Ulkomaat

Yhdeksän kuoli ammuskelussa meksikolaisella hautausmaalla

Osalla hautajaisvieraista oli aseet, ja he vastasivat tuleen.

Hautajaiset muuttuivat verilöylyksi, kun asemiehet hyökkäsivät hautajaisvieraiden kimppuun Torreonin kaupungissa Pohjois-Meksikossa maanantaina.

Viranomaisten mukaan ammuskelussa sai surmansa yhdeksän ihmistä ja 21 loukkaantui. Kuolleista yksi oli 6-vuotias tyttö ja yksi hautajaisissa soittaneen yhtyeen muusikko. Loukkaantuneista neljä oli lapsia.

Väkivaltaisuudet alkoivat, kun kolmesta kaupunkimaasturista avattiin tuli hautajaisseuruetta kohti hautausmenojen yhä ollessa käynnissä. Paikallisten viranomaisten mukaan osalla vieraista oli aseet, ja he vastasivat tuleen. Välikohtauksen jälkeen virkavalta löysi viisi asetta piilotettuna hautoihin.

Hautajaisissa muisteltiin 27-vuotiasta miestä, joka ammuttiin autoonsa viikonloppuna. Ruumiin vierestä löytyi viesti huumejengiltä.

Huumejengien välienselvittelyt ovat tavallisia Pohjois-Meksikossa lähellä Yhdysvaltain rajaa sijaitsevassa Coahuilan maakunnassa. Maakunta lasketaan kuuluvaksi Zetas-huumekartellin alueeseen.

Meksikon huumesodissa on kuollut yli 60 000 ihmistä vuoden 2006 jälkeen.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

"Eduskunta on yllyttänyt Maahanmuuttovirastoa tiukentamaan linjaansa"

Martin Scheinin

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin arvioi perustuslain ja maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhdetta haastavaksi tuomioistuimille. Irakilaismiehen ristiriitainen turvapaikkapäätös on nostattanut Suomessa keskustelua. Maahanmuuttovirasto perustelee päätöstä: Jos vainon tai väkivallan uhka ei ole yhtä paha muualla kotimaassa, voi pelkkä muutto eri puolelle kotimaata ratkaista tilanteen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä