22.05.2012 - 08:43Marja Niemi

Lähes 8000 osallistui Unelmien Yle -keskusteluun

Ensimmäistä kertaa toteutettu Unelmien Yle -kansalaiskeskustelu sai hyvän vastaanoton. Lähes 8000 suomalaista kertoi internetissä toiveitaan ja ajatuksiaan siitä, miten Yle voisi palvella heitä paremmin.

Unelmia koottiin kolmen viikon ajan toukokuussa verkkosivustoilla sekä suomeksi että ruotsiksi. Osallistuminen oli suhteellisen tasaista niin asuinpaikan, iän- kuin sukupuolenkin mukaan. Keskusteluun oli mahdollista osallistua myös avustetusti yleisissä kirjastoissa.

Unelmien Yle -keskustelun sisällöistä kerrotaan kesäkuussa viikolla 24, kun aineiston analyysi valmistuu. Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja ja voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä touko-kesäkuun vaihteessa.

Suomalaisia kutsutaan keskustelemaan Ylen tehtävästä jatkossakin. ”Kiitos kaikille tähän ensimmäiseen keskusteluun osallistuneille! Yle kuuluu kaikille ja Ylen sisältöjä tehdään juuri suomalaisille. Siksi haluamme kuunnella kansalaisia myös uusin ja erilaisin tavoin”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Vuosittain vähintään 30 000 suomalaista on Ylen kyselyjen, haastattelujen ja mittausten piirissä. Myös spontaania palautetta – toiveita, kiitoksia tai moitteita – Yle saa vuosittain kymmeniltä tuhansilta suomalaisilta.

Yleisötutkimuksen tulokset ja ohjelmapalaute ja nyt myös Unelmien Yle -kansalaiskeskustelussa kootut ajatukset tuodaan osaksi Ylen strategiatyötä ja ohjelmistosuunnittelua.

Lisätietoja:
Petri Home, kehityspäällikkö, Ylen strategiayksikkö, puh. 040 544 3687 

1 kommentti

Kaiken YLEn ympärillä käydyn hypetyksen ohella on täysin unohtunut tämä ko. laitoksen rahoituksen järjestely. Kansa on aivan onnessaan, kun YLE-vero 'tasapäisti' kustannukset. Höh, miten niin tasapäisti tai tasapuolisti?
Itse olisin mieluummin nähnyt oikeudenmukaisen jyvityksen esim. seuraavasti: yli 60000€/vuosi tienaavat perhekunnat maksavat 250€ veroa/v (se on kuitenkin alle aiemman yli 280€) ja sitten siitä porrastettuna alsapäin siten, että suomalainen keskiansioinen yksineläjä (n. 36000€/v) maksaa tuon nykyisen ylärajan l. 140€/v. Siitä sitten samalla kulmakertoimella alaspäin siihen saakka, että koko YLEn tarvitsema budjetoitu potti on saatu kasaan.
Nykyisellä rahoitusmallilla suurimman osan koko potista maksavat reippaasti alle suomalaiset keskituloiset ja nollaveroon pääsee vasta, kun vuositulot ovat alle 6700€.
Tämä siitä niiden nykypäättäjien tasapuolisuudesta seuraa, mutta itsehän olemme nuo sumuttajat valinneet päättämään puolestamme.