Talous |

Wallin puolustaa asehankintoja Israelista

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) haluaa pitää kiinni mahdollisuudesta hankkia Suomeen aseita Israelista. Puolustusvoimat harkitsee parhaillaan israelilaisten tiedustelulennokkien ostamista. Wallin sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei lennokkien ostamiselle Israelista ole esteitä.

Puolustusvoimien lennokkihankinnat nousivat esiin eduskunnan kyselytunnilla, kun vasemmistoliiton Anna Kontula ihmetteli aikeita "tehdä asekauppaa vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin osallistuvien israelilaisyhtiöiden kanssa". Kontulan tietojen mukaan Suomeen aiotaan hankkia tiedustelulennokkeja, joita on käytetty sodassa.

- Toinen tarjouskilpailussa loppusuoralle selvinneistä yhtiöistä mainostaa tuotteita sillä, että niitä on testattu Israelin puolustusvoimien taisteluissa, Kontula oudoksui.

Puolustusministeri Stefan Wallin myönsi, että israelilaislennokit ovat selvinneet loppusuoralle hankinnasta tehdyssä tarjouskilpailussa. Hänen mukaansa niiden ostamiselle ei kuitenkaan ole juridisia esteitä.

- Israel tai kyseinen yritys eivät ole kansainvälisten pakotteiden kohteena, Wallin tähdensi.

Wallin muistutti, että muun muassa tiedustelulennokkeja tarvitaan korvaamaan käytöstä poistuvia maamiinoja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Lopullinen vaalitulos: Keskustalle suurvoitto – perussuomalaiset ylsi kakkoseksi, SDP romahti

Juha Sipilä Keskustan vaalivalvojaisissa Helsingissä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.15

Yle Uutiset päättää eduskuntavaalien 2015 hetki hetkeltä -seurannan.

Kello 01.11

SDP sai äänistä 16,5 prosenttia ja 34 paikkaa ja 489 705 ääntä. Vihreiden luvut ovat 8,5, 15 ja 252 872. Vasemmistoliitto keräsi 211 615 ääntä, prosentteina 7,1 ja paikkoina 12. RKP sai 9 edustajaa, 144 520 ääntä ja prosentteina 4,9. Kristilliset keräsivät luvut 3,5, 5 ja 105 022 ääntä. Lisäksi Ahvenanmaalle on yksi edustajan paikka. Kaikki muut ryhmät saivat yhteensä hieman yli 72 000 ääntä. Hylättyjä ääniä oli 16 537.

Kello 01.06

Kaikki äänet on laskettu. Keskusta sai äänistä 21,1 prosenttia ja 49 paikkaa. Puolueen äänimäärä on 625 687. Toisena on perussuomalaiset 38 paikallaan ja 523 045 äänellä. Prosenttiosuus on 17,6. Kokoomuksen ääniosuus oli 18,2, paikkamäärä 37 ja äänimäärä 539 615.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä