Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Huhtasaari korosti sananvapautta – katso perussuomalaisten presidenttiehdokkaan koko puhe Ylen vaalitentissä

Jos Huhtasaari olisi presidentti, hän uskoo, että hallitus vikisisi, kun hän veisi ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Uutisvideot: Laura Huhtasaaren puhe Ylen vaalitentissä
Varpu Kiviranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen vaalitentissä oli vuorossa tänään perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari. Tentin suuriksi kysymyksiksi nousivat ulko- ja turvallisuuspoliittiset seikat. Huhtasaarelta kysyttiin esimerkiksi sitä, mitä hän tekisi presidenttinä, jos kuulisi, että Ruotsi on hakenut sotilasliitto Naton jäseneksi. Selvää vastausta hän ei antanut.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta Huhtasaari näkee, että hallitus ja presidentti tekevät yhteistyötä, mutta presidentti on keulakuva:

– Te veisitte ja hallitus vikisisi, toimittaja Kirsi Heikel kysyi.

– Kyllä, Huhtasaari vastasi epäröimättä.

Kun Huhtasaarelta kysyttiin hänen ulkopolitiikan kokemuksestaan, hän aloitti mainitsemalla rukousaamiaiset, joihin hän on osallistunut. Lisäksi hän listasi kokemuksensa opettajana kehitysmaassa, vaihto-oppilasvuotensa ja tehtävänsä Pohjoismaiden neuvostossa.

Presidenttiehdokkaat saavat Ylen vaalitentissä seitsemän minuuttia aikaa pitää puheen. Laura Huhtasaari keskittyi aikarajan alle jääneessä puheessaan ensin sananvapauskysymyksiin.

Hän nosti jälleen esille ajatuksensa totuuskomissiosta, joka selvittäisi 1990-luvun pankkikriisin ja laman syitä ja seurauksia.

Huhtasaaren puheeseen mahtuivat myös lyhyet huomiot maahanmuuttopolitiikasta, ilmastopolitiikasta ja vaatimus, että Suomen on erottava maamiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

Huomenna keskiviikkona tentattavana on RKP:n ehdokas Nils Torvalds.

Presidentinvaalipäivä on 28. tammikuuta.

Lue myös:

Henkilökuvassa Laura Huhtasaari: Kun maailma mureni kolmessa päivässä

Missä Niinistö tietää olevansa huono? Kuka on vaikuttanut eniten Huhtasaaren ajatteluun? Presidenttiehdokkaat avaavat elämänsä

Ylen vaalikone

Aiemmat vaalitenttipuheet:

Väyrynen hyökkäsi jälleen presidentti Niinistöä vastaan – katso ehdokkaan puhe kokonaan

Suosittelemme