Talous |

Viron verotus houkuttelee yhä useampaa yrittäjää

Viro on verotukseltaan suotuisa vaihtoehto yritykselle, Perheyritysten liitto sanoo. Toimitusjohtaja Matti Vanhasen mukaan myös yrittäjät ovat huomanneet naapurimaan tarjoamat veroedut.

Perheyritysten liitto on vertaillut yrityksen perustamisen, kasvun ja sukupolvenvaihdoksen vaiheita Virossa, Ruotsissa ja Suomessa.

Vertailu osoittaa, että yrityksen alkuvaiheessa paras verotuksellinen toimintaympäristö sekä yrityksen että omistajan kannalta on Viro. Se tarjoaa parhaat edellytykset myös kasvavalle yritykselle.

Virossa yrityksen koko jakamatta jätettävä voitto on käytettävissä kasvun rahoitukseen, kun Suomessa ja Ruotsissa vain 75 prosenttia voitosta on käytettävissä työllistämiseen ja investointeihin.

Liitto selvitti: Yhä useampi aikoo viedä liiketoimintaa Viroon

Verovertailun valmistuttua Perheyritysten liitto teetti jäsenkunnassaan kyselyn, jossa selvitettiin perheyritysten kiinnostusta Viroon. Kyselyyn vastasi 88 kaikkiaan 382 jäsenyrityksestä.

Todennäköisyys käynnistää toimintaa tai laajentaa sitä Virossa on kasvanut selvästi viiden vuoden takaisesta.

Vastanneista 61 prosenttia pitää nyt todennäköisenä, että yritys käynnistää tai laajentaa toimintaansa Virossa seuraavien viiden vuoden aikana. Samoista vastaajista vain 30 prosentilla on viimeisen viiden vuoden aikana ollut toimintaa Virossa.

Peräti 77 prosenttia ilmoitti, että Viron matala yritysverotus houkuttelee liiketoiminnan aloittamiseen Virossa.

Kyselyn tulos poikkeaa esimerkiksi Suomen Yrittäjien laatiman pk-yritysbarometrin tuloksista. Tämä johtunee siitä, että Perheyritysten liiton jäsenyritysten keskikoko on huomattavasti SY:n edustamien yritysten keskikokoa suurempi. Viro-toiminnan yleisyys kasvaa yrityskoon kasvaessa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä