Talous |

Wallin puolustaa asehankintoja Israelista

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) haluaa pitää kiinni mahdollisuudesta hankkia Suomeen aseita Israelista. Puolustusvoimat harkitsee parhaillaan israelilaisten tiedustelulennokkien ostamista. Wallin sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei lennokkien ostamiselle Israelista ole esteitä.

Puolustusvoimien lennokkihankinnat nousivat esiin eduskunnan kyselytunnilla, kun vasemmistoliiton Anna Kontula ihmetteli aikeita "tehdä asekauppaa vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin osallistuvien israelilaisyhtiöiden kanssa". Kontulan tietojen mukaan Suomeen aiotaan hankkia tiedustelulennokkeja, joita on käytetty sodassa.

- Toinen tarjouskilpailussa loppusuoralle selvinneistä yhtiöistä mainostaa tuotteita sillä, että niitä on testattu Israelin puolustusvoimien taisteluissa, Kontula oudoksui.

Puolustusministeri Stefan Wallin myönsi, että israelilaislennokit ovat selvinneet loppusuoralle hankinnasta tehdyssä tarjouskilpailussa. Hänen mukaansa niiden ostamiselle ei kuitenkaan ole juridisia esteitä.

- Israel tai kyseinen yritys eivät ole kansainvälisten pakotteiden kohteena, Wallin tähdensi.

Wallin muistutti, että muun muassa tiedustelulennokkeja tarvitaan korvaamaan käytöstä poistuvia maamiinoja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tampere

Delfiinit lennätettiin salassa Kreikkaan – toimitusjohtaja: "Haluttiin turvata työrauha"

Video: Yle Uutiset Pirkanmaa: Delfiinien siirto Särkänniemestä
Video

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä