Ulkomaat |

Viron ulkoministeri: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys lisäisi luottamusta

Viron ulkoministeri toivoo Suomen ja Ruotsin liittyvän puolustusliitto Naton jäseniksi. Suomen hallitus on linjannut, ettei se valmistele toimikaudellaan Naton jäsenyyshakemusta.

Viron ulkoministeri Urmas Paet toivoo Ruotsin ja Suomen liittyvän sotilasliitto Naton jäseniksi. Paet otti kantaa Ruotsin ja Suomen jäsenyyden vaikutuksiin Ruotsin puolustus- ja turvallisuuspolitiikan konferenssissa Sälenissä.

- Saisimme täyden varmuuden, että jos jotakin tapahtuu, artikla viisi koskee myös Suomea ja Ruotsia, Paet sanoi viitaten Naton sopimukseen yhteisestä puolustusvelvoitteesta.

Paetin mukaan olisi hyvä, että Suomi ja Ruotsi olisivat mukana Nato-pöydässä tekemässä yhteisiä päätöksiä. Myös osallistuminen yhteisiin operaatioihin, kuten Baltian alueen ilmavalvontaan olisi Paetin mukaan luonnollista Suomelle ja Ruotsille.

Ruotsi on tehnyt solidaarisuuslupauksen, jonka mukaan Ruotsi auttaa hyökkäyksen sattuessa muita EU-maita ja pohjoismaita. Paetilta kysyttiin, eikö Viro luota Ruotsin lupaukseen.

- Luottamustaso on nyt 99,9 prosenttia. Naton täysjäsenyys nostaisi sen 100 prosenttiin, Paet sanoi.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Henkilökuva

Henkilökuva: Roope Salminen on viihdealan linkkuveitsi, joka ottaa kantaa somessa, vaikka se tuhoaisi hänen uransa

Roope Salminen
Politiikka

Soinin uskolliset – Kuinka puolue nostetaan suosta?

Kannatuksen luisu ja jäsenkato ravistelevat perussuomalaisia. Kävimme tapaamassa Timo Soinin uskollisia. Kysyimme heiltä: Kuinka sinusta tuli perussuomalainen? Miksi olet puolueellesi uskollinen? Kuinka perussuomalaisten kannatus olisi nostettavissa nousuun? Kysymyksiin vastaa kolme puolueen työmyyrää: 92-vuotias puolueveteraani Mikko Vainio, Perussuomalaisten Kymen piirin hallituksen jäsen Tuulikki Aksels ja mäntsäläinen yrittäjä, kunnallispolitikko Kari Kuisma.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä