Vaaliuutiset |

Vihreät puolustavat perustulomalliaan

Vihreät puolustavat kiisteltyä esitystään perustulosta. Vihreät esittelivät aamupäivällä perustulomallinsa taustalaskelmia, koska muut puolueet ovat epäilleet järjestelmää liian kalliiksi.

Vihreiden Kelalla teettämien laskelmien mukaan perustulo ei lisäisi kustannuksia nykyiseen sosiaaliturvaan verrattuna. Laskelmat perustuvat Kelan vuoden 2004 lukuihin.

Vihreiden ehdotus kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille maksettavasta 440 euron perustulosta korvaisi toteutuessaan sosiaaliturvan pienimmät etuudet.

Korvattavia tukia ovat esimerkiksi opintotuki ja kodinhoidon tuki. Kansaneläkettä perustulo ei korvaisi.

Vihreiden avaus ei ole innostanut muita puolueita. Varapuheenjohtaja Ville Niinistö valitteli tänään erityisesti sosialidemokraattien torjuvaa asennetta.

Sosiaalidemokraatit ja muutkin puolueet ovat Niinistön mukaan keskittyneet moittimaan perustulomallia sen sijaan, että itse esittäisivät uudistuksia työelämän ja sosiaaliturvan ongelmakohtien korjaamiseksi.

- Ajatus siitä että malli olisi jollain tavalla kallis, tuntuu absurdilta ja perustuu väärinkäsitykseen, Niinistö kehui. Perustulomallista tehtyjen laskelmien mukaan keskituloisten verotus näyttäisi hieman kiristyvän, mutta Vihreät paikkaisivat asiaa vanhalla peruskonstillaan, nostamalla ympäristöveroja.

Selkeimpiä hyötyjiä Vihreiden perustulomallissa olisivat opiskelijat.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

22.45

Punaisen Ristin henkisen tuen ryhmä aloittaa ryhmäistunnot viranomaisille, etsijöille, omaisille ja lentokerhon jäsenille, Suomen Punainen Risti kertoo Twitterissä.

22.21

- Olin sammuttamassa lentokonetta. Niitä tuntemuksia ei voi julkisuudessa mitenkään kertoa, kertoi eräs Jämijärven VPK:n jäsenistä itku kurkussa Yle Uutisille onnettomuuspaikalla.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä