhan pääsee vaikuttamaan niin kaikkein perustavimmat peruspilarit minkä päälle talo on rakennettu niin voi räjäyttää.

  En missään nimessä äänestä puoluettä, joka räikeästi muuttaa kantansa heti vaalien jälkeen!

  Mitä ihmeen asioita vasemmisto edes ajaa? Ja millä asiantuntemuksella???

  Kassalta liikenneministeriksi? Ja Arhinmäki: kulttuuri on se mistä Suomen pitäisi ensin leikata!! Vai leikataanko lisää julkisesta terveydenhuollosta ja lasten kouluruoasta?????????

 • Pohdiskelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä arvostan Vasemmistoliiton politiikkaa tässä maassa paljon korkeammalle kuin Perussuomalaisten.

  Ärhäkkyyttäkin silti tarvitaan, ja Vasemmistoon mahtuu hyvin myös Kontulan ja kumppanien näkemys. Ei tässä maassa vähään aikaan ole väärästä mielipiteestä järjestelmällisesti lynkattu, eikä toivottavasti lynkata ihan pian jatkossakaan. Ilman vasenta kritiikkiä hallituksen ohjelma olisi huonompi, ja edelleen ilman vasemman kritiikkiä ei Vasemmisto itse säilyttäisi terävyyttään.

  Perussuomalaisiakin tarvittiin, ja tarvitaan, mutta pelkällä suoraselkäisyydellä ei päätöksiä monipuoluemaassa tehdä.

 • Poika varjosta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä täällä nyt vasemmiston ministereitä haukutaan. Kulttuuri ja liikenneministerit näyttää nyt kyntensä ja katotaan sitten. Osa olisi varmaan halunnut ministeriksi jotain persujen sahureita vai ? Ja puoliuskovaisia "isänmaallisia" Israelin ystäviä? Ei taida kouluarvosanat riittää edes oppositioon puhumaan.

 • hyvä paavo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole punaisten miehiä koskaan ollut, Paavo on kyllä tässä mies paikallaan. Jalkapallomiehiä henkeen ja vereen. Sellaisille on aina tilausta hallituksessa. Toivottavasti loppuvat ne purjehtijoiden apurahat ja satsataan johonkin vähän fiksumpaan. En voi kuitenkaan olla muistamatta Paavon parinvuodentakaista kulttuuritekoa smash asem mielenosoituksessa, jossa hän poliisin provosoinnillaan pääsi jopa putkaan yöksi ja täysin aiheesta pääsikin.

 • jabo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti olen ymmärtänyt väärin mutta meiltä vanhoilta demareilta Urpilainen sai paljon ääniä eläke-iän nostoa vastaan.Siis me ymmärrettiin että kun Jutta Urpilainen sanoi että demarit EI mene sellaiseen hallitukseen joka korottaa eläkeikää.

 • akateeminen "kommari"

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Laitetaanko saman tien koko politiikkaan osallistumiselle ja äänestämisellekin "vaatimuspätevyydet"? Ja kaikki koulutus tietenkin samalla maksulliseksi, niin saadaan kansa tyytyväiseksi "edustajiinsa". Vauhtia ajopuuhun laskussa takaisin kohti sääty-yhteiskuntaa. "Sosialismi on menneisyyden aate"...

  Eihän liikenteestä ymmärrä mitään muut kuin autokauppiaat, ja kulttuurikin on vähän hömpötystä, ellei se ole kauppatavaraa tai uutta teknologiaa! Valistunut netissä huutaja ne pätevyydet ja tulokset osaa parhaiten arvioida, jo ennen kuin on ryhdytty edes työhön.

 • Ex-vasuri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo Arhinmäki petti niin raskaasti kuin pettää vaan voi. Annoin ääneni vasemmistollitolle koska Arhinmäki vannoi ennen vaaleja että vasemmistoliitto ei hyväksy EVM mekanismia mutta nyt Arhinmäki taluttaa Vasemmistoliittoa Uusliberaalin politiikan teurastettavaksi.

  Ihmiset, ottakaa selvää mikä EVM on, sen jälkeen ei voi puhua enää Suomen itsemääräämisoikeudesta toisinsanoen itsenäisyydestä.

  Arhinmäki, olet suurin luuseri.

 • M

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Takinkääntö passasi kun sai vähän valtaa, jihuu.

 • Taas se nähtiin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Valta se maistuu kommareillekin, vaikka tahtia johtaakin riisto- ja kyykytyskapitalismin päämies Katainen! Köyhät myytiin parista ministerin paikasta, että populistiset tyhjänpuhujat Arhinmäki ja Lapintie pääsevät nauttimaan isoa palkkaa ja etuja Kataisen kätyreinä.

 • kevyet kengät

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Antakaa toinen salkku Annika Lapintielle. Hänellä on aina asiallista sanottavaa.

  Kovin heppoinen tämän uuden hallituksen porukka, on pakko sanoa.

 • Voltairen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  siinäkö kaikki?siinäko kaikki kun vastutat oma fanejasi, jotta pääset tekemään Kataisen hallituksen kanssa?

 • Moni kakku päältä kaunis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eipä ole enempiä riitaääniä silti ole ollut, kun puolue on saamassa kaksi ministeriä. Köyhät ja vähävaraiset kun tosiasiassa on Vasemmistoliitolle pelkkä keppihevonen. Pääasiahan on päästä hallitukseen vaikka se tietäisikin kylmää kyytiä köyhien kurittajana.

 • Turhauttavaa touhua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vähäväkiset, eläkeläiset ja puolustuskyvyttömät kelpaa kyllä antamaan ääniä Arhinmäen porukalle, mutta palkkioksi tuleekin lisää kyykytystä ja alaspainamista, joten tehkääpä johtopäätös kenen etuja tuokin porukka tosiasiassa ajaa.

 • Suo siellä, vetelä täällä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitä järkeä äänestää vasemmistoliittolaisia? Ovat samaa sakkia kapitalistien ja riistäjien kanssa. Ihan yhteistuumin toteuttavat toteuttavat politiikka, joka vie pakosta leipäjonoon.

 • Historia opettaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasurista tulee monesti pahempi herra kuin kapitalistista, kun pääsee rahan ja vallan makuun?

 • Mies Turusta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos Kyllönen ohittaa lapintien---on se juristinaiselle suuri arvovaltatappio. MUTTA ymmärrän, jos niin käy sillä Lapintie on ollut yhtä epäuskottava vasemmistolainen kuin edustaja Laakso!

 • Surkeaa toimintaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasurit on pahimpia takinkääntäjiä, tyhjänpuhujia ja kannattajiensa pettäjiä. Nyt olisi ollut ihan ruhtinaallinen tilaisuus kiristää Kataiselta ne luvat edut köyhille, mutta hallituskipeys ja ministeripaikan houkutus vei voiton!

 • Voi Paavo, mitä ole tekemässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo tarjoaa vain mätää lahnaa äänestäjilleen noiden ministerinpaikkojen vastineeksi Kataisen hallituksessa, joka ajaa pelkästään ökyrikkaiden etuja!

 • Hupsista!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kommunisteista tuli Kokoomuksen nuoriso-osasto!

 • Kansan riistäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  On kadonnut ryhti Vasemmistoliitosta. Ei ole suuntaa eikä aatteen paloa. Kuka näyttäisi oikeaa valoa? Paavo kun sokaistui vallan huumasta ja Kataisen tuumasta " Anna näön vuoksi vasemmalla ja riistä kunnolla oikealla!".

 • Räsänen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tietääkö joku jo, että saiko vas. vapauksia äänestää hallitukseen päästyään sen esityksiä vastaan? Jos sai, niin onko hallitusohjelmassa yksilöity nuo esitykset tarkasti?

  Internetin keskustelupalstoilla on kohistu ainakin tästä hallituksen esityksestä:

  HE 60/2010 toimivalta

 • Esko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisiko vihreillä vielä mahdollisuus osoittaa jonkinsorttista älyllisyyttä ja siirtyä oppositioon kokoomuksen kelkasta, ettei uskottavuus kokonaan rapisisi?

  Vai ei?

 • kuka uskaltaa tehdä vaikeita päätöksiä?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Parasta jakaa puolue osiin:

  1) enemmistö - puolivastuulliset vaikuttajat

  2) vähemmistö - kaikki edesvastuuttomat änkyräkänkyrät, jotka voisivat sitten perustaa kukin itselleen omat puolueensa.

  Tai jos menee toisinpäin, niin sitten

  1) enemmistö - änkyrät, jää ikuisesti oppositioon

  2) vähemmistö - voisi liittyä demareihin

 • Tehtyä mikä tehty.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aivan ymmärrettävä reaktio vasemmisto ryhmän keskuudessa ja varsinkin kentällä jäsenistön joukoissa,eikä se meidän Demarien kohdallakaan oikein helposti sulaava ole,mutta ilmeisesti muuta ratkaisua ei nyt saatu aikaan sillä jotain täytyy tehdä kun Suomi on niin totaalisesti sotkettu ja kupattu tässä"raha"liittovaltio"kiimassa eikä siitä millään tahdolla päästä pois.

 • sosiaaliapua pankkiireille

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Anna Kontula, Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho aikovat äänestää maailman rikkaimmille sijoittajille annettavaa sosiaaliapua vastaan. Ihan oikein. Mitä muut tekevät?

 • Voltairen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Luusers, luusers ja enää luusers! että tarkoittaa sinä Vasemmistoliito! Luusers!

 • Katsokaa nyt mitä raha ja valta vaikuttaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kommari ja riistokapitalisti kumpikin janoaa rahaa ja valtaa yli kaiken. Näille kahdelle köyhien kurittajalle on yhteistä se, että luvataan kaikki hyvä taivaasta ja maan päältä, mutta sitten kun päästään valtaan, niin köyhältä viedään se viimeinenkin elämisen ehto!

 • Raivostuttavaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niin sitä vaan pelataan yhteen kapitalistiriistäjän kanssa köyhien ja vähävaraisten riistämiseksi. Ei ole omaatuntoa tuolla porukalla. Täysin ovat puhuneet läpiä päähänsä Arhinmäen johdolla!

 • Taakse poistu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustajärvi ei ole ollut koskaan aito vasemmistoliittolainen vaan enemmän perussuomalaisten kannattaja. Loikkaisi perussuomalaisiin kun kerran eihalua olla vasemmistoliittolainen.

 • Aika vekkuleita nuo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ainoat "köyhät", joitten etua Arhinäki ja Lapintie ajavat, ovat nämä veijarit itse!

 • edustat vain itseäsi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustajärvenkin olisi nyt syytä vaihtaa tuota tyyliään, sillä muuten siellä Pohjoisessa voidaan olla kovin pettyneitä, kun sinä neuvottelet heidätkin pihalle omilla päätöksilläsi.

 • mie

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onko ihan pakko? Onhan se nähty muuallakin euroopassa että sosialistiset hallitukset aiheuttaa vain ongelmia, mainittakoon vaikkapa Espanja ja Kreikka. DO NOT WANT VASEMMISTOLIITTO!

 • urheilumies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilmaiset reissut näihin tapahtumiin kiinnosti Arhinmäkeä kuten ketä tahansa urheiluihmistä: Yleisurheilun MM-kisat 2011 Etelä-Korea, Lontoon kesäolympialaiset 2012 Iso-Britannia, hiihdon MM-kisat 2013, Yleisurheilun MM-kisat 2013, Sotsin talviolympialaiset 2014 Venäjä, Jääkiekon MM-kisat 2014 Valko-Venäjä ja Yleisurheilun EM-kisat 2014.

 • Rehellisyys ja suoraselkäisyys maan perii

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilahduttavaa, että Vasemmistoliitosta löytyy kuitenkin Mustajärven ja kumppaneiden tapaisia suoraselkäisiä miehiä, joille annetut lupaukset ja isänmaan etu merkitsee enemmän kuin pankkiirien ja raharikkaiden nöyristely. Mustajärvessä ja kumppaneissa on Vasemmistoliiton toivo jatkossa kun koko puolue kuihtuu olemattomiin kokoomuksen sylikoirana.

 • Tsemppiä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Markus Mustajärvi ,Jyrki Yrttiaho ja Anna Kontula ansaitsevat kunnioituksen siitä, että heillä on vielä tuota selkärankaa jäljellä. He nostavat puolueen vielä uuteen nousuun!

 • Oikea ratkaisu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Järkevä päätös vasemmistolta. Kompromissien teko on ymmärrettävää, sillä vaikka vain 2 puoletta muodostaisivat hallituksen ei ole mahdollista saada kaikkia ajamiaan asioitaan läpi. Toistaiseksi Suomessa ei kukaan puolue pysty yksin muodostamaan hallitusta. Jostain täytyy aina tinkiä kun on usempi osapuoli. Persut voisivat hieman miettiä tätä asiaa eikä heti haukkua muita takinkääntäjiksi, joka on muuten mielikuvitukseton argumentti.

 • Yks vaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Puhdistusta kaivataan nyt puolueessa. Ei ole kaikki todellakaan kohdallaan, jos haukutaan Kokoomuksen nuoriso-osastoksi.

 • Yököttää vähemmästäkin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä aikalailla ihmetyttää, kun ennen vaaleja Arhinmäki vastusti ehdottomasti Suomen mukaanmenoa EVM-vakausrahastoon, mutta kun pääsi Jyrki Kataisen suosioon, niin heti hänestä tuli tuli EVM:n kannttaja! Puhuu siis aika paljon Paavon moraalista ja arvomaailmasta, kun on valmis lähtemään ministerinsalkusta pankkiirien luottomieheksi.

 • ydinjulle lohja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  nyt en kyllä ymmärrä tätä salkunjakoa.Onhan Arhimäki kuitenkin hesalainen ja nähny pienestä pitäen autoja.Kyllönen taasen on enemmänkin tuollainen runoniekka ja metsäflilosofi ,vai johtuuko siitä että Paavo kerran kolmannen luokan mukana pääs kansallismuseoon mutta joka tapauksessa hepposilla eväillä pääsivät salkkuihin kiinni . Monessa liemessä keitettyjä edustajia olis ollut tarjolla,vai onko tämä sitä kuuluisaa nuorisoketjua.Nyt ei hyvälle näytä..

 • Jossain on vikaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arhinmäki on todellisuudessa Kataisen puudeli! Inhottavaa, että talutushihnassa oleva puudeli johtaa Vasemmistoliittoa!

 • näin tulee käymään

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pitäisi olla kunnon änkyräsiipi.Kataisen myötäily ei lupaa hyvää tavalliselle pulliaiselle.Vasemmistoliitto sahaa omaa nilkkaansa kannatus tippuu tällä menolla.Tulee ikävä vanhojja hyviä aikoja kun oli kunnon kommunisteja.Nykyään on vaan näitä kapitalismin sylikoiria.Kreikassa on nähtävissä radikalisoituminen.Tulevaisuudessa EU:sta eroaa valtioita ja Suomi myös.

 • Mitä ollaan tekemässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pian on Suomessakin rahat loppu ja ensimmäiseksi ne loppuu köyhiltä. Siinä Suomen tyhjäksi kuppaamisessa on nyt innolla mukana puolueen puheenjohtaja, joka ensi töikseen oli hyväksyttämässä EVM-vakausrahastoa eli juuri sitä välinettä, jolla Suomalaisten varallisuus ja hyvinvointi siirretään Saksan ja Ranskan pankkiireille.

 • alle 900 kuussa brutto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voi ruikku teitä valittajia, pelaatte persujen tyhjään pussiin koko ajan.

  Uusi hallitus näyttää kyllä kykynsä ajan kanssa, mutta milloinkas tässä maassa olisi istuvaa hallitusta kehuttu?

  Persujen porukat voivat pitää kitansa tykkänään kiinni, kun ei heissä ole miestä tai naista kylliksi panemaan ikäviä asioita järjestykseen ja kuntoon. Lamasta noustaan vain leikkauksilla ja kovalla työllä, lottovoittoja ei tule.

 • jattatäti

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  näillä salkuillako niitä tavallisia vasemmiston äänestäjiä puolustetaan.No todellisuudessa vasemmistosta ei ole kuin rippeet jäljellä.Alan uskoa pikkuhiljaa että mailman ensimmäiset todelliset kommunistit oli Aatami ja Eeva,ei ollu vaatteita ei kotia ja muutama omena ruaksi,silti uskoivat elävänsä paratiisissa.Olen aina kannattanut vasemmistoa,mutta nyt etäännytään vielä pahemmin siitä työläisen paratiisista,jota vasemmisto on ajanut.

 • Suomen mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kummallista porukkaa täällä kommentoimassa. Totta kai jokainen puolue haluaa valtaan. Mitä järkeä on olla Soini, joka saa 20 % kannatuksen mutta ei pysty lähtemään mukaan päättämään asioista. Ei siinä ole mitään kunnioitettavaa, että aina änkyröi oppositiossa. Pitää mennä mukaan vaikuttamaan, vaikka sitten porvarien kanssa.

 • Wfalen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Järkevin päätös koskaan vasemmistolta mennä hallitukseen itseasiassa. Loputtomasti ei voi istua paitsiossa änkyröimässä vaan joskus on otettava vastuu. Vasemmisto otti nyt sen vastuun mitä persut eivät halunneet.

  Sen sijaan en tiedä miten kauan tämä hallituspohja toimii järkevästi. Linjaukset ovat oikeasti ihan suoraan sanottuna sellaista "no sinnepäin" hutaisuja joilla annetaan pienille ryhmille se pakollinen lihakimpale että lähtevät mukaan.

 • kiellettäköön yksityis-autoilu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Liikenneministeriksi näyttää kelpaavan kuka tahansa , mutta kulttuuri ja liikuntaministeriksi täytyy olla entinen missi , nykyinen puolue-johtaja tai muu humppa-veikko.

 • Koko kansan Olavi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jo toinen pelkkä ylioppilas ministeriksi; ensin Guze-baby, sitten Arhi-poika.

  Miksi meiltä muilta vaaditaan työn saamiseksi kaiken maailman kelpoisuudet, pätevyydet, tutkinnot ja työkokemus, mutta näille riittää pelkkä valkolakki ja puolue?

  Heppoiset ovat ammattitaitovaatimukset silloin kun määrätään kansan asioista.

 • Voi Paavo, minkä teit

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kysyn vaan miks aina tingitään köyhien ja vähävaraisten eduista, kun halltukseen mennään tekemään noita kompromisseja? Kyllä olisi ollut varmasti tuolla rikkaalla kansanosalla sitä tingittävää paljon enemmän kun nyt ne pääsi niin ettei tarvitse tinkiä mistään!

 • Voi itku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olisitte panneet Yrttiahon neuvottelemaan nuo hallitukseen menon ehdot, koska nyt myytiin itsemme ja äänestäjämme ilmaiseksi Kokoomusherrojen talutusnuoraan.

 • Änkyröinti pois

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Oikea valinta vasureilla puolustaa demareiden, vihreiden ja kristillisten kanssa heikko-osaisempia, toimeentuloa ja työllistämistä.

 • Tehty, mikä tehty

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Siinä myytiin kerralla vasemmistoliiton uskottavuus ja yksi syy on Paavon oman edun tavoittelu puolueen kustannuksella.

 • Hah, ha!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Raha, valta ja oma etu päästä uraputkeen voittaa useimpien arvomaailman kuitenkin. Onneksi Jyrki tietää tämän ja siihen ansaan se Paavokin porukoineen sitten lopulta jäi! Onneksi loppuu jatkossa kommunistinen puolue Suomesta!

 • ei uskottavaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä näkee mikä on tärkeintä - oma etu. Itselle lekotteluposti urheiluministerinä. Toiselle haukkuja tuova liikenneministerin salkku.

 • Miehen työ!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvä työ Kataiselta! Saatiin kommarit vihdoinkin ruotuun. Arhinmäestäkin tulee hyvä juoksupoika viinakauppaan, kun Jyrki vetää sitä muutaman kerran kunnolla kölin alta!

 • yritetään edes vaikuttaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vaikea hallitustaival varmaan Vasemmistoliitolle, mutta hyvä ohjelma neuvoteltu kymmenen prosentin kannatuksella. (50% kannatuksella olisi varmaan neuvoteltu parempi, ja 100% prosentin kannatuksellakin neuvoteltu kelvannut ehkä jollekin Yrttiaholle.)

  Voi edes vaikuttaa johonkin, noi korvessa huutelijat eivät ole ikinä saaneet kenenkään ihmisen asiaa hoidettua.

 • Pisteiden lasku

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arhinmäki syytti Soinia takinkäännön maailmanmestariksi.

  Taisi käydä niin, että kultaa otti Arhinmäki. Ei mitään rajaa Euroopparahoille.

 • Keijo L.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä oli Paavolla kova hinku mustan Audin takapenkille. Siinä myytiin kerralla vasemmiston arvot ja kumartelu kokoomuksen suuntaan alkaa. Sopii nimittäin kysyä kumpi tuossa hallituksessa myy arvonsa: kokoomus pääministeripuolueena ja kokeneella ministerikaartilla vai vasemmistoliitto parilla kokemattomalla ministerillä ja melkein neljä kertaa pienemmällä edustajaryhmällä? Noh, tätä menoa vasemmistoliitto häipyy puoluekartalta ja se sulautuu demareihin. Ehkä parempikin niin.

 • Susi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti hallitus kaatuu ennen kuin Suomelta loppuvat Eurot,

  Nimittäin niin tulee käymään........Soini ainoa joka on pitänyt sanansa,turha on syyttää häntä kun jäi oppositioon,syy on nimittäin Kataisen ...

 • Pääsykokeet hallitukseen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen täsmälleen samaa mieltä kuin "Koko kansan Olavi".

 • pettynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hei, miksi Eläkeläiset unohdettiin .......eläkkeet laskevat ,olisi pitänyt sitoa indeksiin.mutta kun ei niin ,ei se käy olipa siellä neuvotteluissa oiksto tai vasemmisto niin samat päätökset aina vaan..

 • pope

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jo on aikoihin eletty vasemistoliitto kokoomuksen kanssa samassa halituksessa tästä alkoi vasemmistoliiton tuhoutuminen.

 • SH

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavosta olisi kyllä pitänyt tulla liikenneministeri. Ehdottomasti.

 • PA

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavo ei halunnut VR:n sotkuja kontolleen. Nyt ne on bioanalyytikon heiniä. Paavo heittää näin pahimman kilpailijansa susien suuhun.

 • Johtopäätösten aika

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nostan hattua Mustajärvelle,Kontulalle ja Yrttiaholle. Teissä on ainoa vasemmistolaisten toivo.

 • Että silleen sitä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kun EVM-kone tyhjentää Suomen pajatson, niin ne on vasemmistoliiton kannattajat, joilta leikataan ensimmäiseksi!

 • Hävettää kainuulaisten puolesta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lieneekö nyt sitten Kyllösen mahtikeinona erimielisyyksiä ratkottaessa "ohtaan tirpaseminen", kuten hän itse sanoi (Kainuun Sanomat la 18.6.) ehkä tekevänsä niille, jotka hallitusohjelman vasemmistoliitolle istuvuutta sattuisivat arvostelemaan.

 • Paavo on tuleva kokkari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taitaa Vasemmistoliitto hävitä puoluekartalta ja sulautua Kokoomukseen!

 • Heh! heh!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eipä muuta Pave kuin köyhiä kunnolla kyykkyyn ja saat kataiselta lisää pisteitä ja kehuja!

 • yhteiset asiat merkitsevät monikirjoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nostan hattua jokaiselle, joka aiokoo ottaa vastuuta yhteisistä asioista ja ratkaista edessä olevat asiat kaikkien parhaaksi ... Nostan hattua ja taas kerran nostan hattua

 • Et silleen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jotta urheilulle saadaan tuet ja muut kohdistettua mahdollisimman oikein pitää hommassa olla urheilua seuraava ihminen. Kyllä näin päin on parempi ja odotettu lopputulos, että Arhinmäki on urheilu - ja kulttuuriministeri.

  Kunhan ei vain hintataso nousisi entisestään tällä hallituskaudella. Mitä alhaisemmat hinnat ja mitä enemmän jää ihmisille käteen työstä sitä enemmän luonnollisesti kulutetaan palveluita ja kauppakäy ja yrityksillä menee hyvin. Terveelliset ja terveyttä edistävät elintarvikkeet ja muut terveelliset syötävät pitäisi saada halvemmiksi. Kun esim limsan hinta koreni ei sen kulutus vähene koska terveellisetkin juomat korenivat.

 • Maksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tällä kehäkolmosen sisäpuolen ns. vasemmistoliitolla ei näytä olevan oikean Vasemmiston kanssa mitään tekemistä!

 • aki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Arhinmäellä on hyvä muisti mutta LYHYT! Syytti soinia takinkäännöstä ja tässä sitä ollaan! Arhinmäki teki itse juuri sen eli käänti takkinsa niin että roikuu!!!

 • Mielenkiintoinen valinta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tulipa tosiaan Paavon nilkkimäisyys hyvin ilmi tuossa, kun hän valitsi hallituksen keveimmän salkun ja työnsi painavan ja vastuullisen salkun Kyllöselle, joka lupasi hoitaa homman vaikka kolan varteen itse tarttuen. Täytyy kyllä todeta että Paavosta ei todennäköisesti edes olisikaan kolan varteen.

 • Opama

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vai vasemmistolaisuus menneisyyden aate? Kyllä menneisyyttä edustavat ihan muut voimat sekä tulevassa hallituksessa että sen ulkopuolella. Tietenkään samaan hallitukseen meno Kokoomuksen kanssa ei ole ongelmatonta, mutta jos vähempiosaisten asiaa halua ajaa, tapahtuu se hallituksesta käsin. Kyllä äänestäjänsä pettivät nimenomaan persut, joita vastuun kantaminen ei vaan tunnu kiinnostavan. Löysä huuteleminen oppositiosta on tietysti paljon helpompaa, mutta persujen äänestäjäkunnan kannalta tärkeimpiin asioihin sieltä ei vaikuteta, ei sitten yhtään. Puhdasta opportunismia ja pelin politiikkaa, ei minkäänlaista rotia Soinin joukoilla. Arhinmäki on pystyvä kaveri, hän jos joku pystyy vaikuttamaan kokoomusvetoisen hallituksen linjauksiin. Tsemppiä Paavo, tuo salkkukin on varmasti mieluisa ja todella tärkeä!

 • Kunnioitettava mies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustajärvessä näyttää olevan oikein kunnon jämäkkyyttä ! On se kumma, että on pysynyt noinkin kauan puudelien porukassa?

 • sivustaseuraava

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Niinhän Kekkonenkin teki. Otti kommarit hallitukseen ja lamautti heidän heidän toimintansa - tosin silloin elettiin veitsenterällä itänaapurin suhteen. Katainen näyttää käyttävän samaa konstia vaientaakseen pahimman vastustajansa. Tosin demarit käyttävät tätä vasemmistoveljeään etusuojana .

 • Geton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  NO ei ainakaan Yhdysvallat tule vierailulle kun kommarit on johdossa!

 • Pelkurilta vaikuttaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paavolla ei ollut rohkeutta ottaa liikenneministerin salkkua niinkuin ei ollut rohkeutta pitää kiinni lupauksistaankaan, jotka antoi vaalien alla!

 • Äly hoi älä jätä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tuhon tietä lähti vasemmiston enemmistö kun hallituskipeys iski niin pahasti. Voihan se kuitenkin parempi näin, niin jyvät erottuu akanoista!

 • vähävarainen eläkeläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Onnea ja menestystä Arhinmäelle ja koko hallitukselle! Kunnioitan heitä, että eivät pelkää vastuunottoa maan asioista eivätkä pelkää kovaa työtä.

  Perussuomalaisille se vastuunotto olisi kuulunut vaalivoiton takia, mutta elämä opettaa vielä heitä. Ei tuossa asemassa saisi olla pääasia laskelmointi ja oppositioaseman hyödyt. Kuka maata hallitsisi, jos kaikki ajattelisivat samalla tavalla?

 • Sääliksi käy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemmistoliitolle monikirjo merkitsee puolueen ja aatteen häivyttämistä niin, ettei sitä ole enää mieltä edes äänestää, koska parempiakin edun ajajia löytyy kuin erään eliitin nuoleskelijoita!

 • Paljastavaa on

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika paljon kertoo miehen luonnekuvasta kun valitsi keveän salkun itselleen ja tosi painavan heitti naiselle!

 • entinen vasuri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiitos Vasemmistoliitto.En tule KOSKAAN äänestämään enää vas.liittoa.

 • Katainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Parempi pari kommaria hihnassa kuin kymmenen räksyttämässä oppositiossa!

 • Nostan minäkin hattua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Merkillinen tuo Jyrki Kataisen kyky tehdä noista räksyttäjistä kuuliaisia nuoleskelijoita. Kokoomus on todella kykypuolue!

 • Epäileväinen Eerikki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Miten tuollainen runoilija ja AMK-tason bioanalyytikkotyttönen laitetaan liikenneministeriksi?

 • Sinne se hukkuu muiden alle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Todellisuudessa juuri ns. änkyrät kuten Esko-Juhani Tennilä ovat pitäneet vasemmistoliitoa jotenkin pystyssä, sillä ilman näitä suoraselkäisiä aatteen miehiä ei kukaan oikein olisi nähnyt mieltä äänestää tuota täysin turhaa joukkoa.

 • Ei nykyaikaa enää

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eiköhän Kataisen seura tee tehtävänsä, niin päästään vihdoinkin lopullisesti eroon tuosta kylmän sodan muinaisjäänteestä!

 • Tosikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä Merja siinä pärjää kuin kansakoulunopettaja valtionvarainministerinä tai kirvesmies työministerinä. Valitettavasti meillä ei ole pätevyysvaatimuksia ministereille tollo kuin tollo sinne pannaan muka asioita hoitamaan. Virkamiehet kumminkin työn tekee ja Sailaksia riittää.

 • No, mikä ettei

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Voihan se Paavo tosiaan juosta kataiselle viinakauppa-asioilla, jos kulttuurissa ei riitä tekemistä. Yhdenlaista kulttuurihan tuo viinakauppa-asiointikin Suomessa on!

 • sme

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti olisi ihan tsägällä sattunut ministeriöön ihan päteviä virkamiehiä. Nämä ministerit ovat vain poliittisesti päteviä. En etes kehtaa kirjoittaa mitä ajattelen.

 • Jaana (kok.)

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemmistolaista änkyräpuoluetta ei hallitukseen kaivata. Äänestävät kaikkia järkeviä suunnitelmia vastaan kuitenkin. Vasemmistolaisuus on menneisyyden aate.

 • Kyllästynyt vasuri, tuleva Persu.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jos vasemmostiliitto menee tasaverohallitukseen, loppuu heidän äänestäminen minun osaltani.

 • mvs

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tämä porukka ei pysy leikissä loppuun saakka.Veikkaan,että ensimmäisen kahden vuoden sisällä lähdetään ovet paukkuen.

 • Käyttäkää sitä ääntä minkä annoin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Turha mennä oppositioon huutelemaan, Kenttä haluaa hallitusvastuuta äänillensä, vaikka hajaääniä löytyykin (Soinin persun pussaajia).

  Tehkää hyvin ja ottakaa vastuuta.

 • vassari1

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tsemmpiä vaan hallituseen menolle, plelatkaa yhteen demareiden ja vihreiden kanssa.

 • Onko omaatuntoa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taas jäi köyhimmät lehdellä soittelemaan, vaikka niin oli kova hehkutus Arhinmäeltä kuinka muka köyhille olisi tulossa ennätysedut. Eipä tullut muuta kuin tuo mätä lahna, joka viskattiin päin köyhien näköä. Mene nyt sitten vielä Arhinmäki sinne orjapiiskurin hallitukseen antamaan lisää kuritusta yhteiskunnan kärsiville.

 • Raisiolainen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se nyt on selvää, että Yrttiaho pistää hanttiin, eihän hän ole koskaan muuta tehnytkään. Entisessä elämässä hän oli yksi pahimmista "lakkokenraaleista" Turun telakalla, ja sitten telakalle kävi niin kun kävi. Mies istuu Raision kunannanvaltuustossa ja sama "en voi hyväksyä" meininki jatkuu siinäkin.

 • Sopua v-lliittoon

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mitähän v-liiton hallitukseen menon vastustajat luulevat puolueen pystyvän tekemään jos se jää hallituksen ulkopuolelle. Se joka on mukana voi vaikutta ja ulkopuolelta vain ruikuttaa. Myönnytyksiä tällaisessa hallituskokoonpanossa joutuvat varmasti tekemään kaikki osapuolet, mutta maa ilman hallitusta ajautuu karikkoon pitemmällä aikaa. On parempi tehdä yhteistyötä ja tehdä siinä kaikki parhaansa. Kansa on sanonut sanottavansa nyt on kaikkien aika ottaa osuutensa, myöskin v-lliton, vastuusta.

 • voi, voi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mustajärvi ja kumppanit ovat nyt vain katkeria, kun lähtivät ensimmäisestä keskustelusta ovet paukkuen ja sen jälkeen rupesi tuloksia syntymään. Olisi ehkä viisainta vain tilata sille Mustajärvelle se Bravda, niin sillä hän leppyisi helposti.

 • Huonosti on käymässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Erikoista, että suurin osa vasureista on täysin jo Kataisen kuuliaisia juoksupoikia. Se ei lupaa hyvää köyhälle duunarille. Ainoa toivo siis on Yrttiahon ja Mustajärven siipi.

 • Vaikea tilanne

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tosi paha virhearvoarvio mennä Kokoomusjohtoiseen hallitukseen. Ei ainakaan nosta puolueen kannatusta vaan vie loputkin äänestäjät. Ei taida olla enää muuta pelastusta kuin, että ne. joilla vielä arvomaailma kunnossa, äänestävät hallitusta vastaan.

 • Tosiasiaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vasemmistoliiton kannalta tämä on todennäköisesti huono ratkaisu, mutta köyhän kannalta on parempi, että joku edes yrittää puhua köyhän puolta hallituksessa. Mitä auttaisi oppositiosta ruikuttaminen? Perussuomalaiset tekivät jo raukkamaisen ratkaisun, mutta pelasivat itselleen hyvää seuraavaa vaalitulosta, kun kansa tykkää ruikuttajista. Päättäjiksi pitäisi kuitenkin saada oikeita vastuunkantajia myös vähäväkisten puolelta.

 • Hyvää työtä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kiitokset Mustajärvelle, Yrttiaholle ja Kontulalle, että piditte oikeiden vasemmistolaisten puolta ettekä ruveneet nilkeiksi.

 • Ei hyvää lupaa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vähän alkaa tuntua siltä, että Arhinmäki on oikein kieli ojossa valmis ottamaan ohjeita Kataisen suunnalta ,kun poika menee aina siitä, mistä aita on matalin, niinkuin tuo helppo kulttuuriministerin salkkukin.

 • Jaaha

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Parempi, etää Paavo-poika opettelee kulttuuria kuin lähtee sotkemaan tärkeämpiä asioita kun näyttää jotenkin saamattomalta ja.. jääköön nyt sanomatta, mutta sopii tietysti täytteeksi Kataisen hallitukseen.

 • Jarrujääriä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joissain vasureissa on ärsyttävä änkyrä piirre ovat EI tyypejä, joiden kanssa komromissit ei käy "telaketju korpi kommarit Stalinistit". Siirtyisivät pisara puoluisiin SKP ja STP.

 • ylermi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heti täällä feministit vinkuvat, kun Arhinmäki muka väisti vastuuta antaessaan puoluetoverillaan painavamman salkun. Jos Paavo olisi ottanut sen itse, oltaisiin vinguttu sitä, että naisia syrjitään. GG, feministinen paradigma...

 • <1/5

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Persut täällä näyttävät kommentoivan Soinin antaman esimerkin mukaan.

 • voihan kettu sentään...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kylläpä Suomessa pääsee helpolla ministeriksi, yhtä helposti kuin kansanedustajaksi. Riittää että osaat kolmiloikata, laulaa tai ihan mitä tahansa. Kyllä ministerin pestiin pitää tulla vaatimuspätevyydet. Mitä järkeä että avustajat tekevät työn. Merja Kyllönen nyt ministeri! Hänhän inhoaa autoilua julkisesti!" Tämän on pakko olla vitsi!

 • Nälkä ja asunnottomuus on Suomessa nykyaikaa, ja tulevaisuutta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Eiköhän Kataisen seura tee tehtävänsä, niin päästään vihdoinkin lopullisesti eroon tuosta kylmän sodan muinaisjäänteestä!

  Ai puhutko nyt omasta ajattelustasi, vai mihin viittaat tuolla "muinaisjäänteellä".

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä