Kotimaa |

VR hylkäsi tappiollisen bussiyhtiön kaupan

Helsingin Bussiliikenteen tuleva kohtalo on edelleen avoin. VR:n ja kaupungin neuvottelut bussiyhtiön kaupasta ovat päättyneet. Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee yhtiön tulevaisuutta maanantaina.

Mies menossa bussiin
Kuva: Yle

Helsingillä on ollut kiire ratkaista vuosia tappiota tehneen yhtiön tilanne.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan bussiyhtiön talous on syksyn aikana kohentunut, mutta ongelmia on edelleen runsaasti.

- Bussiliikenteen taloudessa on tapahtunut parannusta, mutta vaatii vielä paljon töitä pidemmän päälle. Nollatulokseen, saatika plussatulokseen on silti vielä pitkä matka. Talouden kannalta tämä kulunut syksy on silti ollut parempi.

Bussiliikenteen taloudessa on tapahtunut parannusta, mutta vaatii vielä paljon töitä pidemmän päälle

– Pekka Sauri

Saurin mukaan tilannetta ei silti yhtään helpota se, että Helsingin kaupungin maksamasta tuesta Helsingin Bussiliikenteelle, on tehty kantelu Euroopan komissiolle.

- Komissio nyt tutkii, että onko kaupungin maksama tuki laitonta vai ei, Sauri kertoo.

Kulurakenne huomattavasti raskaampi

Helsingin Bussiliikenteen ongelmat johtavat aikaan jolloin Bussiliikenne oli osa HKL-liikennelaitosta. Kun yhtiö osakeyhtiöitettiin, niin kaikki sopimukset ja käytännöt tulivat mukana. Niiden johdosta Helsingin Bussiliikenteen kulurakenne on huomattavasti raskaampi kuin yksityisten bussiyhtiöiden, jotka ovat mukana tässä HSL-alueen kilpailussa.

- Kaikki bussiyhtiöt tekevät tappiota tällä alueella. Siinä mielessä Helsingin Bussiliikenne ei ole yksin.

Kaupunki on selvittänyt myös mahdollisuutta HKL:n raideliikenteen ja Helsingin Bussiliikenteen yhdistämistä.

VR:n ja kaupungin neuvottelujen kariutumisesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen vaaliennuste: SDP ja kokoomus tasoissa kakkosina

Video: Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne ja Juha Sipilä tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä.
13:44

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 22.01

Kaikki puheenjohtajat ovat onnitelleet keskustan Juha Sipilää hyvästä tuloksesta. Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti muistutti kuitenkin, että Sipilän tilanne ei käy kateeksi, kun tästä lähdetään hallitusta rakentamaan.

Kello 22.00

Kaikki ministerinä nyt olevat näyttävät saavan paikan uuteen eduskuntaan. Erityisen kovan potin on saamassa uutena ehdokkaana RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Kello 21.56

Keskustan konkariedustaja Paavo Väyrynen on menossa kirkkaasti taas jakaranda-tuolin ääreen eduskuntaan. Nykyinen euroedustaja on ilmoittanut, että hän jatkaa Brysselissä, mikäli ei saa paikkaa ministerinä uudessa hallituksessa. – Valtioneuvosto on se, missä politiikkaa tehdään, Väyrynen totesi Ylen haastattelussa.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä