Luonto |

Ympäristöministeri uskoo Konneveden kansallispuistoon

Etelä-Konneveden kansallispuistohanke on päässyt neljän viimeisen vaihtoehdon joukkoon ympäristöministeriön tarkastelussa. Ympäristöministeri Ville Niinistö pitää hanketta "erittäin toteuttamiskelpoisena".

Ville Niinistö
Ville Niinistö Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajalla sijaitseva Etelä-Konneveden alue on päässyt ympäristöministeriössä tarkastelun seuraavaan vaiheeseen. Hetki sitten pitämässään tiedotustilaisuudessa ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) suitsutti alueen puolesta.

- Erittäin toteuttamiskelpoinen hanke, jossa on hyvin vähän avoimia kysymyksiä. Se on luontoarvoiltaan arvokas alue, jossa retkeilymahdollisuudet ovat nyt jo hyvät. Hanke on mahdollista toteuttaa varsin nopealla aikataululla, Niinistö totesi.

Niinistön mukaan Keski-Suomen alueella on tarve Järvi-Suomen luontotyyppejä edustavalle kansallispuistolle.

- Järvi-Suomen luontotyypit ja vedelliset arvot ovat kansallispuistoverkostossa aliedustettuina.

Rautalammin ja Konneveden rajalle suunniteltu puisto on laajuudeltaan 1500 hehtaaria. Muut ympäristöministeriön tarkastelun toiseen vaiheeseen päässeet alueet ovat Käsivarren Suurtunturit, Olvassuo ja Salon Teijo.

 

 

Tuoreimmat aiheesta: Luonto

Pääuutiset

Kotimaa

Delfiineille toivotaan onnellista loppua: "Toivottavasti ei mennä minimibudjetilla vaan etsitään paras vaihtoehto"

Särkänniemen tiistaina julkaiseman tiedotteen henki on hyvin samanlainen kuin delfinaarion tulevaisuudesta tehdyn kuntalaisaloitteen. Aloitteen laatinut Jere Nieminen toivoo avointa selvitystä ja vaihtoehtojen pohdintaa ennen kuin delfiinien kohtalosta päätetään. Eläinsuojelujärjestö Animalia puolestaan vaatii, että yt-neuvottelut johtavat delfinaarion sulkemiseen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä