Hyppää sisältöön

Applen omistajat huolissaan lasten puhelinriippuvuudesta

Osakkeenomistajat vaativat yhtiötä tarjomaan lisää työkaluja, joilla vanhemmat voivat rajoittaa lasten älypuhelinten käyttöä.

Leiki tällä. Yhdysvaltalainen leluvalmistaja Mattel esitteli vuonna 2012 iPhonelle tarkoitetun suojuksen, jonka avulla pikkulapset voivat käyttää helposti särkyvää puhelinta. Kuva: Daniel Karmann / EPA

Kaksi Apple-yhtiön merkittävää osakkeenomistajaa on vaatinut yhtiötä ryhtymään toimeen lasten ja nuorten älypuhelinriippuvuuden vähentämiseksi.

Newyorkilainen Jana Partners LLC ja Kalifornian osavaltion opettajien eläkejärjestelmä - CalsSTRS - sanovat yhtiölle osoitetussa avoimessa kirjeessä, että Applen täytyy tarjota entistä enemmän työkaluja, joilla voidaan estää lasten riippuvuus yhtiön tuotteisiin.

– Ympäri maailman - ja myös Piilaaksossa - on kasvamassa yhteisymmärrys siitä, että uusien teknologioiden mahdollisia pitkän aikavälin vaikutuksia pitää arvioida heti alusta lähtien. Mikään yhtiö ei voi paeta tätä vastuuta, kirjeessä todetaan.

Sijoittajien mukaan Apple voisi esimerkillään todistaa, että keskittyminen seuraavan kuluttajasukupolven terveyteen on sekä eettisesti oikein että järkevää liiketoimintaa.

Teknologiajätille kirjelmöineet sijoitusyhtiöt hallinnoivat vajaan kahden miljardin euron arvosta Applen osakkeita. Yhtiön markkina-arvo on viime kuukausina lähestynyt biljoonan eli tuhannen miljardin euron historiallista rajapyykkiä.

Aiheesta muualla:

Investors urge Apple to do more to combat iPhone addiction among kids (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle