Kemi |

Vuokilat ostavat sahansa takaisin

Tervolan Saha ja Höyläämö palaa entisen omistajaperheen haltuun. Veljekset Kalervo ja Hannu Vuokila sekä heidän lankonsa Juha Kokkonen ostavat vanhan perheyrityksen takaisin teollisuuskonserni Ruukki Groupilta.

Mies siirtää tukkia telineellä sahalla .Tervolalaiset yrittäjäveljekset Kalervo ja Hannu Vuokila ostavat sahansa takaisin Ruukki Groupilta.
Kuva: YLE
Tervola

4,1 miljoonan euron kauppahinta maksetaan käteisellä joulukuun aikana. Lisäksi Tervolan Saha ja Höyläämö jakaa Ruukki Groupille osinkoa noin 3,7 miljoonaa euroa.

Kolme vuotta pörssiin listautuneen teollisuuskonsernin kyydissä riitti tervolalaisille Vuokilan veljeksille.

Pörssiyhtiössä oleminen toi mukanaan paljon paperityötä, raportointia ja kuormitti etenkin taloushallintoa. Näiden vuosien aikana kypsyi päätös palauttaa yli 50 vuotta vanha yritys sittenkin takaisin oman perheen haltuun.

- Merkittävin ajatus liittyi tuleviin sukupolviin, sillä seuraavaa polvea on jo täällä töissä. Päädyimme tällaiseen ratkaisun nimenomaan heidän kannaltaan, sanoo toimitusjohtaja Kalervo Vuokila.

Ostoon vaikuttivat myös Ruukki Groupin päätökset puunjalostusliiketoiminnan suhteen. Ruukki Group ilmoitti hiljattain, että se myy tytäryhtiönsä Lappipaneli Oy:n sahaliiketoiminnan Pölkky Oy:lle, joka on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja.

- Kyllähän se herätti määrättyjä kysymyksiä, että mitähän nyt on tekeillä, mistä päin nyt tuulee, kuvailee Vuokila.

Tervolan Sahan ja Höyläämön viime vuoden liikevaihto oli 10,7 miljoonaa euroa. Vuokilan mukaan saha on maan kärkikastia erilaisilla talouden tunnusluvuilla mitattuna eikä yritys ole kärsinyt liiemmälti edes puukaupan rajusta notkahduksesta.

- Tulokset ovat olleet kohtuullisen hyviä ottaen huomioon minkälaisia aikoja nyt on eletty.

Tervolan ja Kittilän sahojen henkilökuntaa perjantaina julkistetun yrityskaupan luulisi rauhoittavan, olisiko työpaikka perheyrityksessä sittenkin turvatumpi kuin osana isoa pörssiyhtiötä. Tällä hetkellä Vuokiloiden haltuun palautuva yritys työllistää yhteensä 23 ihmistä.

- Katselemme tulevaisuuteen hyvin turvallisesti. Tulemme tekemään tiettyjä investointipäätöksiä varmasti jo aivan lähipäivinä, toteaa Vuokila.Kommentoi aihetta (1 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

  • Sahuri

    Ilmoita asiattomasta kommentista

    Hyvä,että tulee takaisin oikeille omistajilleen. Tää on todella harvinaista, että omistus palaa takaisin paikkakunnalle. Tästä iloitaan. Hyvä Vuokilat.

Tuoreimmat aiheesta: Kemi

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä