TV Finland

TV Finland -palvelu jatkuu Ruotsissa 

Yleisradio on toimittanut TV Finland-kanavan signaalin satelliittijakelun 1.7.2013 päättymisestä lähtien Ruotsiin ja siellä jaettavaksi eteenpäin. Ruotsin eri palveluntarjoajilla ja operaattoreilla on mahdollisuus ottaa TV Finland tarjontaansa. Lisäksi Nackan, Västeråsin ja Uppsalan lähettimien kautta lähetettävä signaali on vapaasti katsottavissa näkyvyysalueella. 

Kanavan toiminnassa tapahtui muutos tammikuussa. Yle otti käyttöön TV Finlandissa uuden, vain taltio-ohjelmien lähettämistä tukevan lähetysjärjestelmän 13.1. Muutoksen vaikutuksena suorana lähetettävät ohjelmat ovat poistuneet kanavan ohjelmistosta. 

 TV Finlandin ohjelmistossa säilyvät edelleen tuttuun tapaan kotimaiset elokuvat, draamasarjat, asia-, keskustelu- lasten- ja viihdeohjelmat. 

 Järjestelmän käyttöönoton jälkeen todettiin, että on mahdollista tehdä tietyin erityistoimin poikkeus ja lisätä pieni määrä suoria lähetyksiä kanavalle. Kanavalle lisätään ruotsinsuomalaisille tärkeät Ylen pääuutislähetykset. TV Finlandin kanavalla nähdään tämän päätöksen mukaisesti maanantaista 10.2. lähtien kaksi Ylen päivittäistä pääuutislähetystä: Yle Nyheter TV-nytt (19.30) ja Yle Uutiset. (20.30). Lisäksi pääuutislähetyksen jälkeinen Urheiluruutu palaa TV Finlandin ohjelmistoon Olympialaisten jälkeen maanantaina 24.2. Muilta osin kanavan ohjelmisto pysyy entisellään ja painottuu taltioituun materiaaliin.

Ylen linjauksen mukaisesti verkkopalvelu Yle Areena on ulkomailla katsottavan kotimaisen ohjelmiston pääpalvelu. Yle Areenan kautta Ylen sisällöt ja palvelut ovat tarjolla kaikille ulkosuomalaisille ympäri maailman. Televisio-ohjelmien lisäksi Areena -palvelun kautta voi kuunnella suorana myös kaikkia Ylen radiokanavia.

_________________
Pääuutiset näkyvät TV Finlandissa

TV Finlandin kanavalla nähdään maanantaista 10.2.2014 lähtien kaksi Ylen päivittäistä pääuutislähetystä Yle Nyheter TV-nytt (19.30) ja Yle Uutiset. (20.30).
Kanavan ohjelmisto painottuu taltioituun materiaaliin kuten elokuviin, draamasarjoihin, asia-, keskustelu, lasten- ja viihdeohjelmiin.
Yle Areenan uutis- ja ajankohtaistarjonta mahdollistaa Suomen tapahtumien seuraamisen ulkomailla eri puolilla maailmaa.
www.yle.fi/areena

 

Asiaa koskevat tiedustelut ja palautteet:

Yle Asiakaspalvelu:

ohjelmapalaute@yle.fi

Puh. 020 690414

(+358 20 690414)

________________

 

TV Finlandin ohjelmistorakenne muuttuu

TV Finland ottaa käyttöönsä uuden, taltio-ohjelmien lähettämistä tukevan teknisen lähetysjärjestelmän. Tämän vuoksi suorana lähetettävät ohjelmat poistuvat kanavan ohjelmistosta.
Ohjelmistossa säilyvät edelleen tuttuun tapaan esimerkiksi kotimaiset elokuvat, draamasarjat, asia-, keskustelu- lasten- ja viihdeohjelmat, mutta arkiaamujen aamu-televisio-ohjelmia, uutislähetyksiä, urheilutapahtumia ja ajankohtaisia tiedotustilaisuuksia ei enää nähdä TV Finlandissa. 
Muutos tulee voimaan maanantaina 13.1.2014 alkaen.

Palvelutarjonta painottuu verkkoon

Ylen linjauksen mukaisesti internet-palvelu Yle Areena on ulkomailla katsottavan kotimaisen ohjelmiston pääpalvelu.  Areenan uutis- ja ajankohtaistarjonnan avulla TV Finlandin katsojat pysyvät jatkossa ajan tasalla kotimaan uutisista ja tapahtumista. Lisäksi Areenasta löytyy myös kattava valikoima muuta ohjelmistoa.
Yle Areenan kautta Ylen sisällöt ja palvelut ovat tarjolla kaikille ulkosuomalaisille ympäri maailman. Televisio-ohjelmien lisäksi Areena -palvelun kautta voi kuunnella suorana myös kaikkia Ylen radiokanavia.
www.yle.fi/areena
Klikkaa alavalikoista kohta Oletko ulkomailla, niin pääset suoraan ulkomaan tarjontaan
http://areena.yle.fi/tv/kaikki?ulkomaat=1

Asiaa koskevat tiedustelut ja palautteet:

Yle Asiakaspalvelu:

ohjelmapalaute@yle.fi

Puh. 020 690414

(+358 20 690414)

 

Kysymyksiä ohjelmistorakenteen muutoksesta

Miksi ohjelmistorakenne muuttuu?
TV Finlandin ulosajoon otetaan käyttöön uusi lähetysjärjestelmä maanantaista 13.1.2014 lähtien. Järjestelmä perustuu ns. automaattiseen kelloajoon eikä se tue suoria lähetyksiä. Ratkaisulla vapautetaan henkilöresursseja muuhun uuteen Ylen toimintaan, mm. HD-lähetyksiin ja verkon suoratoistojen lähettämiseen.
Yle painottaa ulkomaille suuntautuvaa palveluaan internetin kautta katsottavaksi. Näin palvelut ovat saatavilla eri puolilla maailmaa ja katsojien haluamana aikana.

Miksi TV Finlandilla ei tule uutisia tai ajankohtaisohjelmia?
Järjestelmä poimii Ylen tietojärjestelmissä olevat valmiit taltiot. Koska päivittäisten suorien lähetysten lähetysajat ja/tai pituudet voivat vaihdella, automaatio ei niitä pysty käsittelemään. Uutis-ja ajankohtaisohjelmia on mahdollisuus seurata Yle
Areenasta http://areena.yle.fi/tv/kaikki?ulkomaat=1.

Järjestelmän käyttöönoton jälkeen todettiin, että on mahdollista tehdä tietyin erityistoimin poikkeus ja lisätä pieni määrä suoria lähetyksiä kanavalle. Kanavalle lisätään ruotsinsuomalaisille tärkeät Ylen pääuutislähetykset. TV Finlandin kanavalla nähdään tämän päätöksen mukaisesti maanantaista 10.2. lähtien kaksi Ylen päivittäistä pääuutislähetystä: Yle Nyheter TV-nytt (19.30) ja Yle Uutiset. (20.30). Lisäksi pääuutislähetyksen jälkeinen Urheiluruutu palaa TV Finlandin ohjelmistoon Olympialaisten jälkeen maanantaina 24.2.2014

Miksi kanavalla ei lähetetä urheilutapahtumia?
Järjestelmä poimii Ylen tietojärjestelmissä olevat valmiit taltiot. Koska päivittäisten suorien lähetysten lähetysajat ja/tai pituudet voivat vaihdella, automaatio ei niitä pysty käsittelemään. Urheilulähetyksiä ei enää seurata TV Finlandin kautta, mutta ne alkoivat olla kiristyvien esitysoikeuksien vuoksi muutenkin katoamassa. Esim. olympialaisiin ei oikeuksia enää ollut, kun EBU:n lähetysoikeudet lakkasivat Lontoon olympialaisiin.

Mistä TV Finlandin tarjonta jatkossa koostuu?
Kanavan sisältö kootaan entiseen tapaan Ylen tv-kanavien ohjelmasisällöistä. . Ohjelmistossa säilyvät edelleen tuttuun tapaan esimerkiksi kotimaiset elokuvat, draamasarjat, asia-, keskustelu- lasten- ja viihdeohjelmat. Suositut alueelliset uutiset
nähdään kanavalla  tuttuun tapaan ti - pe aamusella.

Kuinka kauan TV Finland -kanava vielä toimii?
Kanavan toiminta jatkuu toistaiseksi
   
Tuleeko TV Finland jatkossa näkymään koko Ruotsin alueella?
Yleisradio vastaa kanavan sisällön toimittamisesta. Lähetysten edelleen jakelusta Ruotsissa vastaavat paikalliset operaattorit.

Kanavan aukioloaika
Kanavan lähetykset alkavat päivittäin aamukahdeksalta ja jatkuvat ohjelmiston mukaan puolilleöin. Aukioloaikaa voidaan toki myös pidentää molemmista
päistä, mikäli ohjelmistoa riittää.


TV Finlandin satelliittijakelu päättyi kesällä

Yle Areena palvelee jatkossa yhä paremmin ulkomailla asuvia suomalaisia

Yle Areena on jatkossa ulkomailla katsottavan kotimaisen ohjelmiston pääpalvelu. Ylen tavoite on tarjota Areenassa vastaisuudessa kaikki kotimainen ohjelmasisältö. Televisio-ohjelmien lisäksi palvelun kautta voi kuunnella myös kaikkia Ylen radiokanavia. Yle Areenan kautta Ylen sisällöt ja palvelut ovat tarjolla kaikille ulkosuomalaisille ympäri maailman.

Ylen tarjontaa välittävän TV Finland -satelliittikanavan jakelu ulkomaille päättyi kesäkuun lopussa 2013. Kanavan jakelu päättyi koska satelliittikanavan jakelusopimusta ei enää jatketa. Yleisradion hallintoneuvosto vahvisti päätöksen kokouksessaan 26.2.2013

Ruotsissa TV Finland -koostekanava jatkuu nykylaajuisena erityisjärjestelyin antenni- ja kaapelivastaanotossa.

Yle luopui satelliittijakelusta, koska satelliittikanavan käyttäjämäärä on vähentynyt. Samalla Areenan verkkojakelussa olevien ohjelmien määrä on lisääntynyt ja verkkojakelun tekniikka on kehittynyt. Jo nyt Yle Areena tavoittaa viikoittain kymmeniä tuhansia suomalaisia ulkomailla, ja käyttäjämäärä kasvaa koko ajan.

TV Finlandin vastaanotto on edellyttänyt asiakassopimusta. Kanavalla on ulkomailla noin 1600 tilaajaa ja asiakasmäärä on laskenut viime vuosina. Kanava on välittänyt koosteen Ylen televisiosisällöistä sekä radiokanavat YleSat 1 ja YleSat 2.

Asiakaspalautteet: ohjelmapalaute@yle.fi

Lisätietoja:
Ismo Silvo, julkaisujohtaja, puh. 040 505 1924

Teksti-TV

Ylen Teksti-TV palvelee 24 tuntia vuorokaudessa

TV Finland: PL 97, FI 00024 Yleisradio. Puh. +358 9 14801. S-posti: tv.finland(a)yle.fi