Hyppää sisältöön

Väyrynen hyökkäsi jälleen presidentti Niinistöä vastaan – katso ehdokkaan puhe kokonaan

Paavo Väyrynen nosti vaalitentissä esille kampanjamukinsa ja Suomen linja -kirjansa.

Paavo Väyrynen Presidenttitentissä, presidentinvaalit 2018

Oman valitsijayhdistyksensä presidentinvaaliehdokas, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen mainitsi 7-minuuttisen suoran tv-puheensa alussa studioyleisön edessä, että hänen puolisonsa Vuokko Väyrynen on mukana.

– Toisella kierroksella hän on vielä enemmän mukana, Väyrynen lupaili kannattajilleen.

Väyrynen jatkoi lataamalla täyden laidan istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä vastaan. Hän sanoi muun muassa, että Niinistön myönteinen julkisuuskuva joutuu testiin vaalikamppailussa.

Väyrynen väitti jälleen kerran, että Niinistö olisi vienyt Suomen euroalueeseen perustuslain vastaisesti. Lisäksi Väyrynen kutsui Suomen maahanmuuttopolitiikkaa holtittomaksi ja nimesi Niinistön vastuulliseksi myös tässä asiassa. Käytännössä presidentti voi vaikuttaa maahanmuuttokysymyksiin lähinnä arvojohtajana.

Väyrynen ihmettelee, että suuri osa suomalaisista olisi äänestämässä Niinistöä toiselle presidenttikaudelle, vaikka Väyrysen mukaan suuri osa ihmisistä ei hyväksy istuvan presidentin ajamaa politiikkaa.

Väyrynen vertasi puheessaan, että Niinistön vaalikassassa on kaksi miljoonaa euroa.

– Me yritämme saada kokoon muutamia kymmeniätuhansia euroja, esimerkiksi myymällä mukeja, Väyrynen esitteli puheensa aikana Väyrys-mukia ja Suomen linja –kirjaansa, jotka ovat myynnissä kampanjan rahoittamiseksi.

Väyrynen on ollut aiemmin ehdolla presidentinvaaleissa kolmesti keskustan ehdokkaana.

Vaalipäivä on 28. tammikuuta.

**Lue myös: **

Henkilökuvassa Paavo Väyrynen: Minusta piti tulla Suomen presidentti

Missä Niinistö tietää olevansa huono? Kuka on vaikuttanut eniten Huhtasaaren ajatteluun? Presidenttiehdokkaat avaavat elämänsä

Ylen vaalikone (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle