Kotimaa |

Venäläispoliitikko uhkaa haastaa Kainuun Sanomat oikeuteen

Venäjän entinen valtiosihteeri Gennadi Burbulis uhkaa haastaa Kainuun Sanomat oikeuteen lehden Karjala-kirjoittelusta.

Kainuun Sanomat väitti viime viikolla, että Venäjä olisi ollut 1990-luvun alun rahapulassaan valmis myymään Suomelle Petsamon ja luovutetun Karjalan ja että tuolloisen presidentin Boris Jeltsinin läheinen avustaja, maan ensimmäinen varapääministeri Gennadi Burbulis olisi puhunut asiasta Suomen johdon kanssa.

Burbulis allekirjoitti vuonna 1992 Venäjän edustajana Suomen ja Venäjän uuden perussopimuksen.

Suomen Karjala-keskustelun uudesta vaiheesta on Venäjällä raportoinut maan laajalevikkisin lehti, kansallismielinen Komsomolskaja Pravda.

Burbulis sanoo, ettei Venäjän johdosta kukaan eikä koskaan ole luvannut Suomelle Karjalaa takaisin. Hän arvioi väitteissä olevan kyse Suomen sisäisestä keskustelusta, mutta sanoo olevansa myös valmis haastamaan Kainuun Sanomat oikeuteen, jos hän arvioi, että lehti loukkaa Venäjän kansallista kunniaa.

Viime vuodet Burbulis on toiminut Venäjän parlamentin ylähuoneessa senaattorina.

YLE Uutiset

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä