Kotimaa |

WinCapitan johto myönsi huijauksen

WinCapita-pyramidihuijauksen pääepäilty Hannu Kailajärvi on myöntänyt, että niin kutsuttu sijoitusklubi ei käynyt valuuttakauppaa. Joulukuussa vangittu Kailajärvi on kertonut kuulusteluissa, että huijauksessa saadut varat muodostuivat ainoastaan jäsenten rahasuorituksista.

Hannu Kailajärvi poliisin ottamassa kuvassa
Kuva: YLE, Ruotsin poliisi

Huijauksesta saatuja varoja on jäljellä noin 4,8 miljoonaa euroa. Kyseiset varat on takavarikoitu jo vuosi sitten keväällä.

WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä miltei 1 300 rikosilmoitusta. Internetissä toiminut pyramidihuijaus sai kerättyä rahaa jopa 10 000 sijoittajalta.

Ilmoitusten tekijöiden vahingot ovat yhteensä noin 17,8 miljoonaa euroa. Niistä on toistaiseksi takavarikoitu noin 16 miljoonaa euroa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä