Ulkomaat |

Westerwelle Sarkozylle: Eurooppa ei voi vetäytyä kuoreensa

Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle tyrmää Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn vaatimuksen Euroopan sisäisten rajojen tarkemmasta valvomisesta. Westerwelle sanoo uutistoimisto Reutersille, etteivät Euroopan maat voi vetäytyä kuoriinsa.

Presidentti Nicolas Sarkozy on viime aikoina pyrkinyt kalastamaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien ääniä. Sunnuntaina Sarkozy sanoi voivansa harkita Ranskan eroamista Schengen-sopimuksesta, mikäli passittoman matkustamisen mahdollistavan Schengen-sopimuksen sääntöjä ei vuoden aikana muuteta laittoman maahanmuuton kitkemiseksi.

Westerwelle toteaa Reutersille, että Sarkozy on väärillä jäljillä.

- Ei Euroopan unionin sisäisten rajojen turvaaminen tee Euroopasta turvallisempaa, vaan Euroopan ulkorajojen turvaaminen, Westerwelle sanoo.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä