Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

MM-pettymyksen käsitellyt Tolvanen palasi Jokereiden harjoituksiin – ”Tuli siellä ihan hyviäkin suorituksia”

Nuorten MM-kisat eivät paina enää Eeli Tolvasen mieltä. Nuori hyökkääjä janoaa seuraavaksi olympiapaikkaa.

Eeli Tolvanen
Eeli Tolvanen palaa tiistaina Jokereiden kokoonpanoon. Kuva: Lehtikuva
Micke Suopuro
Avaa Yle-sovelluksessa

Eeli Tolvasesta ei näy päällepäin, että nuorukainen olisi palannut Buffalosta Suomeen vain vajaa vuorokausi takaperin. Laituri pörrää Jokereiden jääharjoituksissa tuttuun tyyliin.

Harjoituksissa pari haparoivaa suoritusta vetävät ilmeen hetkeksi happamaksi, mutta muutama sana maalivahti Karri Rämön palauttavat virneen kasvoille.

- Oli hauska tulla takaisin, kun kopissa kuuli heti kuittailua, Tolvanen myhäilee.

Tolvasen on pitänyt kääntää sisäinen kellonsa vauhdilla, sillä hän on mukana jo tiistaina, kun Jokerit kohtaa kotonaan Traktor Tšeljabinskin.

- Jet lag ei tunnu sen pahemmin, kun sain hyvin nukuttua ja sain harjoitukset nopeasti alle. Tuli siellä ihan hyviäkin suorituksia, Tolvanen hymähtää.

Haikeus koitti kisojen päätteeksi

Pettymykseen päättyneet nuorten MM-kisat eivät näytä Tolvasen harteita enää painavan. Kisojen aikana tilanne oli kuitenkin toinen. Tolvanen kokosi turnauksen viidessä kamppailussa kuusi tehopistettä, mutta vain yhden maalin.

- Totta kai se harmittaa, kun yrittää paljon, eikä onnistumisia tule. Se tuskastuttaa, Tolvanen myöntää.

- Kyllähän se vähän harmittaa, mutta ei sille enää mitään voi. Tämä on kuitenkin joukkuelaji. Muut jätkät saivat nyt tehtyä maaleja, hyökkääjä jatkaa.

Tolvanen ei kokenut, että paluu pieneen kaukaloon olisi tuottanut pelurille ylimääräisiä haasteita.

- Ei se ollut niin haastavaa kun luulin. Sitä ehti myös ennen kisoja hyvin harjoitella, mikä helpotti paljon.

Suurin osa nuorten MM-joukkueesta pelasi nyt viimeistä kertaa yhdessä pitkän yhteisen maajoukkuetaipaleen jälkeen. Kisojen toivottua aikaisempi päättyminen takasi sen, että joukkue ehti vielä hetken aikaa olla yhdessä.

- Olihan se vähän haikeaa, kun pelit olivat ohi. Jokainen oli aika omissa oloissaan ensimmäiset pari päivää.

Odotukset olympialaisissa

Tolvanen on jo kääntänyt katseensa eteenpäin. Henkilökohtaisella tasolla tämä tarkoittaa myös seuraavaa arvoturnausta. Jano päästää olympialaisiin ei ole sammunut.

- Toivotaan, että kutsu käy, ja mikäli se tulee, niin mielellään olen mukana, Tolvanen korostaa.

Tiistaina Tolvanen on kuitenkin auttamassa Jokereita kohti seuraavaa tavoitetta. Helsinkiläisseura varmisti jo sunnuntaina paikkansa kevään tärkeimmissä kamppailuissa.

- Nyt pitää vain ottaa mahdollisimman hyvä sijoitus runkosarjasta, jotta olemme valmiita kun kiekko tippuu jäähän pudotuspeleissä. Tutut kaverit kun saa vierelle, niin jatketaan vain siitä, mihin ennen kisoja jäätiin.

Suosittelemme sinulle