Turku |

VR:n lippu-uudistus lamaannutti lipunmyynnin

VR:n lippu-uudistus on aiheuttanut ruuhkaa puhelinpalvelussa ja junien lipunmyynnissä keskiviikkoaamuna. Vaikka VR varautui muutoksen aiheuttamiin ruuhkiin, lipunmyynnin jonot asemilla ovat olleet niin pitkiä, että valtaosa asiakkaista on joutunut ostamaan lippunsa junasta.

Konduktööri junan ovella.
Kuva: Yle

Rautatieasemilla lipunmyynti aloitettiin keskiviikkoaamuna tuntia myöhemmin kuin tavallisesti. Esimerkiksi Turun Kupittaan asemalla jono oli kymmeniä metrejä pitkä ennen aamuseitsemän junan lähtöä, ja valtaosa asiakkaista joutui ostamaan lippunsa junasta.

- Onhan lipunmyynti ollut hitaampaa kuin vanhan järjestelmän puitteissa. Ensimmäiset päivät ovat vähän tällaista harjoittelua sekä henkilökunnan että matkustajien puolelta, eikä ole vielä rutiinia niinkuin vanhan järjestelmän käytössä oli, rauhoittelee konduktööri Klaus Grönroos VR:ltä.

Matkustajille tilanne on hämmentävä

Junasta lippunsa ostavia asiakkaita on nyt enemmän.

- Keskiviikkoaamuna eivät enää esimerkiksi matkatilikortit tai junashekit toimineet. Niille matkustajille, jotka tottuivat maksamaan näillä välineillä, tämä on tietysti uusi tilanne. Kestää hetken, ennenkuin rutiini löytyy, sanoo Grönroos.

Keskiviikkoaamusta alkaen kaukoliikenteen junissa vähintään viikkoa aiemmin ostettu lippu on halvempi kuin lähtöpäivänä ostettu. Myös IC-junien ja Pendolinojen kausiliput ovat saman hintaisia eli IC-liput maksavat enemmän kuin ennen.

Lippujen muutos- ja peruutusehdot ovat lippukohtaisia, ja myös niissä on muutoksia aiempaan.

Keskiviikkoillasta lähtien juna-asemat ovat auki normaalin aikataulun mukaan.

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • menen muulla jatkossakin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Kyllä kulkisin junalla, mutta... liput ON liian kalliita ja reittejä ei ole tai ne kulkee aivan turhia mutkia. Koitappa mennä Oulusta Jyväskylään, aivan naurettavaa. Tämä lippu-uudistus kyllä tekee omalla autolla ajon, bussin tai lentomatkailun vielä kiinnostavammaksi. 80-luvulta asti on junalla kulku tullut aina vaan kalliimmaksi ja kaiken kukkuraksi ostellaan kalliita vehkeitä Italiasta, eikä niillä edes tee mitään täällä Suomessa. Kekkosen aikaan hommat pelasi Suomessa. Voe voe voe...

 • J

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Muuten hyvä, mutta eihän niitä konnareitakaan ole ollut tarpeeksi.

  Mitenköhän pieni muutos normaaliin pitää olla, että se ei aiheuttaisi ongelmia VR:n toiminnassa.

 • Pihtiputaan mummo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  ...kai sentään konduktöörejä on ohjeistettu, että tässä tilanteessa ei pitäisi ottaa ylimääräistä 5 e lisämaksua, sillä matkustajat eivät yksinkertaisesti voi varautua ajoissa tällaisiin lipunmyyntiongelmiin.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä