Kanavat ja palvelut

4+6 kanavaa

Ylellä on laaja tarjonta sekä tv:ssä että radiossa. Neljä televisiokanavaa ja kuusi radiokanavaa palvelevat kaikkia suomalaisia.

Yle tahtoo olla läsnä kaikissa suomalaisille merkittävissä hetkissä, niin juhlassa kuin arjessakin.

Yle tuottaa 70 prosenttia kotimaisista tv-ohjelmista, yli 90 prosenttia toimitetuista radio-ohjelmista ja merkittävää sisältöä nettiin. Ohjelmat on jaettu kahdeksaan eri sisältökokonaisuuteen: uutisiin, ajankohtaistoimintaan, asiaan, urheiluun, draamaan, kulttuuriin ja viihteeseen, lapsiin ja nuoriin sekä Svenska Yleen.

Uutiset
Yle Uutiset ovat Suomen katsotuimmat, kuunnelluimmat ja ennen kaikkea luotetuimmat uutiset. Ne tarjoavat riippumatonta tietoa tärkeistä ja kiinnostavista asioista kaikissa sähköisissä välineissä ympäri vuorokauden.

Ajankohtaistoiminta
Ajankohtaistoiminnan avulla kerrotaan, mitä yhteiskunnassa todella tapahtuu ja selvitetään journalistisin keinoin miksi. Ajankohtaisohjelmat tutkivat, nostavat esiin epäkohtia ja etsivät ratkaisuja.

Urheilu
Yle Urheilu käsittelee sinivalkoista ja kansainvälistä urheilua monipuolisesti, ennakkoluulottomasti ja yli lajirajojen. Journalistinen ote on vahva ja yhteiskunnallisen keskustelun ylläpitäminen tärkeää. Kaikki merkittävät urheilutapahtumat ja arvokisat välitetään suorana.

Kulttuuri ja viihde
Yle on kulttuuriohjelmien merkittävin - joillakin osa-alueilla ainoa - tekijä. Viihtyminen otetaan vakavasti. Tunnetut ja uudet tekijät, sekä kokeneet ja uudet kokijat, saatetaan yhteen luomalla yhteisiä elämyksiä televisiossa, radiossa, netissä ja tapahtumissa.

Asia
Asiaohjelmat kokoavat pirstaileista tietoa tarinoiksi, jotta mahdollisimman moni suomalainen voisi vaikuttaa yhteisiin asioihimme. Ne kehittävät ajattelua, ymmärrystä ja keskustelua nostattamalla esiin puheenaiheita.

Draama
Yle Draama tuottaa ja näyttää ne suomalaiset tarinat, jotka pitää kertoa tänään. Yle tekee tasokkaita tv-elokuvia, sarjoja ja radiodraamaa itse ja näyttää eri puolilla maailmaa tuotettuja laatuohjelmia.

Lapset ja nuoret
Yle on lasten ja nuorten kulttuurin keskinen ylläpitäjä ja edistäjä. Turvallinen tarjonta kasvattaa ja viihdyttää aina vauvasta teini-ikään saakka. Lasten palveluissa lapset ovat tärkeimpiä.

Svenska Yle
Det svenska utbudet riktar sig i första hand till finlandssvenskar, men når också många andra i vårt land som förstår svenska. Svenska Yle producerar innehåll för två radiokanaler, Yle Radio Vega och ungdomskanalen Yle X3M, och tv-program som sänds på Yle Fem.

Ylen tv-kanavat:

Yle TV1 - Suomen tärkein uutis- ja ajankohtaiskanava, journalismissaan rohkea, luotettava ja nopeasti reagoiva.

Yle TV2 - Viihtymistä, elämyksiä ja yllätyksiä. Urheilulähetykset ja lastenohjelmat ovat kiinteä osa ohjelmistoa.

Yle Teema -Intohimoinen, palkitseva ja ennakkoluuloton kulttuurikanava. Saa nauttia!

Yle Fem - Pohjoismainen, avoin ja peloton kanava toisella kotimaisella.

Yle HD - Ylen kanavat ovat tarjolla myös teräväpiirtona. Lisätietoja: yle.fi/hd.

Ylen radiokanavat:

Yle Radio 1 - Avarakatseinen paneutuja. Punnittua puhetta ja musiikkia innostavasti, asiantuntevasti ja perehtyen.

Yle Radio Suomi - Kaikkialla Suomessa, ajan ja ihmisten tasalla. Luotettava ystävä, seurana arjessa ja juhlassa.

YleX - Uutta musiikkia ja parhaat tyypit. Tarjoaa parasta nuorille, läsnä klubeilla ja festareilla.

Yle Radio Vega - Osallistava, utelias, innostava. Osa arkea ruotsin kielellä.

Yle X3M - Viihdyttävä, taitava ja rohkea. Lähellä nuoria.

Yle Puhe - Persoonia, joilla on sanottavaa. Kiinni ajassa ja ilmiöissä. Suomen ainoa puheradio.

Muita Ylen kanavia ja palveluja:

yle.fi - Internetin edelläkävijä Suomessa. Yhdistää suomalaiset verkossa. Lapset ja Oppiminen tarjoavat aktivoivia ja osallistavia palveluja erilaisille käyttäjille.

svenska.yle.fi - Suomen johtava ruotsinkielinen verkkopalvelu, ajankohtainen ja monipuolinen. BUU ja Vetamix tuovat innostavia ja vuorovaikutteisia palveluja lapsille ja muille oppijoille.

Yle Areena ja Yle Elävä arkisto - -Aina koukuttavaa sisältöä. Käytettävissä kaikilla yleisimmillä laitteilla. Yle Areenasta löytyy suoria lähetyksiä ja ennakkolähetyksiä, uniikkeja ohjelmia sekä aiemmin broadcastina esitettyjä sisältöjä. Yle Elävä arkisto –Yle Arkivet tarjoaa eilisen näkökulmia huomiseen.

Yle Teksti-tv - Uutisia, urheilua, palvelusivustoja ja ohjelmatiedot.

Yle Sápmi - Yle pienoiskoossa, kolmella saamen kielellä.

Alueelliset palvelut:

Aluetoimitukset - 20 suomenkielistä ja 5 ruotsinkielistä aluetoimitusta Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan taajuuksilla sekä Yle Areenassa.

Alueelliset tv-uutiset - Uutisia kahdeksalta alueelta Yle TV1 ja Yle TV2 -kanavilla. Oððasat – saamenkieliset uutiset alueellisena Yle Fem, Yle TV1 ja Yle TV2 -kanavilla sekä valtakunnallisena lähetyksenä
Yle Fem ja Yle TV1 -kanavilla.

Erityispalvelut:

Viittomakieliset uutiset - Lähetykset arkisin klo 16.55 ja viikkokatsaus sunnuntaisin klo 11.05 Yle TV1:ssä. Myös eduskunnan kyselytunnit lähetetään viitottuina.

Ohjelmatekstitys - Ylen kotimaisia ohjelmia (suomi/ruotsi) tekstitetään kuulovammaisia varten. Ks. teksti-tv:n s. 331 ja 786 tai yle.fi/ohjelmaopas/tekstitys

Äänitekstitys - Muuntaa ruudun suomen- ja ruotsinkieliset käännöstekstit synteettiseksi puheeksi. Tv-vastaanottimen äänen kielivalinta hollanti.

Selkouutiset - Uutisia helpolla suomen kielellä radiossa ja verkossa. yle.fi/selkouutiset

Yle Klassinen - Klassista musiikkia tauotta digi-tv:ssä ja Yle Areenassa.

Yle Mondo -Yle Mondo tarjoaa ympärivuorokautisesti vieraskielisiä lähetyksiä koko Suomessa digi-tv:n radiopalveluna. Lisäksi kanava on kuultavissa Helsingissä ULA-taajudella 97,5 MHz (kaapeliverkossa 107,3 MHz). Lähetyskielinä ovat englanti, venäjä, saksa, ranska, espanja, italia, norja, tanska ja viro. Lisäksi uutisia selkosuomeksi. Kts. ohjelmatiedot Ohjelmaoppaasta.

Yle Mondo is a multilingual radio channel. Most of the programming comes from select international radio services. Yle produces a service in Russian and news in English as well as news in plain Finnish, a simplified form of Finnish for easier understanding. For program information see the program guide.