Arkistomyynti

Yleisradio Oy (Yle) on vuonna 1926 perustettu viestintäyhtiö, jonka toiminnan aikana kertyneet kokoelmat ovat vertaansa vailla Suomessa ja kansainvälisestikin huomattavat: noin 750 000 radio-ohjelmaa vuodesta 1935 alkaen, lähes puoli miljoonaa tv-ohjelmaa ja elokuvaa vuodesta 1906 alkaen, lähes miljoona valokuvaa, noin 80 000 äänitehostetta, hyllymetreittäin Ylen itse tuottamia ja satoja tuhansia muiden tuottamia äänilevyjä, noin 70 000 niteen kirjasto, laaja nuotisto jne. Kokoelma karttuu kymmenillä tuhansilla nimikkeillä joka vuosi, sadoilla joka päivä.

Ylen arkistossa on tallessa suomalaisia kuohuttaneita, koskettaneita ja ilostuttaneita uutisia politiikasta, taloudesta, kulttuurista ja muilta elämänalueilta, urheilun huippuhetkiä, draaman ja viihteen klassikoita, lastenohjelmia, mestarillisia musiikkiesityksiä, tiedettä ja luonnon ilmiöitä. Kaikkea tätä sekä ääninä että kuvina.

Yle Arkistomyynti hoitaa Yleisradiossa keskitetysti Ylen sisältöjen luovutuksia yhtiön ulkopuoliseen käyttöön, kotimaahan ja ulkomaille. Asiakkaitamme ovat mm. tv- ja elokuvatuotantoyhtiöt, museot, kirjastot ja oppilaitokset, teatterit, levy-yhtiöt, tapahtumajärjestäjät, kirjan- ja lehtikustantamot ym. ammattilaiset, jotka hankkivat Ylen sisältöjä omiin tarkoituksiinsa. Asiakkaitamme ovat myös yksityishenkilöt, joilta saamme vuosittain useita satoja yksittäisiä kopiopyyntöjä. 

Toimintaamme ohjaavat Ylen tekemät tekijänoikeussopimukset. Myyntihintaan vaikuttaa olennaisesti se, miten tekijänoikeudellista materiaalia käytetään. Koska arkistomateriaalien sisältö ja niihin liittyvät tekijänoikeudet vaihtelevat hinnastomme on ohjeellinen, käyttöhinta sovitaan tapauskohtaisesti.

arkisto.myynti@yle.fi
Palvelunumero (+358)-09-1480 3100, arkisin klo 9-15