Kokkola |

"Vielä yksi jakso!" – Mihin tv-sarjaan sinä jäit koukkuun?

Mikä televisiosarja on saanut sinusta sellaisen otteen, ettet millään malttaisi odottaa seuraavaa jaksoa? Mikä tekee juuri siitä ohjelmasta koukuttavan?

Silta-sarjan pressikuva
Ruotsalais-tanskalainen hyytävä rikossarja Silta on saanut monet koukkuunsa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Mikä ohjelma on saanut sinut koukkuunsa ja miksi? Ovatko innostuksesi takana esimerkiksi henkilöhahmot, koukeroiset juonikuviot, yllätyskäänteiden tarjoama jännitys, huumori, osuva ajankuva tai estetiikka?

Yksi katsoo suosikkisarjaansa sen esitysaikojen mukaan, ja esimerkiksi viikon odotus on erittäin vaikeaa ja tuntuu piinaavan pitkältä. Toinen koukussa oleva puolestaan ahmii kokonaisia tuotantokausia liki yhdeltä istumalta suoratoistopalveluista tai dvd-bokseilta. Tällöin lause "Vielä yksi!" ja tuntikausiksi venyvä katseluaika tulevat tutuiksi. Kumpaan sinä kuulut?

Kommentoi aihetta (119 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • hege

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Walking dead

 • Roosa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Brittisarja Etelästä pohjoiseen (north and south) oli ihana.

  Olisi jo uusinnan aika!

 • Odotetaan syksyä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jäin koukkuun tähän Kotiin takaisin sarjaan. Odotan syksyn jatkoa, että mitä tapahtuu. Loppujaksosta päätellen aineksia riittää vaikka mihin. Kuka ampui ketäkin. Kiristääkö Andrew Annan naimisiin kanssaa, kun juoni vieraan lapsen Olivialle ja Jamesille.

  • Essi

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sama täällä, Kotiin takaisin on ihan huippu! Samoin Doc Martin. Kumpikin todella laadukkaasti toteutettuja, hyvillä näyttelijöillä ja koukuttavilla juonenkäänteillä (ilman saippuan hajua) varustettuja. Harmi kun kumpikin (toistaiseksi) loppuivat. Muita huippu(koukuttavia) sarjoja ovat olleet McLeodin tyttäret, Viidakkoperhe, Sydänmailla, Serranon perhe ja Everwood.

 • Pefu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taidan kuulua vähän molempiin. Jos joku hyvä sarja löytyy vaikka netflixistä, se tulee todellakin katsoa "vielä yksi" periaatteella. Jos sen joutuu katsomaan tv:stä esitysaikojen mukaan niin eipä sille mitään voi, muuta kuin vain odotella.

  • Lissu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Tohtori Martin ja yleensä Englantilaiset sarjat jännärit jopa metallinetsijät poikii telkusssa tai areenassa katsomisen en ymmärrä miten pienistä aineksista saa laatuviihdettäsen Englantilaiset kuitenkin osaavat tuo taidon!Kotimaisista Tahdotko miljjonääriksi on ohjema jonka katson juontaja on hyvä ja voi omaa tietotutta voi testata..

 • vaik´ken rikaskin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  kenestä puhuisin jos ei manolitosta joka ilmaantunut olemuksineen

  olevan kajehtijaki,kuitenkin on tuo dallas ollut mieleinen dynastiksikin

 • töllöttäjätär

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kauniit ja Rohkeat, vaikka se onkin täyttä soopaa! Myös muita sarjoja tulee seurattua.

 • vaari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  saksalainen sarja lemmen viemää hyvä sarja ei mitään rivouksia katson myös salkkarit mukava sarja sekin vaan kova musoikki ja plimpotus häiritsevät kuuntelua

 • teeveen katsoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Walker, Teksasista on suosikkini. Siinä jopa pahimmatkin rikolliset saavat pelastuksen jos kääntyvät Jeesuksen puoleen. Missään muussa sarjassa tai elokuvassa en ole nähnyt tätä sanomaa.

 • Teekutsuliike boikotissa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Asiadokumentit ja yhteiskunnan tilasta kertoavat ohjelmat, olisivat tervetulleita. En elä sellaista idyllielämää, jossa on lempisarjoja ja jossa jäädään "koukkuun" johonkin, ohjelmia katsotaan, jos on aikaa ja voimia keskittyä.

  • Poliisi Dok Martinista:)?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Mikään ei ole niin rentouttavaa kun työpäivän jälkeen tulee mm..Dok Martinin kaltainen ohjelma stressi poistuu kun saa kunnon naurut toki porukat ymmärtää fiktion ja todellisuuden hitsi pipoa löysälle ja elämä rullaa! Milloin Dok Martinista tulee uusia jaksoja sitä odotellessa?

 • Zev Bellringer

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lexx.Tosi hyvin tehty.Scifitä,seikkailua ja huumoria samassa paketissa.

 • Drinkwater

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Engelsmannien tuottama Foylen sota, josta juuri esitettiin kahdeksas ja yhdeksäs tuotantokausi, koukutti perinpohjin. Kunpa 10.tuotantokausi ilmestyisi pian...

 • Kantrimän

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nashville, kolmannen tuotantokauden alkamista odotettu jo yli vuosi... Ilmeisesti liian laadukas sarja suomalaiseen halpistarjonnan joukkoon.

 • Aikamatkustelija

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Netflixistä tuli ahmittua paljon putkeen Doctor Who jaksoja. Varsinkin kaksiosaiset jaksot oli aina pakko katsoa peräkanaa. Loistavasti kirjoitettu sekä hauskat ja mielenkiintoiset hahmot pitivät tiukasti kiinni ruudun äärellä.

 • väinö

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jään kiinni henkilöihin, kuten Castlen Stana Katiciin, jonka kasvoihin ja hymyyn en kyllästy. Kun on hyvät ja mielenkiintoiset näyttelijät, ei juonenkaan tarvitse olla häävi. Brittisarjoissa osataan usein tehdä henkilöt hienovaraisesti läheisiksi, kuten kaikki Morsen keski-ikäiset ihanat, usein syylliset naiset tai viimeksi Shetlannissa Sara Vickers.

 • OK

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  säästelen joitakin sarjoja niin, että voin katsoa monta peräkkäin. Esim. Velvet-muotitalon tarina katson viikon jaksot.

  • teeman hyvät

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Teemalla on juuri nyt ihana 50-lukuinen muotiliike-sarja Velvet,jota seuraan koukuttavasti (hyvää se uusinta aina sunnuntaisin 3 jaksoa peräkkäin).

   Teemalla on ollut useita italialaisia poliisisarjoja ja myös espanjalaista elämää kuvaavia sarjoja, joita on mielenkiinnolla seurattu. Ja hyviä elokuviakin kanavalta on tullut.

   Lemmen viemää Subilla on kiva sarja saksalaisessa huippuhotelli-ympäristössä. Ei mitään pelkkää saippuaa, vaan lemmen parin asioiden rivien välissä myös nousee esiin ihan jankohtaisia arkisia ihmisten ongelmia, joita ratkotaan kevyellä otteella. Hienot maisemakuvaukset, hyvät näyttelijät pientä jännitystä välillä ja positiivinen kokonaisvire ovat koukuttavaa katsottavaa.

   Englantilaiset sarjat ovat huippulaatua ja aiheet aina ajan kuvauksineen ja lavasteineen hienoja, Emmerdale on pysynyt ajassa mukana kauan. Saksalaiset poliisisarjat ovat hyviä, koska tapauksia selvitetään ihan tässä arkisessa ajassa tapahtuvina. Ruokaohjelmat myös kivaa katsottavaa.

 • mister makarof

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En ole koukussa mihinkään sarjaan, koska ne kaikki ovat samaa kuraa. Sopranosin jälkeen en ole törmännyt yhteenkään hyvään sarjaan. Nykyajan sarjoissa mässäillään kieroilulla, väkivallalla ja alastomuudella. Kieroilu menee vielä, mutta väkivallalla ja seksillä mässäily kertoo sisällön puutteesta paljon.

  • Wtf?

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ilmeisesti pidit Sopranosista? Kommenttisi on ristiriitainen. Varmaan missään sarjassa kautta historian ei ole mässäilty seksillä ja erityisesti väkivallalla niin kuin Sopranosissa. Todella hyvä sarja, mutta turhan raaka mielestäni.

 • Doctor

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Doc Martin on hyvä monella mittarilla arvioituna. Brittisarjat hyviä yleensäkin, huumori terävää, tasokasta ja ymmärrettävää, ei jenkkityylistä kohellusta. Myös Vielä virtaa miellytti.

 • Parempi myöhään...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Raid.

  Katsoin sen videolta vasta tänä vuonna. Olen elänyt ilman telkkaria lähes koko aikuisiän, joten on jäänyt näkemättä aikoinaan. Viimeistä jaksoa en olisi halunut katsoa, koska sitten se on loppu. Sarjassa oli hyviä henkilöitä, etenkin Huusko sai minut nauramaan; hoitaa hommansa, mutta osaa ottaa myöskin todella rennosti. Haistattaa peet ydinosaamiskoulutukselle jne. Sarjassa oli sopivasti kaikkea; huumoria, jännitystä, moraalia ja moraalittomuutta.

  Satuin kuulemaan Harri Nykäsen haastattelun radiosta ja sitten tuli kaiveltua näitä häneen liittyviä juttuja muutenkin..

  Ps. En vieläkään katso telkkaria.

  • Ps.Parempi myöhään...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ps. Enkä katso sentään enää videoita, vaikka niin äsken väitin. On jo joku DVD-kone täälläkin.

  • Henkselit paukkuu

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Sori kun puhkaisen illuusiosi, mutta olet katsonut Raidin tv:stä, vaikka se olikin videolle talletettu. Sarjat on tarkoitettu telkkariin, joten jos haluat tv:tä vältellä, käy vaikka elokuvateatterissa tai lue kirjoja. Että se siitä erinomaisuudestasi.

  • Parempi myöhään...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Telkkarin katsomatta jättäminen on johtunut erinomaisesta köyhyydestä. En ole käyttänyt rahaa tv-lupaan enkä katsellut ilmankaan. Nyt on tullut perintönä laite kotiin, mutta kun on ilman pärjänyt ei sitä osaa enää käyttää. Unohdit mainita suosikkini eli radion. Sieltä tulevia sarjoja ei kannata vähätellä.

 • Kuulamies

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kotiin takaisin on sellainen. Äsken päättyneen jakson loppu oli sen verran dramaattinen , että mielenkiintoa jäi odottamaan tulevaa jatkoa.

  Mielenkiintoisia käänteitä ja ihmiskohtaloita täynnä oleva sarja sekä loistavat näyttelijät.

  Samoin Kotikatu - sarja oli sellainen johon tykästyi. Parisuhteiden kannalta onnellinen loppu.

  Kaukaa - 60 luvulta muistuu mieleen Me Tammelat ensimmäisenä..olihan niitä.

 • Veli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Huippulaatusarja kotimaiseksi, "Taivaan tulet".

 • Marru

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hill Street Blues - aikoinaan ensimmäinen omaa genreä luova poliisisarja! Hyvät näyttelijät, kohtuullinen käsikirjoitus. The Weed - 3 ensimmäistä tuotantokautta piti katsoa putkeen. sen jälkeen muuttui melko tavanomaiseksi eli liikaa suoranaista väkivaltaa. Breaking Bad - hyytävän hyvä....Come And Dine With Me Canada - paras CDWM-maajaksot ikinä, hulvattomia tyyppejä, kanadalaiselämää ja ruokaa!

 • Ropo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Heartbeat! Loistava brittisarja!

 • nk

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  sydämmen asialla,isä matteo,näkemiin vaan muru, midsammerin murhat enkä todellakaan yhteenkään suomalaiseen sarjaan sairaita kaikki tyyni

 • Kello viisi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  YLE1:llä näytettävät kello viiden sarjat. Tällä hetkellä on menossa iki-ihana Poirot.

 • Sipsi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sydämen asialla.Siihen ei kyllästy koskaan.Aloimme miehen kanssa katsomaan taas sarjaa alusta DVD:ltä.

 • koukkuun jäänyt

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvin tehty brittisarja Emmerdale sarjan koukeroiset juonikuviot koukuttaa ja maalaismaisemat viehättää. Jos jää tv-eestä katsomatta on katsomo mistä voi tilanteen korjata.

 • Katsoja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Outlander - Matkantekijä

  Historiallinen tarina höystetty rakkaustarinalla - mikä ei ole liian siirappinen. Sopivasti juonta, tapahtumia ja actonia. Komeat maisemat ja kuvakerronta.

  Odotan uusia jaksoja.

 • Juunas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Daredevil, Gotham, Jessica Jones, S.H.I.E.L.D Agentit. Supersankari sarjat aina kiinostaneet. Niissä on vaan joku viehätys.

 • SCIFI vm.1970

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Stargate Universe oli koukuttava ja loppui kesken, myös monia muita scifi-sarjoja on ikävä....

 • tardis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Doctor Who. Voisin katsoa sitä vuorokauden ympäri.

 • sarjaton

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En mihinkään. Sarjat ovat rasittavia. Kaikkein älyttömimpiä ovat sarjat, jotka jatkuvat ikuisesti ilman, että juoneen olisi viitsitty keksiä minkäänlaista loppuratkaisua.

 • Palmu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Ilman muuta BREAKING BAD!!

 • Santeri

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vain muutaman huijarin tähden, Peräkamaripojat, Mooseksen perintö sekä Turvetta ja timantteja, kaikki jaksot katson DVD:ltä kerran vuodessa.

 • aallotar

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Twin Peaks aivan loistava sarja ja uusimmista Downton Abbey. Brittisarjat ja saksalais-sarjat myös hyviä.

 • Tringa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paras koukku on ollut se, kun en ole katsonut yhtään mitään näistä tyhjänpäiväisistä sarjoista. Suosittelen lämpimästi muillekin. Muu tekeminen on paljon antoisampaa eikä tarvitse mm erillisiä painonhallintaohjelmia. Ja koko Yle voitaisiin kaupallistaa, onhan se aivan älytöntä, että tuollaisista roskaohjelmista joutuu maksamaan vaikka ei katsokaan niitä.

  • Tervetuloa 2000-luvulle!

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samaa varmaan sanot elokuvista? Suosittelen lämpimästi, että tulet rohkeasti pois sieltä poterostasi ja katselet avoimin mielin uutta maailmaa. Elokuvat ja laadukkaat sarjat ovat oma taidemuotonsa eikä niiden katsominen ole turhuutta. Niistä saa parhaimmillaan uusia näkökulmia elämään, tekisi hyvää sullekin ja muille kaltaisillesi kommentoijalle täällä. Kivaa päivänjatkoa!

  • kouluttaja evp.

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   2000-luvun tragedia, on kaikkeen kuvitteelliseen pakeneminen. Kaikki elämässä on kivaa ja kehittävää, kun sitä tekee itse. Valmiiksi pureskellut taiteet, ja niitten katselu, on ajankulua, turhautuneille ja ajantuhlausta, livenä eläjälle.

 • Kookos

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sarjat Silta ja aikoinaan brittikomediasarja Vikatikki. Nämä nyt ainakin tuli mieleen.

 • paulis

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Velvet-muotitalo .Olisipa vielä kirjoitellut jatkoa.Teemalla haluaisin yhteen putkeen esittävän.On tosi hieno ohjelma

 • maailmasta kiinnostunut

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  MOT, Ajankohtainen kakkonen, Karpolla on asiaa. Laadukkaita dokkareita, muustakin kuin angloamerikkalaisesta näkökulmasta.

  Hömppää ja höpötystä on tarjolla riittämiin kaupallisella kanavilla, Ylen tulisii poiketa niistä ja edes yrittää hiukan avartaa katsojien maailmankuvaa.

 • eteenpäin elämässä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Minä en jää koukkuun mihinkään TV-sarjaan. En katsele niitä. Suomessa ja koko maailmassa on paljon tärkeämpää tosielämää seurattavana. Ja toisin, kuin TV-sarjojen kuvitteellinen hömppä, tosielämä vaikuttaa kaikkien meidän asioihimme. Voihan toki olla kivaa elää elämänsä "pää pensaassa", mutta sitten on turha valittaa kaikesta kurjuudesta.

  • Parempi myöhään...

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Minun mielestä teatteriesitysten ja tv-sarjojen yhtenä tarkoituksena on tutustuttaa maailmassa oleviin ilmiöihin ja ihmisiin. En itse ole niin sosiaalinen, että elävässä elämässä kohtaisin sellaisen määrän tilanteita ja ihmispersoonia, joka on tiivistettynä niissä. En elävässä elämässäni pääse sisään edes sellaisiin piireihin, joita esitetään elävänä kuvana. Kyllä jonkin "hömpän" katsominen vaan avartaa, oppii ihmistuntemusta jne. Ei kaikesta näkemästään tarvitse pitää eikä kaikkea pystykään seuraamaan. Jotkut kohtaukset tuntuvat joskus yliampuvalta hömpältä, mutta kas, jo seuraavassa kadunkulmassa vastaan tuleekin Kummeli-hahmo.

 • Viikon odotus

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Lapsena muistan kun viikko oli pitkä ja seuraava Ritari Ässä oli kaukana tulevaisuudessa. Silloin odotti, että tulisipa se seuraava jakso. Nyt on vähän toisin. Aikaa ei ole ihan niin paljon että voisi omistautua jollekin tv-sarjalle. Elokuvasarjojen parin vuoden välikin tuntuu tällä hetkellä riittävän pikaiselta. ;) Elänköhän ruuhkavuosissa? Voisi tässä tietysti todeta otsikkoon viitaten, että jos sarja päättyessään jättää liian paljon juonta auki ja katsojat jäävät odottamaan uusia jaksoja joita ei olla tekemässäkään, niin onko silloin käsikirjoituksessa vikaa. Silloinhan sarja on perustunut aina vaan sille tulevalle jaksolle eikä itse katsottavalle jaksolle.

 • Heimat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kotiseutu. Vuosia sitten aiemmin näkemäni sarja Hunsruckin kylän elämästä ihastuttaa nykyään vieläkin enemmän. Loistava vastapaino nykyajalle. Kiitos Yle Teema.

 • Sarjadiggari

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Britit ja jenkit taitavat laadukkaiden ja mielenkiintoisten sarjojen teon. Rakastan sarjoja ja katson niitä laidasta laitaan. Nykyään useamman pötköön, koska on Netflix ym ja pystyy helposti tallentamaan. Elokuvia tulee katsottua harvemmin, niissä juoni ja erityisesti henkilöt eivät kehity samalla tavalla, jäävät helposti tyngiksi.

  Suosikkisarjojani ovat esimerkiksi Downton Abbey ja Nurse Jackie sekä Girls. Sopranos oli positiivinen yllätys, vaikkakin turhan raaka.

  Pohjoismaiset, erityisesti kotimaiset sarjat jätän väliin. Ne ovat tönkköjä ja noloja kaikin puolin. Kotimaiset on väkisin väännetty ja lisäksi aina samat naamat. Saippuasarjoja en viitsi edes kommentoida tämän enempää: hirveää kuraa.

 • Ihanliianmonta

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Emmerdale on ollut suosikkini lähes ensimmäisestä jaksosta lahtien. Uusi koukuttaja on Velvet. Australian master chef on vaikea jättää katsomatta.

 • Jz

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Useimmat nykyajan tv-sarjat ovat tehty idiooteille, jotka eivät ymmärrä kielellistä dialogia, ja tarvitsevat siksi visuaalista ilotulitusta. Esim. 15 minuuttinen jakso tiivistä asiaa vaatisi 45 minuuttia jälkipohdiskelua. Mutta jos jakson pituus on 60 minuuttia, tuskin siitä enää jaksaa muistaa yhtään mitään.

  Dialogi korostui ainakin 90-luvun sarjoissa Blondi tuli taloon, Kyllä isä osaa ja tuntemattomampi Napaseutu. Harvaa sisältöä saa DVD-levyllä, vielä harvempaa blu-ray-muodossa. Nykyään lähinnä lasten joulukalenterit ovat minun mieleeni.

 • JuusoX

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sherlock - siis tämä uusin. Yleisesti britit tekevät parhaimmat sarjat. Jenkkisarjoja tulee katottua vähemmän koska niissä käsirkitrjoitus mättää, ja toisekseen eivät osaa lopettaa ajoissa jolloin sarja väljähtyy..

 • suusanna

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Game of thrones, tarviiko tätä edes selittää?

 • Gaffel

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Treme oli ihan ehdoton ykkönen!

 • Lusomundo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Isänmaan puolesta (Homeland). Jaksot loppui aina johonkin jännittävään kohtaan (tietenkin) ja huomasin kuinka jännittyneenä istuin tuolissa ja sydämeni tykytti. Ja sitten piti taas odottaa viikko, että näkee mitä tapahtuu! On toki muitakin koukuttavia sarjoja, mutta muihin en ole reagoinut näin vahvasti.

  • Uncle Meat

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Jenkeillä on vastenmielinen tapa tehdä hienoista alkuperäissarjoista väljähtyneitä amerikkalaisversioita. Tuo Isänmaan puolesta on yksi sellainen, joka ei ole tasoltaan lähelläkään alkuperäistä, tässä tapauksessa israelilaista originaalia.

   Sama lantraus oli mm. Silta-sarjan kohdalla. Nyt näkyy menevän jenkkiversio alun perin mainiosta brittisarjasta Mad Dogs ja samalla nimellä kaiken huipuksi!

 • Omar

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  The Wire (suomennettu Langalla). Yksi parhaista sarjoista koskaan.

 • Platy

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Viimeksi Penny Dreadful HBO:lla kolahti vahvasti ja tuli ahmittua. Aiemmin tietenkin Game of Thrones, Mad Men ja Silta ovat menneet kokonaisina kausina.

 • Satuprinsessabongarit

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olipa kerran-sarjaan. Oli ihan pakko katsoa joka osa ja uutta jäätiin jännityksellä odottamaan. Minä ja tyttäreni yhdessä katsottiin. Murhe oli suuri, kun erään tauon aikana ohjelma siirrettiinkin kanavalle, joka ei täällä Lapin syrjäkulmassa näy.

  Sarjassa viehätti sekin, kun on itse lapsena prinsessa- yms satuja kovasti lukenut ja kuunnellut. Ja nyt hahmot seikkailivatkin elävinä ja niitä sai telkasta bongata. Ihanaa.

 • mamma

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aikonaan Sydämen asialla sarjaan jäin koukkuun ,olen katsonut sen useampaan kertaan. myös Doc Martin piti katsoa. Nyt seuraan mielen kiinnolla Villen seikkailuja Venäjällä.

 • Ville

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Nykyään hyviä sarjoja on vähän. Määrä syrjäyttää laatua. Tosi-tv kasvattaa lonkeroitaan salakavalasti.

  Nyt, 2010-luvulla, mieleenpainuva laatusarja oli yhdeksänosainen HBO:n merkkiteos Luck. Sarjasta puuttui monet tutut perusainekset, kuten jatkuvat näppärät sutkaukset, meikatut kauniit ihmiset, nopeat ja vauhdikkaat tietokone-kamera-ajot jne. Juonen uskottavuus ja mestarillisesti ohjatut, monesti harjoitellut repliikit toivat ajattelevalle katsojalle rauhan ruutuun.

  1990-luvulla ilmestyi maailman paras tv-sarja Twin Peaks. Kaikkea sellaista, mitä ei koskaan ennen ollut nähty. Se kaikki oli hienoa sekä vahvasti arjesta irrottavaa.

  Lisäksi mainio sarja oli Kyllä Jeeves hoitaa. Sarjan kaunisteltu sovinismi ja brittiläinen, syvään juurtunut, tapakankeus viihdyttivät makeasti. Sarjan soisi tulevan uusintana!

  1980-luvulla mainininnan arvoinen sarja oli brittiläinen Näkemiin vaan, muru. Tältä vuosikymmeneltä saisi kyllä pitkän listan...

  Suomalaista hyvää tv-sarjaa ei muistu mieleeni.

 • nainen 62

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kotiin takaisin oli sarja jota oli pakko katsoa aina seuraava jakso, toivottavasti saadaan nähdä vielä lisää. Saksalainen Lemmen viemää on koukuttanut jo vuosia ja siitä pitää nähdä edes viimeiset 5 minuuttia jotta pysyy juonessa mukana.

 • Kirahvi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Silta, Breaking bad, Orange is the new black ja Syke

  Aiemmin myös the Walking dead, mutta kuutoskaudella juoni ikään kuin "pysähtyi" pitkäksi aikaa, minkä vuoksi seuraaminen vain jäi. Aion kuitenkin katsoa tuon kuutoskaudenkin, koska haluan silti tietää mitä hahmoille tapahtuu.

 • Riipperi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Breaking Bad:ista taisi mennä joku 6 tuotantokautta putkeen katsottuna (~72h), kaiken vapaa-ajan tähän käyttäen.

 • Rario

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mistäs minä nyt löydän sen tömän aamun kokoelman, jossa oli tiivistetty väh 20 sarjan tunnarit? Vai löytyykö sitä enää netistä?

 • Woke up this morning..

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Sopranos. Tajusin vasta kolmannen tai neljännen tuotantokauden tullessa telkusta ensimmäistä kertaa, että tämähän on parasta koskaan. Myöhemmin ahmin kaikki kaudet vertaisverkon välityksellä ja sittemmin vielä DVD-bokseilta useampaan kertaan.

 • Dekkaristi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Katson dekkarisarjoja, nyt kun eläköidyttyä on vähän enemmän aikaa, mutta en vielä ole niin pahasti koukkuuntunut että itku tulisi jos jää väliin. Joskus muistan ottaa digiboksille talteen ja katson sitten kun kaipaan unilääkkeeksi jotain. Yleensäkään en jaksa katsoa televisiota kovin paljon, lähinnä uutiset, ja mieluummin luen, kirjoitan, ulkoilen ym.

  Saiko ollenka vastata kun ei ole koukussa? ;)

 • Hebe 64

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Doc Martin ja Sydämen asialla. Brittisarjat aivan omassa luokassaan. Näyttelijät ja käsikirjoitukset loistavia.

 • Uncle Meat

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Paras koskaan tehty amerikkalainen rikossarja oli Ylessä esitetty True Detectiven ensimmäinen kausi.

  Käsittämättömän hieno käsikirjoitus, kylmäävän jäätävät näyttelijäsuoritukset (Matthew McConaghey ja Woody Harrelson) sekä poikkeuksellinen tapahtumaympäristö etelän suistomailla. Ei mitään nopeasti editoitua räiskimistä, vaan ajattelua vaativaa rauhallista etenemistä. Tuli vastikään uusintana.

  Yle ansaitsee kiitoksen myös siitä, että jaksoja esitettiin kaksi peräkkäin; näin jännite säilyi parhaiten. Muutenkin Yle voisi esittää esim. brittiläisiä kaksiosaisia poliisisarjoja kokonaan kerralla eikä viikon välein, jolloin ehtii jo unohtaa tapahtumat.

 • Kello viiden tee

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Iltapäivisin Yleltä on tullut yllättävän hienoja sarjoja, joihin on kieltämättä jäänyt koukkuun. Näitä ovat jälleen äsken esitetty brittiläinen Doc Martin ja viime kesänä näytetty australialainen Miss Fisher´s Murder Mysteries.

 • vm.-51

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Joka ilta otan konjakkiryypin,silti siitä ei ole tullut tapa.Ainut ohjelma josta on tullut vähän kuin tapa,on lauantai-illan luonto-ohjelma.

 • Sams

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Black Sails..ehdottomasti koukuttava!

 • Mummo vm.60

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Aika vähän tulee nykyisin katsottua TV:tä. Siis ohjelmia sen aparaatin kautta. Jos ja kun jotain katson, niin pääosin Areenasta.

  Nuoruudessa 80-90 -luvuilla mieleen jäivät esim.Hill Street Blues, Kummeli, NYPD Blue, englannin opetusta Hello,hello,hello... ;) sekä Tankki täyteen.

  Viime vuosina on tullut katsottua uusi Sherlock, Sillan kaudet (joista kaksi ekaa hyviä Martin Bodnian vuoksi), Doc Martin sekä tietysti Hercule Poirot! David Suchet...aah.

 • Lady Lavender

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Brittisarjat Downton Abbey (vaikka menikin loppua kohden siirapiksi), Foylen sota, Happy Valley, Uusi Sherlock, Komisario Lewis ja The Hour Amerikkalaissarjoista The Americans, The Newsroom, Boardwalk Empire ja Fraser. Sekä lähinaapurin Solsidan.

  Katson harvoin suorana, mieluiten monta jaksoa peräkkäin.

 • Partamooses

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Vanha kettu, jonka uusintojen jatkumista Ylellä edelleen odottelen. Koska ne muuten jatkuvat?

 • Aki

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kova laki erikoisyksikkö

  • Mika70

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Quentame - Francon aika eli Alcantaran perhe. Pitkä kertomus Espanjan siirtymisestä fasismista demokratiaan ja sen ajan elämästä yhden perheen ja madrilaisen korttelin näkökulmasta.

   Lisäpisteitä ja arvonnostoa sarja saa siitä, että näyttelijät ovat koko ajan pysyneet samoinen. Päähenkilö Carlos kasvaa vuosien aikana ihan oikeasti neljävuotiaasta pikkupojasta parikymppiseksi mieheksi, samoin kaikki muut sarjan näyttelijät ovat harmantuneet ihan luonnollisesti.

   Digiaika mahdollisti tekstin poistamisen ja se takia sarja on toiminut minulla myös tehokkaana kieliharjoitteluna.

 • mimmi

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  selviytyjät lauantai iltaisin 70 luvulla veljekset, villiin länteen. mogadorin valtiaat...

 • espanjalaiset

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Velvet ja tietenkin Francon jälkeen, kunhan tulisi joskus. Lisää espanjalaisia, kieltäkin puhuu mallilmassa yli puoli miljardia ihmistä, olisi syytä alkaa totuttelemaan korvaa siihen.

 • satu-x

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  outlander, once upon a time, sleepy hollow..

  kivasti, ei liikaa, fantasiaa mukana..ei liikaa actionia eikä puuduttavan hidastakaa.

  liian todelliset, tosielämään sijoittuvat sarjat eivät koukuta mua ollenkaan.

 • Vihervaaran Anna

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Anne of Green Gables eli Vihervaaran Anna. Kirjojen kautta olen jo tutustunut ja sarjan innoittamana käynytkin Prince Edwardin saarella! Samaan aikaan samasta syystä siellä oli käymässä häämatkallaan olevat Prince William ja Kate-puolisonsa!

  Get Smart eli Salainen agentti 86 oli huippu 1970-lla. Pokka pitää ( Keeping Up Appearances), Kahden kerroksen väkeä ( Upstairs Downstairs). Harmi, kun näitä ei enää tule!

 • outi-73

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koukkuun jääminen on akkamaista ja naiset sairaalloisen kiinnostuneita murhista joten lopetin ensin YLE:n ohjelmien ja sitten koko TV:n katsomisen kokonaan.

  • Kills Murdersson

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Kauniin rehellinen paljastus.

   Olen mies, ja pidän lujasti murhista. Elin aikoinani liki kymmenen vuotta ilman telkkaria sen passivoivan vaikutuksen vuoksi ja siksi, että tarjonta pääasiassa on käsittämätöntä jätettä. Ihminen tekee itsestään planeetan noloimman otuksen viimeistään telkkarilla. Apina ja vompatti nauraisivat, jos käsittäisivät.

   Jatkoin tauon jälkeen kuitenkin töllön parissa, ja nykyään osaan ja voin valikoida katsomiseni tarkalla terällä lohkoen. Hyvä yllätys tulee kerran vuodessa - kahdessa: elokuva tai sarja, joka on kuin vahingossa hyvä. Silloin saa palkinnon tavallisten ihmisten tavoin elämisestään.

   Älä häpeile kiinnostustasi murhailuun. Katso kokeeksi vaikkapa True Detective -sarjan eka t-kausi. Se tokakin oli ehdottomasti katsottava.

 • Joonas

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  24, Kummeli, Raid.

 • MasaE

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Parhaita ovat olleet nämä pohjoismaiset, Sillasta (1-2) tykkäsin ja Miehitettyä aloitin. Jäi kesken samoin kuin Silta 3, kun jaksot ovat liian lyhyen aikaa jakelussa. Aiemmin ehti sarjojakin seuraamaan, kun oli vielä TVkaista. Nykyään vähemmän enää mitään sarjoja tulee katsottua.

 • stalingrad hans

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hyvin on paljon tosi-tv ohjelmia jotka esittävät kuinka kauheaa voi tapahtua jos tapahtuu sitä tai tuota. Ja sitten on niitä spekulantteja jotka sanovat että noinkin voi käydä jos et varaudu siihen tai toiseen!

 • Ellu

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Gilmoren tytöt. Lämminhenkinen tunnelma, älykäs käsikirjoitus, mahtavat näyttelijät ja valtavasti huumoria. On huhuttu jatko-osista, toivottavasti ne vielä nähdään.

 • jäin koukkuun

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  vihreät valot sarjaan. sarja on jännittävä ja hyvä muistutus miten voi käydä, kun on liian sinisilmäinen ja kokematon. ja sarjan vihreätvalot näyttelijät ovat jo ennestään tuttuja uusipäivä sarjasta.

  sitten on tämä elokuva viikingit jota on näytetty nyt jonkinverran mainostelevision puolella. toivottavasti saamme nähdä sarjan loppuunasti. sekin on jännittävä ja kertoo viikinkiajasta melko toden tuntuisesti ja onhan se muinaishistoriaa. ja sitten tämä kotiinpaluu joka jäi myös kesken. haluaisin senkin katsoa loppuun. salatut elämät olen myös katsonut ja katson edelleen. Mutta hyviä elokuvia voisi tulla myös viikonloppuisin aikaisemmin ja myös viikoilla, että ei tarvitsisi aina valvoa yömyöhään ja monesti jäävät myös katsomatta sen vuoksi.

 • DVD rules

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En harrasta mitään suoratoistapalveluita, koska tuhoavat koko sarja ja elokuvateollisuuden ja suosituimmista tulee yhä suositumpia vrt. GOT.

  Itse katson pelkästään dvd-bokseja, eikä tarvi huolehtia että joku firma X päättää vetää "palvelustaan" jonkun sarjan tai elokuvan.

  Tällä hetkellä koukuttunut Breaking badiin.

  • Jz

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Samaa mieltä. DVD-laatu on minusta riittävän hyvä. Levyjä voi katsoa myös Linuxilla, toisin kuin suoratoistoa, joka on riippuvainen suuryritysten ohjelmapalikoista. Levyjä voi katsoa silloin kun on siihen aikaa, eikä niillä ole takarajaa.

   Jos jokin on huonoa, niin se, ettei monia loistavia kotimaisia tuotantoja ole koskaan julkaistu DVD-levyinä. Puhumattakaan Blu-Ray-julkaisuista. Jotkut DVD-levyt on digitoitu huolimattomasti, ja aina ei ole käytetty double layeria.

 • Satunnainen heittelijä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Olen katsonut sarjoja hyvin vähän, mutta muutama on saanut koukkuunsa: Yes, Minister; Yes, Prime Minister; Columbo ja All in the Family. Kahdessa ensimmäisessä viehätti erinomaisen älykäs käsikirjoitus ja loistavat näyttelijät. Columbo poikkesi niin paljon huutavasta ja ampuvasta amerikkalaispoliisista, että se viehätti. Perhe on pahin -sarjan kuvaama yksinkertainen ja ennakkoluuloinen Archie vetosi aikanaan.

  Useimpia sarjoja en ole katsonut 15 minuuttia kauempaa. Näihin kuuluu mm. Dallas sekä Kauniit ja rohkeat.

 • Harm ja Mac yhteen soppii...

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  J.A.G. Yle esitti sarjaa 90-luvulla nimellä Kunnian miehet.

 • Masa

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Studio Julmahuvi

 • arvot

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Australialaissarja kotiin takaisin,

 • vaikka mihin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Taisteluplaneetta Galactica - se alkuperäinen siis. Ritari Ässä. Ihmemies McGyver. Doctor Who! Oikeastaan mikä tahansa scifisarja.

  Saksalaisdekkarit ja englantilaiset vastineensa. Rosvo-Rudolf ja Heikkopeikko, vaikka niitä ei taideta laskea. Ja oliko joskus sellainen sarja kuin Janacec tai jotakin sinnepäin, mahdollisesti tsekin kielinen, ainoa muistikuva on nimestä ja pitkätukkaisesta sankarista.

 • Jammf

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Monta hyvää britti-sarjaa on nähty mutta kaikkien aikojen paras sarja on amerikkalainen, vaikka sijoittuukin Skotlantiin, ainakin ensimmäinen kausi. Outlander on vienyt minut täysin mukanaan 1700-luvulle.

 • vanhempi rouva

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Moneenkin, mutta nyt viimeksi Nuuskijaan.

  • varttunut

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ajankohtaisista Nuuskija on erittäin hyvä. Silta oli omaa luokkaansa erityisesti, kun Sagalla oli miespuolinen työpari. Suomalaisista Syke viime ajoilta ja Kotikatu menneiltä ajoilta ovat kiinnostaneet. Englantilaisissa sarjoissa on yleensä "järkeä".

 • Hekottaja

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hauskat kotivideot!

  Kyllä naama kastuu, kun saa nauraa oikein kunnolla.

 • 1961

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Koukkuun en varmaan ole koskaan jäänyt. Nautin englantilaisita dekkareista, mutta en harmittele jos joku jakso jää näkemättä, enkä hanki sarjoja dvd:inä. Dekkareista pidän kaiketi siksi, että niissä paha saa palkkansa ja voi hetken nauttia nauttia oikeudenmukaisuuden toteutumisesta - tosielämähän ei ole aina niin reilua. Amerikkalaisista sarjoista en yleensä innostu, mutta Frasierin jaksoja olen joskus katsonut huvittuneena. Kaikkein vähiten kiinnostavat sellaiset "loputtomat" saippuasarjat, jotka jatkuvat tuotantokaudesta toiseen, niin että käsikirjoittajien pitää väkisin vääntää henkilöt ensin kuolleiksi ja sitten herättää henkiin, ja osuttaa heidän kohdalleen kaikki mahdollinen elämän draama ja tragedia... Jatkuvajuonisissa sarjoissa on lisäksi usein sellaista matalamielistä kiusaamista ja toisten haukkumista, ettei sitä halua vapaaehtoisesti asettua kuuntelemaan ja näkemään - tosielämän ryönät riittävät.

 • stalingrad hans

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Monissa tv-sarjoissa on kasvatuksellinen aspekti. Ovat ne muuttuneet vuosikymmenten saatossa mutta ihmiskäytäntönnöissä ei mikään ole muuttunut, vain tavat ovat muuttuneet. Voidaan sanoa että niin kohtelet naapuriasi kuin kohtelet koiraasi joten potki sitä jos se roskiksessasi käy!

 • Kirsikka

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Australialainen Kotiin takaisin ja mr Robot nyt viimeksi. Ja Silta. Mielellään katson kun tulevat televisiosta, en halua katsoa liian monta jaksoa kerralla.

 • Tätä katson

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Shetlandsaarten murhat lauantai illan suuri mielenkiinto klo 19.30.

 • muutamaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Murdochin murhamysteerit on viimeksi ollut sellainen, johon hurahdin aivan täysin. Vaikka sarjassa vilisi historiallisia virheitä. Oikeastaan sitä jo katsoi ajatuksella, bongaa päivän historiafaktavirhe :D

  Dowton Abbey oli koukuttava ja kerrankin sarja osattiin lopettaa juuri oikeaan aikaan, että jäi hyvä mieli.

  Ja Poirot - David Suchet vain tekee niin hurmaavan roolisuorituksen, että jaksoja ja elokuvia katsoo uudelleen ja uudelleen, vaikka juonet osaa jo ulkoa.

 • Vicky

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Espanjalainen VELVET sarja. Aloitin katsomaan sarjaa espnjan kielen takia ja jäin koukkuun. Toivottovasti ostetaan toinen ja kolmas kausi. Alusta edes en tiennyt että se on niin suosittu maailmassa.

 • Vicky

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Jotkut dokumentti ohjelmat (sarjat) ovat myös tosi mielenkiintoisia: sarjat avaruudesta, matematiikasta ja fysiikasta. Kaikki nauhoitetaan ja katsotaan uudestaan ja uudestaan. Ihminen halua tiettää millaisissa maailmassa hän elää ja tiede on sellainen ala mistä tiedämme tosin vähän.

 • Pasi Dingle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Emmerdale tietysti !

 • Lilli

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Frasier jaksaa naurattaa n:nnen katsomisen jälkeenkin. Myös Foylen sotaa oli nähtävä joka jakso. Hyacinth Bukeen (Bucket) toilailut sarjassa " Pokka pitää" oli ehdottoman hyrisyttävää ja viikon kohokohta.

  Jossain vaiheessa olin koukussa myös Teho-osastoon. Mutta esim. Gilmoren tytöt, Sinkkuelämää ("Sex in the City") tai Frendit eivät ole koskaan koukuttaneet, puhumattakaan ikuisista saippuasarjoista tyyliin Salkkarit, Uusi päivä tai brittisarjat Emmendale tms.

Tuoreimmat aiheesta: Kokkola

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä