Turku |

Yle Turun vaalikiertue starttasi Uudestakaupungista

Uudenkaupungin torin ympärillä aisti positiivista kuhinaa, kun Yle Turun vaalikiertue pysähtyi tiistaina kaupungissa.

Uusikaupunki
Kuva: Yle

Uusikaupunkilaiset olivat sanavalmiita, kun heiltä kysyttiin tärkeitä asioita kuntavaalien kannalta.

- Hyvää tänne kuuluu. Tämä on loistava kaupunki, täytyy vähän mainostaa. Eikä täältä minnekään lähdetä.

- Olen aina sanonut, että Laitila on raja, siitä kauemmaksi ei mennä. Ehdottomasti Laitilaan päin katsotaan, Raumalle ei missään nimessä lähdetä.

- Kun kaupunginjohtaja meni Raumalle, se riittää meille.

- Vaalikeskusteluissa palvelut puhuttavat. Vanhusten, eläkeläisten palvelut ja sosiaalipalvelut mietityttävät. Rahan riittävyydestä on aina ongelma.

- Kyllä nyt on hyvässä mallissa, kun soijatehdas tulee ja työllistää ihmisiä. Mersu-asiassa menee vielä vuosi ennen kuin niitä alkaa tulla. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin on niitä muitakin hommia tulossa.

- Käyn joskus äänestämässä. Toivon, että jotkut putoavat valtuustosta pois. Jatkuva eripuraisuus harmittaa. Siellä on muutama ihminen, jotka aiheuttavat aina jotain ongelmaa.

- Minkään muun kunnan kanssa en halua liittoutua.

- Perheasiat merkitsevät siinä vaiheessa, kun valitsee ehdokasta.

Torstaina 27. syyskuuta Yle Turun vaalikiertue pysähtyy Liedossa. Syksyn muut paikkakunnat ovat Salo 2.10., Naantali 4.10., Loimaa 9.10. ja Turku 11.10.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Talous

Miten kotimainen omistus pidetään 60 prosentissa? – Voimaosakeyhtiö SF vastaa

Fennovoiman rakentamislupahakemuksen yhteydessä olleessa Voimaosakeyhtiö SF:n kirjeessä vakuutetaan runsain sanoin, että yhtiön omistus Fennovoimasta on aina yli 60 prosenttia. Voimaosakeyhtiön toimitusjohtajan mukaan 60 prosenttia saadaan täyteen tarvittaessa uusilla toimijoilla. Hän ei spekuloi, pitääkö mukana olevien yritysten ja muiden toimijoiden joissain tilanteessa lisätä omistustaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä