Ulkomaat

Venäjä Yhdysvaltain YK-suurlähettiläälle: Liityitkö Pussy Riotiin?

Vitali Tšurkin raivostui amerikkalaiskollegansa Samantha Powerin ja kahden vankilassa olleen Pussy Riotin jäsenen tapaamisesta. Tšurkinin mukaan Power ja Pussy Riot voisivat lähteä kiertueelle Pietarinkirkkoon, Mekkaan ja Itkumuurille.

Yhdysvaltain YK-suurlähettilään Samantha Powerin ja kahden vankilassa istuneen Pussy Riot -aktivistin tapaaminen on raivostuttanut Venäjän. Power tapasi keskiviikkona YK:n tiloissa Nadežda Tolokonnikovan ja Maria Aljohinan, jotka saivat kahden vuoden vankeustuomiot esitettyään maaliskuussa 2012 Vladimir Putinin vastaisen performanssin Kristus vapahtajan katedraalissa Moskovassa. 

Powerin mukaan tapaamisessa keskusteltiin huolestuttavasta kansalaisvapauksien rajoittamisesta Venäjällä.

– Kysyin Pussy Riotilta pelkäsivätkö he vankilassa. He vastasivat etteivät pelänneet. He sanoivat päässeensä tekemään kenttätyötä ja näkemään vankilan kammottavat olosuhteet, Powers kertoi tapaamisesta.

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tšurkin reagoi nopeasti Powerin toimiin.

– Liittyikö hän Pussy Riotiin? Odotan hänen kutsuvan heidät esiintymään Washingtonin kansalliskatedraaliin. Ehkä he voisivat järjestää maailmankiertueen ja esiintyä Rooman Pietarinkirkossa, sitten ehkä Saudi-Arabian Mekassa ja pitää lopulta gaalakonsertin Jerusalemin Itkumuurilla, Tšurkin irvaili.

– Olisi suuri kunnia lähteä kiertueelle Pussy Riotin kanssa. He puolustavat ihmisoikeuksia. Lähdetkö mukaan?, Power vastasi Tšurkinille Twitterissä ja ehdotti ensimmäisen yhteiskonsertin järjestämistä Venäjän poliittisten vankien hyväksi.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä