Kotimaa |

Ville Haapasalo Venäjästä: "On olemassa politiikka ja ihmiset, jotka ei liity siihen politiikkaan"

Venäjällä vaikuttava näyttelijä Ville Haapasalo moitti Ylen aamu-tv:n haastattelussa tapaa, jolla Suomessa suhtaudutaan Venäjään. "On olemassa politiikka ja ihmiset, jotka ei liity siihen politiikkaan. Suomessa kukaan ei halua kertoa, mitä siellä tapahtuu. Unohdetaan, että siellä kansa kärsii ja on sota ja keskitytään sen sijaan muotoilemaan uhkakuvia."

Video: Ville Haapasalo.
09:51
Venäjän tunnetuimman suomalaisen elämästä tehdystä uudesta kirjassa käsitellään 2000-luvun tapahtumia. Ville Haapasalon voi nähdä nyt myös Suomessa, sillä hän esiintyy pian Kansallisteatterissa Maaseudun Tulevaisuus -näytelmässä. Video: Yle

Näyttelijä Ville Haapasalosta on ilmestynyt toinen Juha Metson ja Kauko Röyhkän kanssa tehty kirja Et muuten tätäkään usko. Haapasalo sanoo haluavansa näyttää kirjassa suomalaisille Venäjää sen asukkaiden kautta.

– Kierrän tutustumassa ihmisiin ja yritän heidän kautta avata tilannetta Venäjällä. En kirjassani käsittele politiikkaa vaan havainnoin, Haapasalo sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Hän moitti tapaa, jolla Suomessa suhtaudutaan Venäjään.

Suomessa kukaan ei halua kertoa, mitä siellä tapahtuu.

– On olemassa politiikka ja ihmiset, jotka ei liity siihen politiikkaan. Suomessa kukaan ei halua kertoa, mitä siellä tapahtuu. Unohdetaan, että siellä kansa kärsii ja on sota ja keskitytään sen sijaan muotoilemaan uhkakuvia.

"Alitajunta on täynnä tarinoita"

Haapasalo painottaa, etteivät hänestä kertovat kirjat ole elämänkertoja.

– Käyn omaa elämääni läpi ja kerron tarinaa. Tajusin, että alitajuntani on täynnä tarinoita. Niiden avulla käyn uudestaan elämääni läpi. Yritän kerätä tästä pakettia.

Haapasalon elämä on ollut pitkään reissaamista. Nyt hän asuu puoli vuotta Suomessa ja tekee teatteria.

– On kiinnostavaa olla teatterissa. On kiinnostavaa, että on säännöllinen työaika ja tietää työvuoronsa ennakolta.

Venäjällä Haapasalo aikoo käydä teatterin teon lomassa, ainakin viikonloppuisin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä