Ulkomaat |

Yle Uutiset Kabulissa: Iskusarja autioitti Kabulin kadut

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa oleva Yle Uutisten toimittaja Erja Tuomaala kertoo, että Talibanin sunnuntainen iskusarja on sekoittanut pahoin jopa levottomiin oloihin tottuneen Kabulin sunnuntaiaskareet. Hyökkäys autioitti Kabulin normaalisti vilkkaat kadut.

- Ihmiset etsivät suojaa erityisesti Wazir Akbar Khanin kaupunginosassa, jonne kohdistui useita iskuja. Täällä Kabulissa on noin viisi miljoonaa asukasta ja normaalisti varsin vilkas liikenne, mutta nyt kadut ovat autioita. Tuolla liikkuu vain ambulansseja ja armeijan ajoneuvoja, Tuomaala kertoi sunnuntai-iltana.

- Nyt ilta on pimentynyt yöksi, mutta keskustasta kuuluu edelleen hajanaisia jysähdyksiä, Tuomaala sanoi.

Tuomaalan oma majapaikka on hotelli Serena hieman keskustan ulkopuolella lentokenttätien varressa. Siellä on hänen mukaansa ollut toistaiseksi rauhallista, mutta turvatoimet ovat toki äärimmäisen tiukat ja ilmapiiri varsin jännittynyt.

Tuomaalan mukaan aseelliset ryhmät kiihdyttävät iskujaan normaalistikin keväällä kun lumi sulaa ja liikkuminen helpottuu.

Hän arvioi, että tällä nimenomaisella iskujen sarjalla on varmasti yhteys Afganistanin vastuunsiirtovaiheeseen. Kansainväliset joukot ovat lähdössä ja paikallisten pitäisi ottaa komento.

- Taliban varmaan haluaa näyttää valtaansa. Nämä iskut näyttivät kyllä myös sen, että poliisi ja armeija eivät tähän vastuunsiirtoon ole vielä aivan valmiita. Hyökkääjäthän pääsivät esteettä tunkeutumaan kymmenkuntaan tarkoin vartioituun kohteeseen aivan Kabulin keskustassa ja saivat sinne vielä mukaan raskasta aseistusta, Tuomaala toteaa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä