Ulkomaat |

Venäjän mielestä Valko-Venäjän vaalit sujuivat hyvin

Venäjän ulkoministeriön mukaan Etyj syyllistyi politikointiin arvostellessaan vaalien rehtiyttä.

Valko-Venäjän sunnuntaiset parlamenttivaalit olivat Venäjän mielestä vapaat ja avoimet.  Venäjän ulkoministeriö toteaa tiedotteessa vakuuttuneensa siitä, että Valko-Venäjän kansalaiset pystyivät vaaleissa tekemään tietoisen valinnan.

Ministeriö toteaa paikalla olleen vaalitarkkailijoita useista kansainvälisistä elimistä, muun muassa Venäjältä ja IVY-maista. Näiden tarkkailijoiden mukaan vaalit sujuivat vapaasti, avoimesti ja rauhallisesti. Lisäksi vaalien äänestysprosentti oli korkea.

Valko-Venäjän keskusvaalilautakunnan mukaan vaalien äänestysprosentti oli 74,2.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijoiden käsitys vaalien kulusta oli lähes päinvastainen. Etyjin mukaan vaalit eivät olleet vapaat eivätkä puolueettomat. Etyj myös arveli äänestysvilkkauden jääneen matalaksi.

Ensimmäistäkään opposition edustajaa ei valittu parlamenttiin.

Venäjän ulkoministeriön mielestä Etyj on syyllistynyt politikointiin lausunnossaan. Ministeriön mielestä tapaus todistaa jälleen kerran, että vaalitarkkailuun kaivataan yhtenäisiä sääntöjä.

Viime maaliskuussa Etyj arvosteli Venäjää presidentinvaalien järjestelyistä,  

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Koneturmasta selviytynyt poliisille: Koneen tekniikassa ongelma?

Video: Jämijärven lento-onnettomuuden turmapaikka.
01:57

Tapahtumat hetki hetkeltä

14.25

SPR:n Pohjois-Satakunnan ensihuoltoryhmän vetäjä Anja Tunturi kertoo Yle Uutisille, että onnettomuuspaikalla on ollut paljon henkisen tuen tarvitsijoita; omaisia ja hyppykavereita.

14.20

Tietoja kuvista ja niiden lähettämisestä tutkijoille voi kertoa numeroon 071 8746 007 tai 071 8746 009. Aiemmin annetut omaisnumerot eivät ole enää käytössä.

14.20

Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus pyytävät nyt tutkintaansa varten silminnäkijöiltä kuva- ja videomateriaalia.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä