Media |

Yle Uutisluokan verkkosivut avattu

Yle Uutisluokka -sivustolla nuoret päättävät, mistä aiheesta uutisia tehdään. Hankkeen tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen.

Tyttö äänittää ja poika videoi kahta esiintyvää tyttöä.
Kuva: Yle
Mikä koulussa mättää? 

Miksi kaikki koululaiset eivät pääse hammashoitoon?

Muun muassa tällaisia aiheita on esillä juuri avatulla Yle Uutisluokan verkkosivulla.

Sivuilla on koululaisten tekemiä uutisjuttuja sekä hankkeen opetusmateriaalia ja ilmoittautumislomake kouluille.

Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen.

Nuoret tekevät uutisia heitä kiinnostavista aiheista. Uutisia julkaistaan koulujen verkkosivuilla sekä Ylen kanavilla ja verkossa.

Uutisluokan nettisivu
Kuva: Yle

Ylen journalistit toimivat koulujen uutiskummeina ja auttavat oppilaita toimitustyössä. Myös Ylen mediabussi kiertää kouluilla.

– Koulut ovat olleet kiinnostuneita Yle Uutisluokasta ja mukaan on ilmoittautunut jo noin 30 koulua. Myös Ylen uutiskummit ovat jo vierailleet kouluilla ja opastaneet nuoria juttujen teossa, kertoo Yle Uutisluokan tuottaja Hanna Visala.

Yle Uutisluokka huipentuu huhtikuun lopussa järjestettävään valtakunnalliseen uutispäivään, jolloin koululaisten uutiset saavat runsaasti näkyvyyttä Ylen verkkosivuilla, televisiossa ja radiossa.

Koulujen kanssa tehtävästä mediakasvatustyöstä suunnitellaan pysyvää toimintamallia.

Seuraa Yle Uutisluokkaa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä tunnuksella #yleuutisluokka.

Tuoreimmat aiheesta: Media

Pääuutiset

Kotimaa

Osallistu A2 Koulukiusaamis-illan käsikirjoituksen tekoon!

Ajankohtaisen kakkosen seuraavan keskusteluillan aiheena on koulukiusaaminen. Aihetta pohjustettiin avoimessa toimituskokous-chatissa ja nyt toimitus joukkoistaa myös käsikirjoituksen tekoa. Kaksituntisen suoran televisiokeskustelun tavoitteena on etsiä mahdollisimman konkreettisia keinoja kiusaamisen kuriin saamiseksi: Mitä itse kukin voi tehdä? Klikkaa keskustelut auki allaolevista palkeista ja vaikuta käsikirjoitukseen!

Ajankohtainen kakkonen

Jonnan koskettava tarina: Synnytin huoltsikan parkkipaikalle

Jonna Tuovinen oli matkalla Varkaudesta Savonlinnaan, kun lapsivesi tuli yllättäen ulos. Pakkasta oli 26 astetta. Santtu-poika syntyi matkalla huoltoaseman parkkipaikalle. Äidit ja kätilöt pelkäävät, että tien päälle syntyneiden vauvojen määrä kasvaa, kun synnytysosastoja vähennetään. Peruspalveluministeri Susanna Huovisen allekirjoittamassa asetuksessa edellytetään, että synnytysyksikössä pitää olla tuhat synnytystä vuodessa ja 24 tunnin valmius hätäleikkaukseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä