Kotimaa |

Wallin patistaa urheilumaailmaa suvaitsevaisuuteen

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) kehottaa urheilumaailmaa suvaitsevaisuuteen seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Hänen mukaansa urheiluseurojen ja -valmentajien vastuu on avainasemassa loukkaavien asenteiden torjumisessa.

Rasismin vastainen työn lisäksi seksuaalivähemmistöjen hyväksyminen osana urheiluyhteisöä tulee Wallinin mukaan ottaa osaksi urheiluseurojen asennekasvatusta. Opetusministeriö tulee kiinnittämään lajiliittojen huomion asiaan Hämeenlinnassa syyskuussa pidettävillä järjestöpäivillä.

Käynnissä oleva seksuaalivähemmistöjen Uskalla-kampanja havainnollistaa Wallinin mukaan, kuinka urheilumaailman erikoiskieli on pitkään ollut heteronormatiivinen ja viljellyt loukkaavia käsityksiä ja ennakkoluuloja seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan.

- Homo-sanan käytöstä urheilukenttien haukkumasanana on päästävä eroon, Wallin painottaa.

Kulttuuri- ja urheiluministeri toivoo, että kaikki ne organisaatiot ja viranomaiset, jotka voivat auttaa seksuaalivähemmistöjen Uskalla-kampanjan sanoman levittämisessä huolehtivat siitä, että se saa mahdollisimman suuren näkyvyyden ja vaikuttavuuden.

Helsingin ja Espoon kaupunkien liikuntatoimet eivät ole antaneet lupaa kiinnittää kampanjan julisteita liikuntapaikoillensa. Vantaan liikuntatoimelle julisteet sen sijaan ovat kelvanneet.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä