Ulkomaat

YK:n säätieteilijät: El Niño palaamassa

Tyynen valtameren pintavettä lämmittävä sääilmiö saattaa alkaa lokakuussa. Ilmiö tuonee rankkasateita Etelä-Amerikkaan ja vaikuttaa säähän maailmanlaajuiseksi.

YK:n meteorologijärjestö WMO sanoi tiistaina, että El Niño -sääilmiö saattaa alkaa lokakuussa. Ennusteet ilmiön syntyyn ovat melko todennäköiset, mutta se on luultavimmin melko lievä, meteorologit sanoivat.

El Niño aiheuttaa valtameren pintaveden lämpeämistä ja siten muun muassa rankkasateita Etelä-Amerikan länsirannikon maihin. Australiassa puolestaan saattaa tulla kuivuutta. Se myös voimistaa trooppisia hirmumyrskyjä ja vähentää kalakantoja, kun merivirtaukset muuttuvat.

Ilmiö vaikuttaa säihin maailmanlaajuisesti. Euroopassa suorat vaikutukset jäävät pieneksi, mutta yleensä lämpötilat ovat hieman normaalia korkeammat talvisaikaan.

El Niñon vastapuoli La Niña eli kylmävetinen ilmiö päättyi huhtikuussa.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa on töitä vaikka muille jakaa

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä