Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Batherson taikoi "taikamailalla" hattutempun – Kanada piti maalinteon oppitunnin ja jyräsi MM-loppuotteluuun

Kanada taistelee toista vuotta peräkkäin nuorten MM-kullasta.

makar, dube, kyrou kanada u20
Kuva: AFP / Lehtikuva
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Kisaopas nuorten MM-turnaukseen

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ratkaisevat tänä vuonna Kanada ja Ruotsi. Kanada eteni Ruotsin vastustajaksi Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna pelattavaan MM-finaaliin murskaamalla välierässä Tshekin 7-2.

Tshekki aloitti välierätaiston vahvasti, hallitsi peliä muutaman minuutin ja iski myös avausmaalin kuuden minuutin jälkeen. Suomea puolivälierissä kurittanut Filip Zadina harhautti Kale Claguen pois jaloistaan ja laukoi kiekon tarkasti etunurkkaan Carter Hartin taakse.

Kanada otti Tshekin 1-0-maalin jälkeen jään tapahtumat täysin haltuunsa. Kanada kuritti Tshekkiä avauserän lopulla kahdesti ylivoimalla, kun sekä Sam Steel että Drake Batherson onnistuivat maalinteossa.

Aggressiivisesti ja suoraviivaisesti pelannut Kanada takoi Tshekin jäänrakoon toisessa erässä, ja Batherson oli ottelun hahmo.

Batherson kertoi ennen välieräottelua vaihtavansa turnauksissa mailaa parin ottelun välein, mutta viimeisteltyään Tanska- ja Sveitsi-otteluissa yhteensä kolme maalia, Ottawa Senatorsin NHL-varaus päätti käyttää "taikamailaa" myös Tshekkiä vastaan.

Batherson taikoi lopulta hattutempun. Hän iski toisessa erässä Kanadan 3-1- ja 6-1-maalit ja sai hattutemppunsa kasaan kahdessa erässä vain seitsemän minuutin peliajalla.

Bathersonin "taikamailan" myyttisyydestä jotakin kertoo myös se, että myös Jordan Kyrou onnistui Bathersonin mailalla maalinteossa Sveitsiä vastaan. Kyrou teki Tshekkiä vastaan Kanadan 5-1-maalin.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun Kanadan seitsemännen viimeisteli Boris Katchouk ja Filip Zadina kavensi illan toisellaan pelin 2-7:een. Kanada on tehnyt Buffalon MM-kisoissa kuudessa ottelussa peräti 36 maalia.

Kanada pelaa toista kertaa peräkkäin nuorten MM-finaalissa. Viime vuonna kanadalaiset taipuivat Montrealissa Yhdysvaltojen taakse hopealle. Edellisen kerran nuorten MM-kultaa jääkiekon emämaa on päässyt maistamaan vuonna 2015.

Kanadan ja Ruotsin välinen MM-loppuottelu suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa lauantaiaamuna kello 03.

Lue myös:

Ruotsin alivoiman tehohetki liikaa USA:lle – Juniorkronorna tyylikkäästi nuorten MM-finaaliin

Suosittelemme sinulle