Kotimaa |

Yhteiskuntasopimusta väännettiin 12 tuntia – viimeisiä laskelmia hiotaan aamulla

Palkansaajajärjestöjen hallitukset kokoontuvat aamuyhdeksältä käsittelemään neuvottelutulosta. Sitä ennen keskusjärjestöt sopivat vielä viimeisistä auki olevista kohdista.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjohdon neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ovat päättyneet tältä erää. Järjestöjen edustajat poistuivat Etelärannasta yöyhdeltä 12 tuntia kestäneiden neuvotteluiden jälkeen.

– Tässä ovat kiikastaneet monet asiat – paikallinen sopiminen, itse tämä kehikko, työmarkkinaratkaisu ja nämä yksikkötyökustannuskysymykset ja kaikki. Kyllä tässä on kaikkea yritetty ratkoa, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kommentoi tuoreeltaan.

Työmarkkinajohtajien mukaan yhteiskuntasopimus on nyt loppusuoralla. Järjestöt aikovat vielä maanantaiaamuna tarkastella joitakin laskelmia, ennen hallitusten kokoontumista aamuyhdeksältä.

– Me olemme ihan maaliviivoilla. Toivon, että aamulla on esitettävänä neuvottelutulos, mutta vielä sitä ei ole laukussa, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kommentoi yöllä.

Esimerkiksi paikallisesta sopimisesta vallitsee tällä hetkellä Palolan mukaan yhteisymmärrys. Palkansaajajärjestöjen puheenjohtajat olivat kuitenkin vielä yöllä vaitonaisia neuvottelujen lopputuloksesta.

EK:n hallitus ei ole vielä hyväksynyt SAK:n esittämää nollakorotusta ensi vuoden palkkaratkaisuksi. EK:n hallitus käsittelee esitystä iltapäivällä.

Hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan on määrä käsitellä työmarkkinajärjestöjen esitystä illalla.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä