Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kanadan nuorten mestarijoukkueen varakapteeni tyrkyllä olympialaisiin - "En tiedä, missä pelaan seuraavaksi"

Kanadan Pyeongchangin jääkiekkomiehistöön ehdolla olevalla Victor Metella, 19, on tällä hetkellä merkillinen ongelma.

Victor Mete, Kanadan nuorten MM-kultajoukkueen 2018 kapteeni
Victor Mete, Kanadan nuorten MM-kultajoukkueen 2018 varakapteeni Kuva: Matt Zambonin / HHOF -IIHF Images
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kanadan alle 20-vuotiaiden kapteenistoon kuulunut Victor Mete ei tiedä, minne mennä Buffalon MM-kultajuhlien jälkeen.

Pienikokoinen, mutta luisteluvoimainen ja hyvin hyökkäyksiä tukeva puolustaja on Montrealin vuoden 2016 neljännen kierroksen NHL-varaus.

Kahden suunnan puolustaja pääsi pelaamaan alkukaudesta Canadiensin riveissä 27 taalaliigan ottelua pistein 0+4=4/+5, jonka jälkeen keskittyi täysin vuodenvaihteen nuorten MM-turnaukseen.

Buffalon turnauksessa hän esiintyi kaikkiaan kuudessa kamppailussa saldoten kolme syöttömerkintää. Mete oli  turnauksen toiseksi paras plus/miinus -tilastossa komealla teholukemalla +11. 

Mete saattaa palata seuraavaksi NHL-seuraan tai sitten hän lähtee pelaamaan jääkiekkoa nuorten OHL-sarjaan ja London Knightsiin.

Canadiensissa nuori puolustaja ei välttämättä saa hänen tarvitsemaansa jääaikaa. Jälkimmäinen vaihtoehto mahdollistaisi sen sijaan sen, että Mete voitaisiin valita Kanadan aikuisten olympiamiehistöön helmikuun Etelä-Korean kiekkoturnaukseen, johon NHL-pelaajat eivät voi osallistua.

Kanadan kiekkopomo Sean Burke oli seuraamassa nuorten MM-kisoja ja suurennuslasilla puolustaja Victor Meten pelaamista.      

- Onhan tämä ihan ainutlaatuinen ja samalla ihan hullu kiekokausi, kun hyppään koko ajan joukkueesta toiseen. Olisihan se (pääsy olympialaisiin) ihan erityinen juttu. En tiedä, missä nyt pelaan ja mtä seuraavaksi tapahtuu. Mutta jos minut sinne valitaan, niin olisihan se iso kunnia-asia, kommentoi Mete kanadalaiselle Sportsnet-kanavalle. 

Lähde: Sportsnet.ca

Suosittelemme sinulle