Ulkomaat |

YK mukaan tutkimaan Kazakstanin levottomuuksia

Kazakstan on kutsunut YK:n tarkkailijat mukaan tutkimaan levottomuuksia, joissa sai surmansa 15 ihmistä. Levottomuuksien taustalla oli öljytyöläisten tyytymättömyys työoloihin.

Yhdysvallat ja EU ovat kehottaneet Kazakstania tekemään läpinäkyvän tutkimuksen joulukuun puolivälin tapahtumista. Virallisten tietojen mukaan 15 ihmistä kuoli poliisin ja mielenosoittajien välisissä, kolme päivää kestäneissä kahakoissa öljykaupunki Zhanaozenissa. Öljytyöläiset ovat jo puoli vuotta lakkoilleet vaatien parempaa palkkaa.

Viranomaisten mukaan poliisi joutui turvautumaan luoteihin, koska sitä vastaan hyökättiin rikollisten huligaanien toimesta. Kaupunkiin on julistettu poikkeustila tammikuun 5. päivään saakka.

Kazakstanin valtion öljy-yhtiön johtajaa on vaihdettu selkkauksen takia. Johtoon on noussut entinen varaöljyministeri.

Myös Mangistaun alueen kuvernööri on vaihdettu. Tehtävään on nimitetty entinen sisäministeri ja senaattori Baurzhan Mukhamedzhanov.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä