Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kommentti: Joukkue täyttä timanttia, Kanada palasi väkevästi mestariksi

Kanada oli nuorten MM-kisoissa kaikilla sylintereillään eteenpäin jyräävä puskutraktori, kirjoittaa Yle Urheilun Sami Laine.

Liput nousevat kattoon, Kanadan pelaajat seuraavat jäällä.
Kuva: AFP / Lehtikuva
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Kanada oli päättänyt tänä vuonna voittaa jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden. Kanada jäi viime vuonna kotiyleisönsä edessä katkerasti MM-hopealle, kun se taipui finaalissa Yhdysvalloille voittomaalikilpailun jälkeen. Siemen tämän vuoden mestaruudelle kylvettiin Montrealin kyynelistä.

Kanadalla oli Buffalon MM-joukkueessaan mukana seitsemän pelaajaa vuodentakaisesta ryhmästään. Tämän vuoden mestaruusjoukkue oli kaikilla sylintereillään täysillä eteenpäin jyräävä puskutraktori – väkevä yhdistelmä vanhan liiton fyysisyyttä, nopeutta ja taitoa.

Jotakin kanadalaismiehistön tasaisuudesta kertoo se, että MM-finaalin voittomaalin (Tyler Steenbergen) jälkeen kaikki joukkueen hyökkääjät olivat onnistuneet maalinteossa. Joukkueesta vain puolustaja Dante Fabbro jäi turnauksessa ilman pisteitä.

Kärjistetysti voisi sanoa, ettei jäältä välttämättä erottunut mikä Kanadan ketjuista oli jäällä.

Nälkäisen joukkueen asenne oli MM-kisojen alusta lähtien kohdillaan: joka vaihto vedettiin täysillä, taklaukset vietiin loppuun saakka ja kaupan päälle annettiin sanallista kuittia. Jopa lievää jääkiekon emämaan ylimielisyyttä, josta esimerkkinä muutamat Maxime Comtois'n räksytykset.

Kanada oli erittäin ilkeä vastustaja. Ja totta kai myös pelillisesti vahva. Se pelasi mutkatonta kiekkoa, jossa korostuivat nykyiset vaatimukset: nopeus, taito ja tehokkuus. Vahvasti laitojen lähellä ja maalinedustoilla kamppaillut joukkue esitti saumatonta kiekollista peliä, jossa syötöt osuivat kerta toisensa jälkeen kohdilleen.

Puolustuspäässä Carter Hartin torjuntoihin ja tasaiseen pakkikalustoonsa luottanut Kanada rakensi peliään nopeasti ylöspäin ja päätti hyökkäyksensä suoraviivaisesti maalille – maa takoi seitsemässä pelissä 39 maalia ja rankaisi ylivoimillaan 45 prosentin tehokkuudella.

Kanadan yksilöistä voi nostaa esiin vaikka ykkösketjun tehomiehet Jordan Kyroun ja Sam Steelin sekä turnauksen tehopuolustajan Cale Makarin. Kanadan MM-kulta oli kuitenkin ennen kaikkea osoitus joukkuepelistä, yksinkertaisesta ja tehokkaasta pelitavasta, joka oli rakennettu nykyajan huippuyksilöiden ympärille.

Lue myös:

Kanada juhlii nuorten MM-kultaa – Ruotsi taipui trillerin loppuhetkillä

USA:n mitaliputki sai jatkoa – maalitykki-Bellows rikkoi NHL-legendan ennätyksen

Kommentti: Nuorten Leijonien MM-kisat suuri pettymys – Suomi-kiekon suurimmat ongelmat tulivat raa'asti esiin

Suosittelemme