Kotimaa |

Yhteisvastuukeräys alkaa - yksinäiset vanhukset kohteena

Yhteisvastuukeräyksen avaa presidentti Sauli Niinistö. Avauspuhe TV1:llä ja Yle Areenassa klo 12.

Yhteisvastuukeräyksen logo.
Kuva: Kirkkopalvelut

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina. Yhteisvastuu auttaa tänä vuonna yksinäisiä vanhuksia. Keräyksen avulla etsitään Suomessa heikko-osaisia vanhuksia, jotka ovat jääneet yksin koteihinsa. Tarkoituksena on selvittää heidän tilannettaan ja saada heitä palveluiden piiriin.

Yhteisvastuun ulkomaan kohde on tänä vuonna Kambodzha. Siellä tuetaan köyhien maaseutualueiden kehityshanketta. Kampanjan mukaan yhteisöjen vahvistuminen auttaa myös vanhusten arkea.

Keräyksen esimiehenä toimii tänä vuonna Helsingin piispa Irja Askola.

Yhteisvastuukeräyksen avaa presidentti Sauli Niinistö. Niinistön puhe nähdään suorana Ylellä TV1:ssä sunnuntaina kello 12 ja samaan aikaan myös Yle Uutisten verkkosivuilla Yle Areenassa.

Keskustele uutisesta 126 kommenttia

Presidentti Sauli Niinistön mielestä vanhusten hyvinvoinnista huolehtiminen ei voi olla pelkästään julkisen vallan vastuulla. Hän katsoo, että kaikki voivat ottaa vastuuta iäkkäiden ihmisarvoisesta vanhuudesta. Miten yksinäisiä vanhuksia voi auttaa?

Siirry keskusteluun

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.45

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen on muistanut lentoturmassa menehtyneitä, heidän omaisiaan ja turmasta järkyttyneitä Facebook-sivullaan rukouksella.

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä