Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Nuoret Leijonat osoitti luonnettaan, päävalmentaja sätti itseään – "En saanut joukkuetta valmiiksi"

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas harmitteli joukkueensa heikkoa alkua alkusarjan päätöspelissä.

jussi ahokas
Kuva: AFP / Lehtikuva
Sami Laine,
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaikki nuorten MM-kisoista Kisaoppaassa

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas antoi Yhdysvaltoja vastaan pelatun MM-ottelun jälkeen tunnustusta joukkueelleen. Suomi nousi alkusarjan päätösottelussaan kolmen maalin takaa tasoihin, mutta taipui lopulta kisäisännille maalein 4-5.

- Ensinnäkin täytyy nostaa hattua pelaajille. Joukkue näytti toisessa ja kolmannessa erässä sitkeyttä ja tulimme takaa. Harmittaa, ettemme saaneet tulosta, Ahokas totesi.

Suomi jäi avauserässä pahasti Yhdysvaltojen jalkoihin ja 0-2-tappiolle. Nuorten Leijonien päävalmentaja oli ottelun kriittinen myös itselleen.

- Ensimmäinen erä oli meiltä heikko. Siitä voi valmentajakin ottaa piikkiinsä, kun en ole saanut joukkuetta valmiiksi.

- Pelaajistomme näytti sen jälkeen hienoa johtajuutta ja tulimme lähelle. Jäähyjä täytyy karsia näissä peleissä. Hyvä, että tietyt pelaajat saivat onnistumisia, Ahokas sanoi viitaten turnauksen avausmaalinsa tehneisiin Kristian Vesalaiseen ja Eeli Tolvaseen.

Suomi jäi A-lohkossa Kanadan ja Yhdysvaltojen taakse kolmanneksi ja kohtaa tiistain puolivälierässään joko Ruotsin, Tshekin tai Venäjän.

- Nythän alkavat ne pelit, joiden takia olemme tänne tulleet. Ei ole välilä, kuka tulee vastaan. Jos haluaa mennä päätyyn saakka, kaikki täytyy voittaa.

Lue myös:

Yhdysvallat askeleen Suomea edellä – Nuorten Leijonien ykkösvitja heräsi ja sytytti kiriin

Näin Eeli Tolvanen tykitti upean maalin ja karisti tuuletuksessa apinan selästään

Suosittelemme sinulle