Ulkomaat |

Venäjä: Ulkovaltojen vaatimukset Syyrian presidentin erosta ovat haitallisia

Venäjä näyttää jatkavan entisellä linjallaan suhtautumisessa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoon. Venäjän edustaja sanoi perjantaina, että Assadin eroa vaativat ja hänen hallintoaan laittomana pitävät länsimaiden lausunnot ovat haitallisia.

Apulaisulkoministeri Mikhail Bogdanovin mielestä erovaatimukset antavat Syyrian oppositiolle signaalin, ettei Assadin hallinnon kanssa kannata pyrkiä vuoropuheluun. Bogdanovin mukaan Assadin hallintoa laittomana pitävät maat ovat väärässä.

- Syyrialaisten on saatava itse päättää, kuka maata johtaa, Bogdanov sanoi Moskovassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Venäjä on yhdessä Kiinan kanssa estänyt Syyria hallinnon tuomitsevan päätöslauselman tekemisen YK:n turvallisuusneuvostossa.

Keskiviikkona Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuitenkin arvosteli Syyrian hallintoa hitaudesta aikaansaada poliittisia uudistuksia. Lavrov sanoi myös, ettei Syyrian johto ole huomioinut Moskovan neuvoja.

Venäjällä uskotaan olevan paineita muuttaa Syyria-politiikkaansa. Muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja totesi alkuviikosta, että Venäjä joutuu arvioimaan uudelleen tukensa Syyrian hallinnolle.

Vuoden jatkuneen Syyrian kansannousun aikana on tapettu yli 9000 ihmistä. Aktivistien mukaan Syyrian armeija ja armeijasta loikanneet sotilaat ovat taistelleet perjantaina useissa kohteissa pääkaupunki Damaskoksen lähistöllä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä