Kotimaa |

Ylläksellä lumivyöry - kuljetti laskettelijaa mukanaan

Nuori naislaskettelija joutui lumivyöryn viemäksi Kolarin Äkäslompolossa. Pelastuslaitoksen mukaan vyöry tapahtui Kellostapulissa perjantaina iltapäivällä ennen kello kolmea.

Lumivyörypaikka.
Kuva: Ylläs Ski Patrol

Lapin pelastuslaitoksen mukaan Kellostapulin lumivyöry oli 50 metriä leveä, 150 metriä pitkä ja 50-100 senttiä syvä. Se vei mukanaan vähän matkaa nuorta rinnealueen ulkopuolella ollutta naislaskettelijaa.

Nainen loukkasi vyöryssä jalkaansa ja joutui sairaalaan tarkistettavaksi.

Apuun ensimmäisenä ehtineen Ylläs Ski Patrolin mukaan nainen kuvaili vyöryn johtuneen hänestä itsestään. Hän oli kuitenkin päässyt itse pois turmapaikalta.

Pelastuslaitoksen yksiköt lopettivat etsinnät maastossa perjantaina iltapäivällä kello 16.30:n jälkeen.

Kellostapuli on suosittu vapaalaskukohde. Se on erillinen huippu Ylläksen laskettelukeskuksen vieressä, mutta ei kuitenkaan rinnealueella.

Lumivyöryt Kellostapulissa ovat suomalaisittain meiko yleisiä ja helpoimmin vyöryviä kohtia on merkitty varoituskyltein ja verkoin. Tällä kertaa vyöry sattui harvemmin lasketussa paikassa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kulttuuri

Pariisin tiukat turvatoimet pistävät katutaiteilijoiden ja ilmastoaktivistien luovuuden koetukselle

Parin viikon takaiset terrori-iskut saivat Ranskan julistamaan poikkeustilan ja kiristämään turvatoimet äärimmilleen. Ilmastokokoukseen valmistautuneet taiteilijat ja aktivistit ovat joutuneet sekä perumaan tapahtumiaan että muuttamaan suunnitelmiaan. Esimerkiksi helsinkiläiskaksikko Angry Bunnies ei voi naamiointikiellon vuoksi piiloutua valtaviin jäniksenpäihin, ei etenkään Tasavallan aukiolla.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä