Hyppää sisältöön

Marinin juhlinta puhuttaa: paketissa on 3 artikkelia

Suomalaisten päättäjien koheltaminen tai tehtäviensä arvolle so­pi­mat­to­mak­si katsottu käyt­täy­ty­mi­nen on ylittänyt uu­tis­kyn­nyk­sen useasti viime vuo­si­kym­men­ten saatossa. Usein alkoholilla on ollut osuutta asiaan.

Oregonin MM-kisoissa ilmoitetut pikajuoksujen reaktioajat ovat epäuskottavia verrattuna arvokisojen kes­kiar­voi­hin. Vilppilähdöt ja niiden vuosikymmeniä vanha sääntö on puhuttanut myös Münchenin EM-kisoissa.

Pääministeristä vuodettiin video: paketissa on 2 artikkelia

Yle seuraa EM-kisoja: paketissa on 4 artikkelia

Venäjä hyökkää Ukrainassa: paketissa on 2 artikkelia

Venäjän aloittama hyökkäyssota katkaisi konepajan tilaukset ulkomaille. Yrittäjä päätti karistaa Venäjän tomut ja perusti poikansa kanssa uuden yrityksen Lap­peen­ran­taan.

Tutkijat analysoivat kuutta eri ydinsodan jälkeistä skenaariota, joissa ydintuhoista johtuva tuhka vapautuu maapallon ilmakehään.

Avaruuteen liittyvät tarinat ovat suosittuja aiheita po­pu­laa­ri­kult­tuu­ris­sa. Maan ulkopuolinen elämä ja vieraat planeetat kiehtovat sukupolvesta toiseen. Testaa, kuinka hyvin tunnet ava­ruusai­hei­set kult­tuu­ri­viit­tauk­set.

Suomen miesten ko­ri­pal­lo­maa­jouk­kue nousi tors­tai-il­ta­na Ukrainaa vastaan jat­koai­ka­voit­toon 97–94, 87–87 (47–44) Jyväskylässä. Pis­te-en­nä­tys­tä sivunnut Lauri Markkanen oli pitelemätön vas­tus­ta­jal­le.

Alkoholin kulutuksen lisäämiseksi Japanin verovirasto on polkaissut pystyyn kampanjan "Viva Sake" eli eläköön sake (japanilainen riisiviina). Asiasta kertoo Britannian yleisradio, BBC.

Matalissa lämpötiloissa pyykkääminen voi pienentää sähkölaskua. Jatkuva 20 asteessa peseminen ei asian­tun­ti­joi­den mukaan kuitenkaan kannata, jos vaatteista haluaa puhtaita. Katso videolta, miten eri kodinkoneiden ja -elekt­ro­nii­kan käyttö näkyy säh­kö­las­kus­sa­si.

Menestystä EM-kisoissa: paketissa on 3 artikkelia

Venäjä on siirtynyt täyden diktatuurin aikaan, sanoo Pietarissa asuva toimittaja Anna-Lena Laurén Uu­tis­podcas­tis­sa. Laurénin mukaan venäläiset pitävät lännen vii­su­mi­ra­joi­tuk­sia epäreiluna ran­gais­tuk­se­na.

Ruskiasuolla Kouvolan Elimäellä sijaitseva kivikautinen asuinpaikka on Suomen mittakaavassa harvinainen ja erittäin hyvin säilynyt.

Uncanny Valley -esityksen pääosassa on näytelijän sijaan robotti, joka on kopio saksalaisesta kirjailijasta Thomas Mellestä.

Espoon keskuksessa sijaitsevan be­to­ni­ko­los­sin ulkokuoren purkaminen aloitettiin tänään.

Pääministeri Kaja Kallas toivoo Ylen haas­tat­te­lus­sa so­li­daa­ri­suut­ta myös Suomen ja Viron välillä, jotta virolaisten kodit eivät jää ensi talvena kylmiksi.

Ankerias voi saada jopa neljä miljoonaa poikasta kerralla, mutta muuten sen elämästä tiedetään edelleen yllättävän vähän. Ota haltuun lähes sata kiinnostavaa ja hauskaa knoppia Suomen luonnosta ja uhanalaisista lajeista, jotka voimme vielä yhdessä pelastaa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan matkusti keskiviikkona Ukrainaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi sinne helmikuussa.

Kuuden pienen kunnan yhteisessä hankkeessa ikääntyneet kuntalaiset tekivät itse toi­men­pi­de-eh­do­tuk­sia päättäjille.

Vaikka esimerkiksi ker­ros­ta­loa­su­jan voi olla vaikea löytää säh­kö­las­kus­taan kohtia, joissa voisi säästää, pienilläkin teoilla voi arjessa olla merkitystä.

Ulkomaisen tuontipuun osuus suuryhtiöiden puun­ja­los­tuk­ses­sa on pieni, mutta muutos kul­je­tus­ket­jus­sa on Ukrainan sodan alettua suuri. Saimaan kanavaa ei ole sen jälkeen voinut käyttää.

Keskustelu syr­ji­mät­tö­myy­des­tä karkasi Vaasan valtuustossa maahanmuuton kri­ti­soi­mi­sek­si. Pe­rus­suo­ma­lais­ten valtuutettu suomi maa­han­muut­to­po­li­tiik­kaa, joka sallii maahantulon "huonommista kult­tuu­reis­ta".

Kaupan alan suurimmat ketjut S- ja K-ryhmä sekä Lidl kertovat, että ovien ja kansien käyttö on suositus kaikissa uu­dis­tet­ta­vis­sa myymälöissä. Monissa myymälöissä on kuitenkin avoimia kylmähyllyjä ja -altaita vielä vuosia.

Kun ympärillä on kaaosta, moni reagoi nostamalla rautaa ja syömällä ekologisesti, mutta se ei välttämättä ole fiksuinta, kirjoittaa Saarikivi.

Kultajuhlintaa: paketissa on 2 artikkelia

Oulun seudulla kes­ki­viik­koi­nen rajuilma jäi vaisummaksi kuin alun perin arveltiin.

Syyttäjä on tehnyt syyt­tä­mät­tä­jät­tä­mis­pää­tök­sen tapauksessa, jossa vakuutusyhtiö epäili Tuomea vuosia jatkuneesta vakavan sairauden tees­ken­te­lys­tä.

Monista kirjastoista voi lainata vaikkapa padel-mailan tai ukulelen. Ta­va­ra­lai­nauk­set ovat kuitenkin häviävän pieni osa suhteessa perinteiseen lai­naus­ma­te­ri­aa­liin.

Koronavirusepidemian tilanne: paketissa on 3 juttua

Kortisolin määrä elimistössä voi ennustaa sitä, ketkä sairastuvat pit­kit­ty­nee­seen koronatautiin eli niin sanottuun long covidiin, esittää tuore yh­dys­val­ta­lai­nen tutkimus.

Koronavirus Suomessa

Päivitetty

Hoidon tyyppiPotilaita7 päivän muutos14 päivän muutos
Osastohoidossa701+0,4 %+1,3 %
Tehohoidossa15+87,5 %+7,1 %
Rokotettujen osuus väestöstä
10,9 %
54,0 %
77,3 %
80,3 %

Lähde: THL

Viikonlopun lämpimin päivä on lauantai, jolloin hellelukemat menevät rikki laajalti. Sunnuntaina luvassa on sateita.

Lajien uha­na­lai­suusar­vioin­nin eli Punaisen kirjan mukaan noin 12 prosenttia Suomen luonnon lajeista on uhanalaisia. Moni tuttu eläinlaji on päätynyt Punaisen kirjan punaiselle listalle eli on vaarassa kadota.

Suomen Nato-jäsenyys

Maailmalla todetaan edelleen jopa miljoona ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa päivässä. Tilanne on joissakin maissa hyvin erilainen kuin Euroopassa.

Se oli siinä!

Olet jälleen ajan tasalla.