Ulkomaat |

Viron ulkoministeri: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys lisäisi luottamusta

Viron ulkoministeri toivoo Suomen ja Ruotsin liittyvän puolustusliitto Naton jäseniksi. Suomen hallitus on linjannut, ettei se valmistele toimikaudellaan Naton jäsenyyshakemusta.

Viron ulkoministeri Urmas Paet toivoo Ruotsin ja Suomen liittyvän sotilasliitto Naton jäseniksi. Paet otti kantaa Ruotsin ja Suomen jäsenyyden vaikutuksiin Ruotsin puolustus- ja turvallisuuspolitiikan konferenssissa Sälenissä.

- Saisimme täyden varmuuden, että jos jotakin tapahtuu, artikla viisi koskee myös Suomea ja Ruotsia, Paet sanoi viitaten Naton sopimukseen yhteisestä puolustusvelvoitteesta.

Paetin mukaan olisi hyvä, että Suomi ja Ruotsi olisivat mukana Nato-pöydässä tekemässä yhteisiä päätöksiä. Myös osallistuminen yhteisiin operaatioihin, kuten Baltian alueen ilmavalvontaan olisi Paetin mukaan luonnollista Suomelle ja Ruotsille.

Ruotsi on tehnyt solidaarisuuslupauksen, jonka mukaan Ruotsi auttaa hyökkäyksen sattuessa muita EU-maita ja pohjoismaita. Paetilta kysyttiin, eikö Viro luota Ruotsin lupaukseen.

- Luottamustaso on nyt 99,9 prosenttia. Naton täysjäsenyys nostaisi sen 100 prosenttiin, Paet sanoi.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Kerrostaloasuntoja Helsingissä heinäkuussa 2014.

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään tohtoria saati maisteria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä