Ulkomaat |

Venäläismedia: FSB pidätti Kantalahdessa Suomeen pyrkiviä turvapaikanhakijoita

Afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden pidätyksestä kertoo samansuuntaisesti kaksi luoteisvenäläistä mediaa. Laittomasti Venäjällä oleskelleessa ryhmässä on 16 aikuista ja 10 lasta.

kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt Murmanskin alueella sijaitsevassa Kantalahden kaupungissa 26 afgaanipakolaista. He olivat saapuneet Venäjälle laittomasti ja pyrkivät Suomeen hakeakseen siellä turvapaikkaa, kertoo Luoteis-Venäjän asioihin erikoistunut venäläinen uutistoimisto FlashNord.

Pidätettyjen joukossa oli myös lapsia. Heidät on sijoitettu alueen lastenkoteihin.

Aikuiset passitettiin tutkintavankilaan, ja heitä odottaa oikeudenkäynti.

FlashNord oli saanut tietonsa FSB-lähteeltä.

Laajalevikkisen Komsomolskaja Pravdan Murmanskin alueen paikallispainoksessa Murmanskin alueen syyttäjäviraston edustaja kertoo, että 16:ta laittomasti maassa oleskelevaa afgaania vastaan on aloitettu esitutkinta.

Ryhmään kuuluneet 10 lasta ovat alueen sosiaaliviranomaisten huostassa.

Lehden saamien epävirallisten tietojen mukaan osa pidätetyistä pakolaisista on entisiä Afganistanin turvallisuuselinten korkea-arvoisia työntekijöitä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

romahtanut talo
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä