Rovaniemi |

Vesimaksut nousevat 11 prosenttia Rovaniemellä

Rovaniemen kaupungin tekninen johtokunta hyväksyi keskiviikkona Napapiirin Veden taksan ja palvelumaksuhinnaston. Hinnasto tulee voimaan 1. tammikuuta 2012.

vettä tulee vesihanasta
Kuva: YLE / Touko Yrttimaa

Veden ja jäteveden käyttömaksuja korotetaan Rovaniemellä 11 prosenttia. Perusmaksut nousevat 20 prosenttia ja liittymismaksu 10 prosenttia. Lisäksi palvelumaksut ja tuntiveloitus nousevat 4 prosenttia.

Napapiirin Veden mukaan hintojen korotus nelihenkiselle perheelle on vuodessa 79 euroa.

Laitoksen liikevaihto nousee 13,2 miljoonaa euroa ja tilikauden ylijäämä on 27 000 euroa.

Napapiirin Vesi on korottanut maksujaan myös kahtena edellisenä vuonna. Vuonna 2010 vesitaksat nousivat kuusi prosenttia ja perusmaksut 30 prosenttia. Vuoden 2011 alussa vesimaksuja korotettiin seitsemän prosenttia ja perusmaksua 20 prosenttia.

Kommentoi aihetta (28 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Mix

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  2010; 30+6%,

  2011; 20+7%,

  2012; 20+11%.

  Onkohan tuo nyt ihan oikein?

 • Penninvenyttäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö hinnankorotuksille tule jo loppua? Suuren perheen isänä kauhistuttaa tällaiset korotukset. Vuosikymmenten laiminlyönnit vesi/viermäriverkoston ylläpidossa ja korjauksissa maksatetaan meillä. Eihän tämä ole reilua!

 • oottepa tolloja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Penninvenyttäjä ja muut epistä huutavat veden sänkkääjät, kenellä vesiverkoston ylläpito, verkoston laajennukset, saneeraukset ja puhdas vesi pitäisi sitten maksattaa, jos ei verkoston liittyjillä ja veden käyttäjillä? Kyllä vesi on korotusten jälkeenkin vielä niin halpaa, että hämmästyttää. Hämmästyttää sikälikin, että köyhiksi tekeytyvät ostavat pullovettä marketeista, vaikka samaa laadukasta vettä saa samaan hintaan verkostosta kuutiokaupalla.

 • hulvaton meno

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kaupunki on rahastanut itselleen Napapiirin veden tuotot piiloverona ja tämä

  ahneus tulee kalliiksi vedenkuluttajille. Vika on kaupungin kyvyttömässä joh-

  dossa joka olisi ollut syytä vaihtaa päteviin henkilöihin jo vuosia sitten. Virka-

  miehillä ei ole mitään vastuuta toimistaan ja tulokset ovat sen mukaiset.

 • vesimies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nyt juodaan sitten suomen kalleinta vettä hyvien pohjavesialueiden vieressä.

  Pienet kylät takaisin vesiosuuskunniksi ja pitkät siirtovesiputket kiinni ja pitkien linjojen takana oleville taloille porakaivot vaikka kunnan varoin, tällöin säästetään huoltokustannuksista. Onko henkilökuntaa myös liikaa?!

 • Jami Jotkosuo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Se on totta että Napapiirin veden kulut maksaa kuluttaja. Siinä ei liene mitään epäselvää että näinhän se kuuluu ollakin.

  Se että verkosto on päästetty rappautumaan on jo toinen juttu mutta senkin korjaus kuuluu yhtiölle joten laskun me veden kuluttajat maksamme joka tapauksessa loppujen lopuksi.

  Kenen nämä kulut sitten pitäsi maksaa jos ei me ?

  Vedensäästö on myös kinkkinen juttu. Eikös takavuosina käynyt niin että vuosikulutus oli jostain syystä pudonnut joten sekin oli syy nostaa taksoja. Tämmöinen ei juuri innosta säästämään vettä valitettavasti.

 • Penninvenyttäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "oottepa tolloja" nimimerkki ei taida tietää valtakunnassa muiden kuntien/kaupunkien veden hintatasoa: Rovaniemellä on melko kallista vettä! Enkä mie meidän taloudessa "sänkkää" vettä eikä muukaan perhe kuten ikävästi asiaa kuvailet. Säästellen sitä on käytettävä!

  Vesiverkostosta olisi pitänyt pitää huolta kunnolla menneinä vuosikymmeninä eikä nyt maksateta vuosien aikana kertynyttä "korjausvelkaa" meillä.

 • porakaivo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mittarilukemat talteen 31.12.2011!

  Ettei napavesi pääse myymään taas halvalla kulutettua kalliimmalla hinnalla.

  :)

 • liru liru

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kemijärveläiselle--Näinse vain menee saapi nähä millon se täälläki veen hinta nousee..kyllä tämä on täyttä r....sta..mikähän korotus on seuravana,aina vain korotetaan mutta palkankorotuksista kun tulee kysymys niin EI MISSÄÄN NIMESSÄ.

 • maksan jos jaksan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Yhdistymisessä saatiin lisää maksajia keskikaupungin vanhojen putkistojen uusimiseen. Maalaiskunnan haja-asutusalueen putkistot eivät ole vielä läheskään niin huonossa kunnossa, kuin keskustassa, jossa on mm. betoni- ja valurautaputkia. Lisäksi kaupungin piiloverotus/tuloutus vie tuotosta 2.6 milj. euroa vuosittain. Itse kukin voi pienentää kulutustaan ja se taas johtaa perusmaksun korotukseen.

 • Aqua

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Eikö olisi aika etäluettavalle vesimittarille ? Tietysti laskutus reaali ajassa : Lasi vettä ja lasku kiitos. Omat kaivot verolle tai takavarikkoon . Kyllä tasaverohallitus jotakin keksii tällekin saralle ; Myykää vesiosuuskunnat vaikka Islantilaisille sijoittajille ja kaupungin kassa pullistuu hetkellisesti mutta mitä sitten tuleman pitää niin tällaiset korotukset tuntuvat näpertelyltä.

 • Tiedän mistä puhun

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Meillä täällä laajassa Rovaniemessä vaivaa rooninen vika napapiirin vesijohtoverkostoa .Pitkin vuotta joudutaan käyttövettä keittämään jopa useita viikkoja .Talvisin putket jäätyy ,vettä joutuvat taloudet juoksuttamaan ettei jäädy uudestaan. :lmeisesti on korjausvajetta kertynyt useilta vuosilta .

 • Paras vesi vaikka keitettynä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kukapa se muu maksaa kuin käyttäjä veden hinnan. Turhan pitkään ovat antaneet rapistua verkoston. Tämä on sitä taloudellista kuntalaisten eteen tehtyä työtä päättäjien ja virkamiesten yhteistä "hyvää osaamista". : (

 • Maria Magdalena

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vesi vanhin voitehista. Elintärkeä vesi! - ei enää :(

 • Pohjaveden käyttäjä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Tässä olisi paikka miettiä itsekunkin omaa vedenkulutustaan. Ja opettaa sitä omaa nuorisoa suihkukäyttäytymisessä. Pitkä suihku aamuin illoin on tuhlausta jos mikä. Muuten olen sitä mieltä, että kerrostaloissa pitäisi olla huoneistokohtaiset vesimittarit - vesimaksu/henkilö ei tee oikeutta.

 • pettynyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  piiloverotusta

 • Maksaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä on rosvousta,heille ilmaisesta luonnontuotteesta pitää ahnehtia.Eikö tähänkään kukaan puutu.

 • kemijärveläinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  "Maksaja, tänään klo 09:41, Kyllä on rosvousta,heille ilmaisesta luonnontuotteesta pitää ahnehtia.Eikö tähänkään kukaan puutu."

  Laadukas vesi ei verkostoon ilmaiseksi tule. Varmuudesta ja laadusta kannattaa maksaa. Jos ei kelpaa, kanna vetesi hetteestä (jos sellaisen vielä löydät).

 • funtisvaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  älkää nyt itkekö,mutta muistakaa seuraavissa kunnallisvaaleissa miettiä kuka ja ketkä sitä kuntaa hallitsee ja miten virkamiehiltä saadaan pois nykyinen älytön tulosvastuuton kunnanvarojen holtiton käyttö

 • paska juttu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sillä lailla.Se on helppo nostaa hintaa kun ihmiset saahaan haalittua tai(pakotettua)liittymään vesijohtoverkostoon.Saapi nähä millon täällä kempassa alakaa nousta veen hinta kun tuli (pakkolaki) liittyä vesi ja viemäri verkostoon.Ei vaikuttanu vaikka kuinka oli eun hyväksymät pöntöt ja kentät.

 • Nb21

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ei kysymys ole reiluudesta vaan silkasta ahneudesta.

 • PP

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ja eipä tuota korotusta ole kovinkaan vaikea kumota pienellä säästeliäsyydellä veden lotramisessa, jos jota kuta kiinnostaa.

 • Oma kaivo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Noin sitä pitää, olen pienessä paniikissa. Rahat on jo nyt loppu.

  Eikö se Katainen ja koko maan "hieno" hallitus vaatinut, ettei hinnan korotuksia tehdä, niin ja myös ennen kaikkea pidetään vastaavasti myös palkkakorotukset alhaalla?

  No.. tulos taitaa olla toinen, ainakin hintapolittikassa? Nyt tämä veden hinnan noususta ilmoitutaminen, eilen KAS asunnoilta 52e/kk vuokrankorotus. Elämä vuokrakolmiossa maksaa nyt 850e/kk.

  Oma kaivo ja ulkohuusi, ei täällä kaava-alueella tai enään missään muuallakaan taida tulla kyseeseen? Toisaalta jos tekee tarpeensa pottaan/ muovipussiin ja vie tuotteet roskikseen, niin tulee selvää säästöä veden kulutuksessa. Taidan kokeilla vuoden ajan?

 • Huono hallinto

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rovaniemen kaupungin on laitettava asiat tärkeysjärjestykseen, lopettaa bonusten jakamiset kaupungin työntekijöille ja laittaa rahat verkoston uusimiseen.

 • oottepa tolloja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Penninvenyttäjälle ja muillekin tiedoksi, että kyllä "oottepa tolloja" tietää ja tietää senkin, että sielläkin hinnat tulevat nousemaan, kun verkostoa aletaan uusia. Monissa paikoissa on pidetty keinotekoisen alhaista hintaa, mutta vesihuoltolain 19 § estää sen. Sama märinähän olisi ollut siinäkin tapauksessa, että verkostoja olisi saneerattu takavuosina enemmän. Taivaaltako ne rahat olisivat tippuneet? Kitisette, kun joudutte maksamaan laadukkaasta kraanavedestä ja sen jatkuvasta saatavuudesta kohtuullisen kustannuksen. Sitten marsitte "liiteliin" ja ostatte Keski-Euroopasta kyörättyä pullovettä konttitolkulla. Verratkaapa hintoja piste fi ja käyttäkää suhteellisuudentajua piste com.

 • voi teitä köppänöitä...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Neljälle hengelle 79 euroa vuodessa... Sehän tekee peräti 1,65 euroa kuukaudessa/henkilö. Konkurssi tulee, huhhuh! Kyllä pitää penniä venyttää tosissaan. Jää purkki laktoositonta maitojuomaa per henkilö ostamatta joka kuukausi. Kaljaa ja vissyä ostetaan tietenkin sekä sidukkaa, eikö niin? First things first.

 • Molli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Verratkaa vaikka Kolarin uusiin vesi ja viemäri maksuihin Roi 3,57 Kolari 2,03

 • Jo voimaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Rovaniemen suuri ja tehoton hallintokoneisto syö vesilaitoksenkin kunnossapitorahat. Kaupungin ja maalaiskunnan yhdistymisen piti keventää hallintoa, mutta toisin kävi. Kaikki entiset ovat edelleen virassa, mutta palkka pitää tietysti olla huomattavasti suurempi, kun on "suurempi vastuu suuremmasta kaupungista". Kaupunki on näköjään palkannut jopa omat kommentaattorit kirjoittamaan nettisivuille kielteistä palautetta antavista naljailevia kommentteja "laadukkaasta vedestä pitää maksaa" ja muuta paskaa. Olis kirveellä töitä.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä