Talous

Wasalinen matkustajamäärä kasvoi – tulos plussalle

Wasaline onnistui kasvattamaan liikennemääriään kolmantena vuonna peräkkäin. Myös vuoden 2015 tulos koheni positiiviseksi.

Wasalinen matkustajalaiva lähdössä aamuhämärissä Vaasan satamasta.
Merenkurkun laivaliikenteellä menee hyvin. Matkustajamäärän kasvusta yhtiö kiittää muun muassa liikenteen luotettavuutta. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Merenkurkun laivaliikenteen matkustaja- ja rahtimäärät ovat nousussa. Wasalinen mukaan liikennemäärät ovat kasvaneet nyt kolmena peräkkäisenä vuonna.

Matkustajamäärä kasvoi viime vuonna 4,2 prosentilla 168 557 matkustajaan. Edellisvuonna matkustajia oli 161 710.  Myös rahtimäärä kasvoi 4,2 prosentiia.

Yhtiö itse selittää kasvua varustamon strategialla, joka on panostanut liikenteen luotettavuuteen ja markkinointiin.

Wasaline onnistui myös kääntämään viime vuoden tuloksensa plussalle. Tulos poistojen jälkeen oli 375 000 euroa.

Matkustajamäärien tuotot kasvoivat 11 prosentilla 10,2 miljoonaan euroon. Myös rahtitoiminnasta tulleet tuotot kasvoivat 5 prosentilla 5,9 miljoonaan euroon.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Selvitysryhmä: Asiakkaan valitsema sosiaali- ja terveyskeskus toimisi myös "portinvartijana"

Valinnanvapaus

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä ehdottaa, että valinnanvapaus sote-palveluissa järjestettäisiin kaksitasoisena mallina. Asiakas valitsisi ensin itse itselleen sosiaali- ja terveyskeskuksen, joka tarjoaa tietyt peruspalvelut. Tämän jälkeen terveyskeskus arvioisi, onko potilaalla oikeutta muihin valinnanvapauden piirissä oleviin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä