Vaaliuutiset |

YLEn kysely: Keskusta selvässä johdossa

Keskusta on vahvistanut asemaansa suosituimpana puolueena eduskuntavaalien aattona. SDP:n kannatus on jatkanut alamäkeään ja myös kokoomuksen suosio on vähän notkahtanut.

Taloustutkimuksen Yle Uutisille tällä viikolla tekemän puolueiden kannatusarvion mukaan keskustaa äänestäisi nyt 24,7 prosenttia. SDP:tä tukee 21,3 ja kokoomusta 20,4 prosenttia. Viimeiset haastattelut kannatusmittausta varten tehtiin torstaina.

Keskustan kannatus on ollut viime kuukausina loivassa nousussa. Viime marraskuusta nousua on 1,4 prosenttiyksikköä. SDP:n suosio on pudonnut joulukuun luvuista lähes neljä prosenttiyksikköä ja kokoomus on palannut helmikuun kannatusnousun jälkeen tavanomaisiin lukuihin. Helmikuun luvuista kokoomuksen kannatus on laskenut 1,5 prosenttiyksikköä.

Vihreät nousivat uusimmassa kannatusarviossa niukasti ohi vasemmistoliiton. Vihreitä tukee nyt 9,7 ja vasemmistoliittoa 9,3 prosenttia. Helmikuun luvuista vihreiden kannatus on noussut 1,5 prosenttiyksikköä. Myös vasemmistoliiton kannatus on lisääntynyt.

Kristillisdemokraatit saavat nyt 5,1:n ja RKP tasan viiden prosentin kannatuksen. Perussuomalaisia äänestäisi 2,5 prosenttia. Eduskunnan ulkopuolella olevia muita puolueita tukee tasan kaksi prosenttia.

Viime eduskuntavaaleissa keskusta oli suurin puolue 24,7 prosentin kannatuksella. SDP sai 24,5 prosenttia ja kokoomus 18,6 prosenttia. Näihin lukuihin nähden SDP:n kannatus on pudonnut jyrkästi, keskusta pysynyt samalla tasolla ja kokoomus noussut.

Tutkimuksessa on haastateltu 1 995 henkilöä. Haastattelujen kohderyhmä olivat Suomessa asuvat äänioikeutetut Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta. Puoluekantansa ilmoitti 1 532 henkilöä eli 77 prosenttia. Haastattelut tehtiin 13.-15.3.2007 välisenä aikana. Kannatusarvion tilastollinen virhemarginaali on 95:n prosentin luotettavuustasolla suurimpien puolueiden osalta noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen. YLE Uutiset Heinäluoma ja Katainen luottavaisina vaaleihin

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä