Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kommentti: Nuoret Leijonat heräsi vihdoin – tällä pelillä voi taistella MM-kullasta

Jos Suomi pelaa pudotuspeleissä yhtä hyvin kuin USA-pelin lopussa, se taistelee kaikenvärisistä mitaleista MM-kisoissa, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

Suomi Nuoret Leijonat juhlii Aapeli Räsänen
Suomi sai vihdoin toimivan ykkösketjun Aapeli Räsäsen avulla. Kuva: AOP
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

BUFFALO. Suomi pelasi sunnuntaina USA:ta vastaan 30 minuuttia karmeaa jääkiekkoa, mutta jälkimmäisen puolituntisen aikana Nuoret Leijonat näytti ensimmäistä kertaa hampaitaan.

Uudistetun ykkösketjun onnistumisista syntyi ketjureaktio. Yhtäkkiä Suomi olikin vaarallinen hyökkäyspäässä. Kärkipelaajat Eeli Tolvanen ja Kristian Vesalainen saivat vihdoin maalitilit auki, ja joukkue heräsi horroksesta.

Suomi sai tempoa onnistuneiden syöttöketjujen kautta ja pääsi suoriin hyökkäyksiin. Muutkin kuin nelosketju saivat vihdoin päävalmentaja Jussi Ahokkaan kaipaamaa painetta hyökkäyspäätyyn.

Aapeli Räsäsen siirto ykkösketjuun tuttujen laitureiden väliin toi Suomelle kaivatun syömähampaan. Sentteri viihtyy hyvin maalin edessä luomassa maskia ja tilaa laiturikaksikolleen.

Kiekossa viihtyvä Janne Kuokkanenkin pääsi paremmin oikeuksiinsa kakkosketjussa, vaikkei vieläkään joukkueen onnistujiin kuulunut. Rasmus Kuparin nostaminen Joni Ikosen tilalle herätti kolmannen sylinterin, ja nelosketju oli edelleen Suomen parhaimmistoa.

Jälkimmäisen puolituntisen aikana Suomi pelasi turnauksen ylivoimaisesti parasta peliään ja laittoi USA:n ahtaalle, vaikka maalilla hävisikin. Vihdoin Suomi näytti siltä joukkueelta, joka sen huippuyksilöistä pitäisi muodostua. Toki peli oli kaukana täydellisestä ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen ei tarjoa tiukoissa paikoissa tukevaa selkänojaa, mutta kehityskäyrä on oikeaan suuntaan.

Jos Suomi pelaa pudotuspeleissä samalla tavoin kuin USA-pelin lopussa, se voi voittaa MM-turnauksessa kenet tahansa. Ja sitä kautta pelata kaikenvärisistä mitaleista – myös kullasta.

Kaikki nuorten MM-kisoista Kisaoppaassa

Lue lisää:

Nuoret Leijonat saa vastaansa Tshekin – kiekkoherkkua TV2:ssa tiistaina kello 18.55

Eeli Tolvanen oli odottanut maalia avauspelistä asti: "Ollut pettäjä-fiilis, kun ei ole pystynyt tekemään"

USA:n tähtihyökkääjä kiroili suomeksi maalin edessä – "Enemmän kyllä nauratti kuin suututti"

Nuoret Leijonat sai pelinsä raiteilleen tappiosta huolimatta – "Pystymme voittamaan kenet vain"

Nuoret Leijonat osoitti luonnettaan, päävalmentaja sätti itseään – "En saanut joukkuetta valmiiksi"

Yhdysvallat askeleen Suomea edellä – Nuorten Leijonien ykkösvitja heräsi ja sytytti kiriin

Suosittelemme sinulle