Henkilöstö: Yksilösuorituksia ja tiimityötä

 

Yle on yhtä kuin sen ihmiset. Moni heistä on suomalaisille tuttu: Arto Nyberg, Bettina Sågbom, Pikku kakkosen Eila-täti ja Politiikkaradion Sakari Sirkkanen. Yle on merisään lukijaääni, Linnan juhlien kommentaattori ja Uuden päivän Vilma.

Ylessä työskentelee hieman yli 3 000 ihmistä, joista kaikkien ääni ei kuulu suoraan kotisohville, mutta joiden työpanos tekee Ylen toiminnasta mahdollista. He kuvaavat, leikkaavat, etsivät tietoa ja tuottavat tapahtumia. Ammattinimikkeitä on valtava määrä äänitarkkailijasta soolotrumpetistiin, mutta ylivoimaisesti yleisin on toimittaja.

Kaikille yleläisille yhteistä on se, että he tulevat mielellään töihin. Ylessä tehdään pitkiä uria, yhtiöön sitoudutaan ja siellä viihdytään. Tämä selviää kaksi kertaa vuodessa tehtävästä työilmapiirimittauksesta, joka on yksi tapa kehittää Yleä työpaikkana. Kokonaistyytyväisyys on pysynyt samana jo pitkään.

Yle tähtää alansa halutuimmaksi työpaikaksi. Henkilöstö on alansa huippua, mutta kenenkään ei oleteta olevan valmis. Esimiehiä valmennetaan ja journalisteja koulutetaan. Uraa monipuolistetaan työkierrolla. Työn tavoitteita kirkastetaan henkilökohtaisissa kehityskeskusteluissa ja laajemmissa hankkeissa.

Viime vuonna aloitettiin journalismin etiikkaan ja käytäntöihin keskittynyt Ylen hyvä tapa, esiintymisen ammattilaisia sparraava Be A Star sekä verkkoviestintätaitojen monenlaiset koulutukset. Työkulttuurin kehittäminen on keskeinen tavoite myös Ylen toimi- ja työtilojen uudistushankkeessa, joka jatkuu lähivuosien ajan.

Palkoissa ja palkitsemisessa halutaan entistä enemmän painottaa suoritukseen perustuvaa yksilöllisyyttä. Hyvien yksilösuoritusten lisäksi yleläiset tekevät paljon innovatiivista tiimityötä. Vuoden 2012 alusta Ylessä on otettu käyttöön tiimikortit. Tiimit luovat itse omalle työlleen konkreettisia tavoitteita. Kun ne saavutetaan, onnistumisesta palkitaan joko vapaalla tai rahalla.

Lue lisää: Henkilöstökertomus 2011

(Kuva: Yle. Television historiasta kertova Rouva Ruutu -sarja kuvattiin sinistudiossa tietokoneohjatulla teleskooppikameralla.)

Avainlukuja

  • 3 092 vakinaista ja 400 määräaikaista kk-palkkaista työntekijää vuoden lopussa
  • 444 työtehtävää talon sisällä vaihtanutta henkilöä
  • työsuhteen keskimääräinen kesto 17,1 vuotta