Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Nuorten Leijonien MM-urakalle synkkä päätös – Tshekki taisteli tasoihin ja eteni trilleristä välieriin rankkareilla

Suomi oli alusta lähtien Tshekkiä askeleen edellä, mutta taipui lopulta puolivälierässään tappioon Tshekille.

Katso ottelun maalikooste klikkaamalla kuvaa!
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue hävisi nuorten MM-kisojen puolivälieräottelussaan Tshekille maalein 3-4. Tshekki nousi varsinaisen peliajan lopulla tasoihin ja oli parempi voittomaalikilpailussa. Tshekki kohtaa torstaina välierissä joko Kanadan tai Sveitsin.

Suomi hallitsi Tshekkiä läpi ottelun, mutta maalinteko tuotti joukkueelle jälleen tuskaa. Tshekki puolusti ansiokkaasti ja horjutti Suomea vastahyökkäyksillään.

Tshekki myös eteni ottelussa johtoon, kun Filip Zadina yllätti avauserän alun ylivoimalla Ukko-Pekka Luukkosen tarkalla laukauksellaan etuylänurkkaan.

Suomi tuli toiseen erään vahvasti ja otti johdon Aapeli Räsäsen ylivoimamaalilla ja Olli Juolevin MM-uran avausosumalla. Räsänen viimeisteli turnauksen neljännen maalinsa Tshekki-maalin edestä Kristian Vesalaisen laukauksen paluukiekosta.

Hetkeä myöhemmin Juolevi tykitti Vesalaisen syötöstä pelin 2-1:een. Juolevin maaliin vahvan maskin Josef Korenarin eteen teki Eeli Tolvanen.

Tshekki nousi vielä toisessa erässä tasoihin, kun Kristian Reichel kiihdytti Suomen huolimattoman hyökkäys- ja keskialueen pelin vuoksi läpiajoon ja viimeisteli pelin 2-2:een.

Vesalainen onnistui kolmannessa erässä myös maalinteossa. Vesalainen syötti kiekon Tshekin maalin takakulmalle Eeli Tolvaselle ja jatkoi itse Tolvasen vedon paluukiekon Tshekin maaliin.

Tshekki haki tasoitusta ottamalla Korenarin maaliltaan jo yli kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ratkaisu osottautui hyväksi, kun Zadina ohjasi hetkeä myöhemmin pelin 3-3:een Jakub Galvasin siniviivalaukauksesta.

Ratkaisua haettiin lopulta rangaistuslaukauskilpailusta saakka. Tshekki oli loppuhuipennuksessa omaa luokkaansa.

Suomen laukojista vain Kristian Vesalainen onnistui, kun Tshekin Kristian Reichel ja Martin Necas laukoivat kiekon Luukkosen selän taakse. Tshekki eteni välieriin maalein 4-3 ja kohtaa torstaina joko Kanadan tai Sveitsin.

Lue myös:

Kommentti: Nuorten Leijonien MM-kisat suuri pettymys – Suomi-kiekon suurimmat ongelmat tulivat raa'asti esiin

Nuorten Leijonien kapteeni kyynelehti pettyneenä: "Tulimme tänne voittamaan"

Juolevi manasi hukattuja maalipaikkoja – "Takki on tyhjä"

Kaikki nuorten MM-kisoista Kisaoppaassa

Suosittelemme