Helsinki |

Veolia tilasi Suomen ensimmäiset sähköbussit

Pääkaupunkiseudun ja koko Suomen ensimmäisten sähköbussien tilaukset on allekirjoitettu. Veolia Transport on tehnyt sopimukset portugalilaisen Caetano Busin ja kiinalaisen BYD:n kanssa.

Veolian portugalilainen sähköbussi eBUS Caetano 2500EL.
Portugalilainen sähköbussi oli ensimmäinen testiajossa olevista ajoneuvoista. Kuva: Veolia

Testibussit saataneen Suomeen vielä tämän vuoden aikana, ja niitä testataan kolme vuotta. Erityisen kiinnostuksen aiheena on se, miten sähköbussit selviävät vaikeissa talvioloissa ja jopa 60 asteen lämpötilavaihdoksessa. Bussit ovat normaalissa matkustajaliikenteessä muun muassa Espoon sisäisellä linjalla 11.

Testi on osa VTT:n vetämää TransEco-tutkimushanketta, jonka tarkoitus on palvella Helsingin seutuliikenteen tavoitetta leikata julkisen liikenteen päästöjä.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä