Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Sveitsin kiekkovalmentaja heitti pyyhkeen kehään - "Mitä odotatte minun sanovan? Olemme ihan kaikessa Kanadaa huonompia!"

Sveitsin päävalmentaja antoi jääkiekon nuorten MM-kisoissa poikkeuksellisen haastattelun ennen tulevia MM-puolivälieriä.

Sveitsi joutuu Kanadan kyytiin MM-puolivälierissä
Sveitsi joutuu Kanadan kyytiin MM-puolivälierissä Kuva: Andrea Cardin / HHOF-IIHF
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Sveitsi kohtaa tiistai-iltana klo 23 alkavassa MM-puolivälierissä turnaussuosikkeihin lukeutuvan Kanadan.

Sveitsi sijoittui B-alkulohkossa neljänneksi maalierolla 10-20 voitettuaan vain Valko-Venäjän. Kanada voitti sen sijaan A-lohkon vakuuttavalla maalierolla 21-6.

Alppimaan vastuuvalmentaja Christian Wohlwend herätti median kiinnostuksen antamalla tavanomaista värikkäämmän ja suorasuokaisemman haastattelun Buffalossa.

Sveitsin valmentaja odottaa, että Kanada dominoi kovalla kädellä kaukalossa hänen joukkuettaan vastaan.

- Olemme ihan kaikessa vastustajaa huonompia. He ovat nopeampia, isompia, vahvempia sekä osaavat syöttää ja laukoa meitä paremmin.

- Nämä asiat aion kertoa joukkueelleni ennen Kanada-ottelua ja sitten teemme kentällä vain parhaamme. Mitä muuta te (media) oletatte, että minä sanon joukkueelleni, Wohlwend sätti kanadalaislehdistön suuntaan.

Kanadalla on MM-turnauksessa seitsemän ykköskierroksen NHL-varausta ja loput ovat käytännössä 2. kierroksen varauksia.

- Meillä (Sveitsillä) on vain yksi ainoa neljännen kierroksen NHL-varaus miehistössä, muita ei ole edes varattu NHL:ään! Eihän meillä voi olla MM-puolivälierissä paineita, ei sitten ollenkaan, puhisi Wohlwend.

Suosittelemme sinulle