Ulkomaat |

Venäjän mielestä Valko-Venäjän vaalit sujuivat hyvin

Venäjän ulkoministeriön mukaan Etyj syyllistyi politikointiin arvostellessaan vaalien rehtiyttä.

Valko-Venäjän sunnuntaiset parlamenttivaalit olivat Venäjän mielestä vapaat ja avoimet.  Venäjän ulkoministeriö toteaa tiedotteessa vakuuttuneensa siitä, että Valko-Venäjän kansalaiset pystyivät vaaleissa tekemään tietoisen valinnan.

Ministeriö toteaa paikalla olleen vaalitarkkailijoita useista kansainvälisistä elimistä, muun muassa Venäjältä ja IVY-maista. Näiden tarkkailijoiden mukaan vaalit sujuivat vapaasti, avoimesti ja rauhallisesti. Lisäksi vaalien äänestysprosentti oli korkea.

Valko-Venäjän keskusvaalilautakunnan mukaan vaalien äänestysprosentti oli 74,2.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijoiden käsitys vaalien kulusta oli lähes päinvastainen. Etyjin mukaan vaalit eivät olleet vapaat eivätkä puolueettomat. Etyj myös arveli äänestysvilkkauden jääneen matalaksi.

Ensimmäistäkään opposition edustajaa ei valittu parlamenttiin.

Venäjän ulkoministeriön mielestä Etyj on syyllistynyt politikointiin lausunnossaan. Ministeriön mielestä tapaus todistaa jälleen kerran, että vaalitarkkailuun kaivataan yhtenäisiä sääntöjä.

Viime maaliskuussa Etyj arvosteli Venäjää presidentinvaalien järjestelyistä,  

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

"Eduskunta on yllyttänyt Maahanmuuttovirastoa tiukentamaan linjaansa"

Martin Scheinin

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin arvioi perustuslain ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhdetta haastavaksi tuomioistuimille. Irakilaismiehen ristiriitainen turvapaikkapäätös on nostattanut Suomessa keskustelua. Maahanmuuttovirasto perustelee päätöstä: Jos vainon tai väkivallan uhka ei ole yhtä paha muualla kotimaassa, voi pelkkä muutto eri puolelle kotimaata ratkaista tilanteen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä